divendres, 5 de desembre del 2014

Prèvia Europa - Santfeliuenc; refermar la recuperació

L'Europa rep aquest dissabte a les 17h el Santfeliuenc, en un partit on vol confirmar les bones sensacions que va deixar la visita a Cerdanyola, i on també vol repetir el triomf sumat a La Bòbila-Pinetons. De ben poc serviria aquella victòria si no es guanya aquest pròxim dissabte, de manera que la consigna és clara: guanyar o guanyar. Cal tornar a fer-se forts al Nou Sardenya, després d'haver patit la primera derrota de la temporada en l'últim partit contra l'Ascó, ara fa dues setmanes. El partit s'avança a dissabte per afavorir la presència d'espectadors i fer-la compatible amb les activitats de lleure que vulguin fer aprofitant el pont de dilluns.

L'equip ha viscut una setmana de feina amb l'autoestima i la confiança reforçades. A Cerdanyola, l'Europa va tornar a deixar la porteria a zero 9 setmanes després, va ser un bloc solidari i amb fe fins al darrer instant, i va minimitzar els errors que tant l'havien penalitzat les setmanes anteriors. Recuperar definitivament la millor versió de l'equip que ja havíem vist a principis de temporada és l'objectiu fonamental en aquests darrers 3 partits abans de l'aturada nadalenca, i el calendari sembla propici, sempre des del major del respectes i de les prudències cap als rivals. I és que ja sabem tots cóm d'igualat és aquest grup català de Tercera, i cóm costa guanyar tots els partits. En aquest cas concret, només cal recordar els dos partits contra el Santfe de la passada temporada.

L'Europa es troba a només un gol dels 3.000 marcats a Tercera
(FONT: Agustí Tenllado / CEEuropa.cat)

Un altre alicient del partit arriba des del punt de vista històrico-estadístic: i és que, segons explica el web oficial de l'Europa, l'equip gracienc es troba a només un gol d'arribar als 3.000 marcats en partits de lliga de Tercera divisió. Així doncs, el pròxim golejador escapulat entrarà a la història del club, al costat d'altres autors de gols numèricament rodons com Herrera (pimer gol a Tercera), Vargas (1.000) o Edel (2.000).

Alberto lamenta la seva expulsió a Cerdanyola; dissabte serà baixa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Pedro Dólera continua sense poder comptar amb els 3 lesionats, Víctor Durán, Pastells i Sergio. A més, tampoc podrà comptar amb Alberto, sancionat amb 1 partit de suspensió per l'expulsió del passat diumenge. Així, els tècnics només disposen d'un central a la plantilla del primer equip de cara a aquest partit. Putxi pot ser una solució d'emergència en aquesta plaça, com ja ha passat en algun partit.

Aquesta és la valoració prèvia del partit que fa Pedro Dólera a BTV:

FONT: BTV Esports

En Jordi Lacambra ha entrevistat Rafa Leva a Ràdio Marca Barcelona
(FONT: twitter Jordi Lacambra)

I un altre protagonista als mitjans a les últimes hores en clau escapulada ha estat Rafa Leva, amb qui ha parlat Jordi Lacambra a Ràdio Marca Barcelona:

FONT: Ràdio Marca Barcelona


EL RIVAL:

Un històric: el Santfe ha fet aquesta setmana 109 anys. Felicitats!!
(FOTO: esportblanciblau.wordpress.com)

Dissabte visita el Nou Sardenya tot un històric del futbol català. I és que al Santfeliuenc no se'l pot denominar d'una altra manera, després d'haver celebrat aquest passat dimecres el seu 109è aniversari, dos més que l'Europa. En la seva segona temporada consecutiva a Tercera, l'objectiu del club de Sant Feliu de Llobregat és consolidar-se a la categoria, per bé que enguany no ha començat tan bé com la passada campanya. Ara mateix és dotzè amb 18 punts (5 menys que els que tenia la lliga anterior), per bé que li falta acabar el partit suspès per la pluja dissabte passat contra el Rubí, quan el marcador era de 0-0 al descans. En espera de cóm acabi aquest partit, ja fa 8 jornades de la darrera victòria d'un Santfe que passa pel pitjor moment de la temporada: ha sumat només 2 punts dels últims 18, i ha acumulat 4 derrotes en els 6 últims partits. Saber jugar amb les urgències i angoixes del rival pot ser un factor més per que l'Europa sumi el triomf dissabte. 

Amb el segell inconfusible d'Andrés González a la banqueta, el Santfe és un dels equips de Tercera que més ha mantingut el bloc de la passada campanya. Fins a 16 jugadors de la temporada anterior han continuat aquesta campanya. Segurament la baixa més destacada ha estat la del golejador Josele, ara al Cornellà, i d'entre els fitxatges, el retorn de Dani Sánchez després del seu pas per la Monta, o arribades com les de l'habilidós Quiles (ex-Gavà) o el jove i exquisit David Toro (ex-Marianao Poblet).

Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen del Santfeliuenc
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, Andrés González no pot comptar amb Pere, per una lesió de lligaments. Són dubte Gerard Rovira per molèsties al genoll i Cristian Faura per problemes al turmell. El Santfe no té cap sancionat per a aquest partit.

Els germans Cano es retrobaran per 6ª vegada a Tercera: 1 triomf per a l'Àlex, 3 empats i 1 victòria per al Carlos
(FOTO:'Vamos, escapulados!')



PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Tot i que, com dèiem abans, entre Europa i Santfeliuenc sumen 216 anys d'història, no va ser fins a la temporada passada que es van enfrontar per primera vegada a Tercera. Dos partits decidits a última hora: a Sant Feliu, amb gol del triomf de Javi Sánchez a l'últim minut, i al Nou Sardenya, amb diana de l'empat de Cebri al minut 88. A nivell global, el balanç és de 8 enfrontaments, amb 4 victòries gracienques, 2 empats i 2 derrotes, 13 gols marcats i 12 de rebuts. Fins ara a Gràcia 2 triomfs i 2 empats: a Regional Preferent, 1-0 la temporada 86-87, 1-1 la 87-88, 3-0 la 88-89. I a Tercera, l'1-1 de la passada temporada. Al blog del Santfe en parlaven l'any passat en aquest recomenable article.

L'únic precedent en desembre va ser el primer de tots: 21/12/1986, amb triomf 1-0
(FOTO: santfeliuencfc.blogspot.com.es)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Dissabte 6 desembre, 17h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps


FONT: meteocat.cat

La Penya Eskapulats proposa un dissabte 100% Europa, amb l'assistència al partit del femení (12h), dinar al bar del Nou Sardenya, i final de festa amb el partit contra el Santfe (confiem que amb un triomf).

FONT: twitter Eskapulats


PARTITS JORNADA 16:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-FEMENÍ A (11ª jornada Segona Divisió, grup 3):

FONT: Futbolme.com

*Ni Europa B ni juvenil A tenen lliga aquest cap de setmana de pont. El filial, però, completarà dilluns a les 19h al Nou Sardenya el partit de la jornada 4 davant el Sant Pere Nord suspès per la pluja. El partit es reprendrà al minut 10, amb el 0-0 que reflectia el marcador en aquell instant.



VAMOS, ESCAPULADOS!!!