*En vermell si comporta sanció per al pròxim partit

Expulsions a favor:      5 (vs. Terrassa, Castelldefels, Sabadell B, Rubí i Peralada)

Expulsions en contra:  4 (Sabadell B, Palamós, Gavà i Cerdanyola)

Gols de falta:  1 (Padilla vs. Montañesa)

Remuntades en contra:

Quan marca l'Europa?:

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

Feia 9 jornades que l'Europa no deixava la porteria a zero; Rafa Leva va aturar el seu segon penal
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

*L'equip va trencar amb 4 derrotes seguides a fora, i no guanyava a domicili des del 5 d'octubre (Vilafranca, 0-2)

*L'Europa va sumar ahir el seu tercer triomf a domicili en aquesta lliga (Figueres, Vilafranca i Cerdanyola). El balanç a fora és de 10 punts de 24 possibles (l'any passat, acumulava ja 16 de 24)

*L'equip feia 9 jornades que no deixava la porteria a zero, i en aquests 9 últims partits, ha encaixat 14 dels 15 gols rebuts en tota la lliga (1'55 per partit). A les 6 primeres jornades, havia encaixat només 1 gol (mitjana de 0'16 per partit)

*Rafa Leva ocupa ara la cinquena plaça en el Zamora de la lliga (15 gols encaixats en 15 partits, amb una mitjana d'1 per partit).

*L'equip ha deixat la porteria a zero en 6 dels 15 primers partits de lligaLa passada temporada, l'equip no va encaixar en 14 dels 38 partits de lliga (6 a casa) i en 3 dels 4 partits de play-off (2 a casa). La millor ratxa sense encaixar van ser els 365 minuts que van passar des del gol d'Aitor en el 0-2 del Manlleu a la diana de Santi Cabeza en el 2-0 a Socuéllamos.

*L'equip va estar 485 minuts sense encaixar cap gol. El darrer abans del gol del Sabadell B havia estat el de l'Ascó a Copa Catalunya, al minut 55 d'aquell partit.

*En lliga regular, van ser 507 minuts sense rebre un gol: l'anterior havia estat el d'Aitor en el 0-2 del Masnou de la darrera jornada de la passada temporada, al minut 33 d'aquell partit.
*L'equip s'ha fet fins ara un únic autogol en el que portem de lliga (El de Víctor Durán al Prat)

*El gol d'Àlex Alba (Cerdanyola) és el primer en pròpia porteria que afavoreix l'Europa en tot l'any 2014

*Els 21 gols de l'Europa els han marcat 11 jugadors diferents (10 de l'Europa i 1 autogol d'un rival). Javi Sánchez i Poves són els pitxitxis escapulats, amb 4 dianes.

*L'equip ja ha estat castigat amb 4 penals (Sabadell B, Palamós i Ascó a casa, i Cerdanyola a fora) i 4 expulsions (contra Sabadell B, Palamós, Gavà i Cerdanyola). Per contra, ha rebut 2 penals i 5 expulsions a favor.

*Rafa Leva ha aturat 2 dels 4 penals que li han llençat en aquesta lliga.

*Davant el Peralada, l'Europa va marcar el seu primer gol de penal en aquesta lliga. El va transformar Javi Lara.

*Contra el Sabadell B, l'equip va rebre el primer penal a favor i el primer en contra en aquesta lliga. Camacho va fallar l'escapulat, i Oriol va marcar l'arlequinat.

Àlex Alba va fer el primer autogol que afavoreix l'Europa en tot el 2014
(FOTO: facebook Cerdanyola CF)

*L'Europa suma 10 punts menys (24) que la passada temporada en aquesta mateixa jornada (34). Llavors, l'equip era líder, i va guanyar 1-2 a Vilafranca, i ara és sisè a 5 punts del líder Rubí (que té 1 partit menys).

*L'any passat, l'equip va perdre 5 partits a fora en tota la lliga. Ara n'acumula ja 4 en només 13 jornades.

*L'equip escapulat suma 14 punts de 21 possibles com a local. A Can Peixauet va perdre 4 dels 9 punts diputats com a local. En les dues darreres temporades, l'Europa ha deixat escapar 18 punts de casa en cada campionat.

*El balanç a Santa Coloma de local va ser de 2 triomfs i 4 empats (lliga + Copa Catalunya), i 5 punts de 9 en lliga.

*L'equip, en canvi, presenta un fluix balanç com a visitant, amb només 10 punts sumats de 24 possibles (
respecte als 16 que ja sumava l'any passat).

*L'assistència oficial acumulada a Can Peixauet en els tres primers partits de lliga va ser de 1.200 espectadors (400 + 450+350). La passada campanya, el Nou Sardenya va acumular 21.198 espectadors en 21 partits de lliga i play-off, amb una mitjana de 1.009 persones per partit.

*La mitjana d'espectadors de l'Europa com a local aquesta temporada en lliga és de 458 per partit (3.210 espectadors en 7 partits).

*En Copa Catalunya, els espectadors acumulats en 4 partits són 1.925, amb una mitjana de 481 per partit.

*En total, la xifra d'espectadors dels partits de l'Europa com a local aquesta temporada és de 5.135, amb una mitjana de 466.

Alberto va rebre la seva tercera expulsió en els 10 partits que ha jugat fins ara

*Rafa Leva és l'únic jugador de l'Europa que ha disputat tots els minuts a la lliga (1350). Cano i Javi Lara també han jugat tots els partits, però no tots els minuts.

*En les dues últimes temporades, cap equip li havia remuntat un partit a l'Europa. L'última derrota en un partit que havies començat guanyant va ser el 5 de febrer de 2012: curiosament, també va ser al camp del Prat, després d'avançar-te amb gol de Cano, i el partit també va acabar 2-1. Enguany ja van dues remuntades en contra: Prat (del 0-1 al 2-1) i Ascó (de l'1-0 a l'1-3).

*La de l'Ascó és la cinquena derrota en 23 partits de la temporada 2014-2015 (amistosos + Copa Catalunya + lliga): el balanç és de 11 victòries, 7 empats i 5 derrotes, 32 gols marcats i 19 d'encaixats.

*Al Prat l'Europa va rebre els primers gols com a visitant en aquesta lliga. L'últim gol encaixat a fora en lliga o play-off havia estat a Socuéllamos, en el play-off (han estat 319 minuts imbatut a domicili); i el darrer gol rebut en lliga regular com a visitant havia estat el de l'ara escapulat Oriol Dot a Terrassa, en la penúltima jornada de la passada lliga (362 minuts sense encaixar a fora en lliga).

*Javito ha marcat 6 gols contra el Castelldefels en 5 partits com a escapulat (l'any passat, 2 als Canyars i 1 al Nou Sardenya en lliga; enguany, 1 en Copa Catalunya i 2 ahir. Només es va quedar sense marcar en el partit de Copa Catalunya de la passada temporada).

*A Figueres, l'equip va trencar amb 377 minuts sense marcar com a visitant en lliga/play-off. Abans de la diana de Javito a Figueres al minut 1, l'últim gol a fora havia estat el setè contra la Grama, marcat també per Javi Sánchez al minut 74 d'aquell partit. Era el 13 d'abril.
*8 dels 10 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: Oriol DotPastellsPutxiIgnacioPovesPadilla, Nils i Vives. Queden per estrenar-se els porters Sergio Víctor Cócera

*El tècnic Pedro Dólera va sumar ahir el seu partit oficial nº 222 a l'Europa (205 de lliga, 6 de play-off i 11 de Copa Catalunya), rècord absolut del club (l'anterior era Pep Moratalla, amb 190 partits en dues etapes)

*Segons explica el web d'Arrels Europeistes, Javi Lara ja supera els 100 partits amb l'Europa (115 entre lliga i play-off; va complir els 100 a Socuéllamos). Contra el Sabadell B, Rovira va complir els 150, i Cano arribava als 170, situant-se en el Top-10 de jugadors amb més partits de la història de l'Europa (dades des de la temporada 50-51)

*Segons les dades anteriors, Àlex Cano va complir ahir contra el Cerdanyola el seu partit nº 180 amb l'Europa, i ocupa la novena plaça dels jugadors amb més partits de la història escapulada. Just per davant té a Fernando (187 partits), i el Top-1 el marca Ventura Gómez (383 partits).

L'Europa no guanyava fora ni deixava porteria a zero en lliga des del 5 d'octubre
(FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

*L'equip ha marcat 11 dels 21 gols de lliga a la 1ª part (52%) i els altres 10 a la 2ª (48%). El tram de partit en què l'Europa marca més gols és la primera mitja hora i el darrer quart d'hora, amb 4 dianes

*Els 21 gols de l'Europa es reparteixen així: 6 amb l'esquerra, 9 amb la dreta i 5 amb el cap (+1 autogol)

*L'expulsió d'Alberto a Cerdanyola és la quarta que veu un jugador de l'Europa en aquesta lliga (dues més també les va protagonitzar Alberto, contra el Sabadell B i el Palamós; i una altra Camacho a Gavà). Dels 4 partits amb 10 homes, 2 victòries, 1 empat i 1 única derrota.

*L'Europa ha rebut per ara 5 expulsions a favor (4 d'elles a casa): Ignasi davant el Peralada, Ahufinger pel seu clar penal en el partit contra el Sabadell B, Pelegrín davant el Castelldefels, i Pere Segarra en el debut amb el Terrassa. I a Rubí, Adri. L'any passat, 10 rivals de l'Europa van veure la vermella (9 jugadors en lliga i 1 en play-off)

*De 5 vegades jugant contra 10 homes, l'Europa només ha pogut guanyar 2 partits (contra el Castelldefels, per 4-0, i davant Peralada, amb el 2-1 que ja reflectia el marcador en el moment de l'expulsió)

*L'Europa va trencar amb 22 mesos i 11 dies sense marcar un gol de falta. El darrer abans del marcat per Padilla al camp de la Monta havia estat el de Javi Lara a l'Olot, el 5 de gener de 2013, que va donar el triomf i els 3 punts a l'equips escapulat.

*Camacho, Javi Lara i Padilla són líders d'assistències de l'Europa en aquesta lliga, amb dues cadascú.

*El pal de Poves contra la Monta és la quarta rematada a la fusta de l'Europa en aquesta lliga (abans, hi va haver un pal d'Ignacio contra el Peralada, un travesser d'Oriol Dot contra el Sabadell B, i Javito va fer un altre travesser contra el Terrassa). La passada temporada l'equip va estavellar 13 pilotes contra la fusta.

*L'equip ha rebut tres pals: el de Chicho (Figueres), el de Ferran Vila (Rubí) i el travesser d'Argilaga (Ascó).

L'equip va derrotar el Cerdanyola per primera vegada a la història
(FOTO: Àngel Garreta / Instagram CE Europa)

*L'Europa va sumar ahir el seu primer triomf de la història en 3  enfrontaments contra el Cerdanyola. L'any passat, havia perdut els 2 anteriors, en 2 partuts molt pol·lèmics.

*L'Europa va perdre per primera vegada en la història contra l'Ascó. Fins ara, els 5 precedents anteriors (4 en lliga i 1 en Copa Catalunya) s'havien saldat amb dues victòries i 3 empats.

*L'equip continua patint la malastrugança davant la Monta a Tercera: 9 partits, 0 victòries, 4 empats i 5 derrotes.

*El 2-1 d'ahir contra el Peralada és el segon triomf en 5 partits com a local davant el conjunt empordanès. Feia 9 anys de l'última i única victòria aconseguida a Gràcia contra ells.

*Feia 3 anys que l'Europa no perdia contra el Gavà. La darrera derrota davant els gavanencs havia estat el 6 de novembre de 2011, per 2-0. Des de llavors, s'havien guanyat 3 partits i empatat 1 contra els blaugranes.

*Feia 2 anys, 9 mesos i 4 dies que l'Europa no perdia contra el Rubí; els 4 darrers enfrontaments havien estat victòries escapulades, i l'última derrota havia estat el 22 de gener de 2012, en caure per 2-1 a Can Rosés.

*L'Europa ha guanyat 4 dels 8 partits contra la Pobla a casa a Tercera Divisió, i n'ha perdut els altres 4.

*L'Europa acumula 3 derrotes consecutives en les seves visites al Sagnier. L'última vegada que va puntuar al camp del Prat va ser el 21 de febrer de 2010 (1-1), i l'últim (i únic) triomf a Tercera va ser el 29 d'abril de 2007 (0-1 amb gol de Delmàs)

*Feia gairebé 2 anys que l'Europa no marcava i guanyava al Palamós (9 de desembre de 2012, 1-3 a terres gironines). Feia més de 3 anys i mig que no el derrotava a casa (3-0 el 20 de març de 2011).

*L'Europa ha guanyat les 9 últims visites a Vilafranca. La darrera desfeta a terres penedesenques va ser el 24 de gener del 1988, quan va caure 3-1 en partit de Regional Preferent. A Tercera, l'última derrota a Vilafranca va ser el 27 d'octubre de 1985, ara fa gairebé 29 anys, quan va perdre per un contundent 5-0. El balanç dels últims 17 partits de lliga contra el Vilafranca a casa i a fora és de 15 triomfs, 1 empat i 1 única derrota.

*L'empat 1-1 contra el Sabadell B és el primer resultat oficial entre els dos conjunts en tota la història.

*L'empat contra el Masnou acaba amb una ratxa de 7 victòries seguides al camp de l'equip maresmenc. Feia 33 anys de l'última visita escapulada al Masnou sense victòria: el 24 de maig de 1981 (també 0-0)

*L'Europa ha guanyat els 4 últims partits de lliga contra el Castelldefels: ahir 4-0, l'any passat 2-1 i 0-2, i fa dues temporades el 0-3 dels Canyars.

*L'Europa suma 2 partits seguits sense marcar contra el Terrassa: el 0-0 de la primera jornada, i l'1-0 de la penúltima jornada de lliga de la passada campanya. L'últim gol contra els egarencs va ser el de Cano que tancava el 2-0 del passat 22 de desembre, al minut 40 d'aquell partit.

*Feia 44 anys que l'Europa no guanyava a Figueres. L'últim cop havia estat el 25 de gener de 1970 per 0-2, amb gols de Litri i Gil.

*El 0-1 de la 2ª jornada de lliga és el primer cop que l'Europa guanya a Vilatenim, després de 4 visites en lliga.