dimecres, 17 de desembre del 2014

Elhadji: "L'any al juvenil de l'Europa va ser el meu millor en futbol base"

Elhadji, en el derbi d'aquesta temporada davant la Montañesa
(FOTO: Elisabeth Magre / L'Esportiu)

Com repassàvem a les últimes hores, els derbis Europa - Martinenc estan plens d'històries, anècdotes i curiositats que han anat dibuixant i creuant els camins dels dos clubs centenaris. Molts són els jugadors que han passat per un i altre club, i aquest és el cas d'un dels protagonistes del derbi del pròxim diumenge, el primer a la lliga dels últims 21 anys: el mataroní de 24 anys Elhadji Bandeh va jugar al juvenil de l'Europa i fins i tot va debutar i va fer una pretemporada amb el primer equip, però no hi va trobar lloc, i va haver-se de buscar les garrofes a un altre històric del futbol barceloní, el Júpiter. Ara viu la seva segona temporada al Martinenc, i diumenge visitarà el Nou Sardenya per enfrontar-se a un Europa amb el que sempre ha perdut des que va marxar del club gracienc (2 partits de lliga i 1 de pretemporada amb el Júpiter). Els seus 8 gols a la lliga, però, són una de les grans amenaces per al conjunt escapulat. Parlem amb ell del seu present al Guinardó i del seu passat a Gràcia:

Elhadji va marcar diumenge contra el Rubí el seu vuitè gol a la lliga
(FOTO: Dani Falcón / Tercera.cat)


1) Què tal aquesta etapa al Martinenc? És un club molt diferent a l'Europa?

És una etapa diferent, com totes, però personalment bona. El cos tecnic confia en mi i al vestidor hi ha molt bona pinya. Com a club és semblant a l'Europa: bona estructura, ambient familiar, amb bon futbol base.

2) Suposa un repte especial per a tu tornar a enfrontar-te al que va ser el teu club?

Sí que es cert que és un partit diferent als altres, ja que vaig formar part del club; però ja fa 6 anys i crec que, encara que estigui agrait pel bon tracte, sortiré com un partit més a donar-ho tot i aconseguir els 3 punts. A part d'haver jugat fa 2 temporades contra l'Europa amb el Júpiter, no hi he jugat cap altre partit en contra.

3) Feia 20 anys que no es vivia un Europa-Martinenc de lliga. Cóm preveus el partit, davant aquest Europa tan irregular fins ara?

És molt de temps sense disputar un derbi i la gent ho espera amb ganes. Encara que l'Europa sigui irregular, sempre és molt complicat guanyar i més com a visitant. Sempre té un bon planter i molt competitiu.

4) En la teva etapa al futbol base escapulat, amb quin dels actuals jugadors escapulats vas coincidir? Sé que tens bona relació amb Guzmán, oi?

Crec que amb l'únic que vaig coincidir va ser amb Guzmán; tenim bona relació, no estem en contacte, però hi ha bona relació.

5) Has contactat amb algun d'ells per parlar del derbi de diumenge? Molta conya al whatsapp, o alguna juguesca, porra, etc?

No he contactat amb ningú. La veritat és que de moment no parlem gaire del partit; sabem que serà un derbi intens per jugadors que han estat al l'Europa, però estem tranquils.


Elhadji celebrant un gol amb el juvenil de l'Europa
(FOTO: CEEuropa.cat)


6) Recorda'ns cóm i quan vas arribar a l'Europa, i quina va ser la teva trajectòria aquí

Vaig arribar sent juvenil d'últim any fent una prova. Vaig començar al juvenil C de Primera amb Christian Oller com a entrenador, i vaig acabar al juvenil A de Divisió d'Honor amb Àngel Gómez, que va decidir donar-me l'oportunitat de jugar a una categoria on no havia jugat. Va ser el millor any a nivell personal de tots al futbol base, pels companys i cos tècnic del juvenil C i juvenil A.

7) Mai he entès cóm un jugador del teu potencial (i com en tants altres casos), no es fes un lloc al primer equip. Per què creus que se't va tancar aquesta porta? I per què creus que costa tant consolidar els jugadors de base a l'amateur de Tercera?

Crec que si ets jove, arriba un entrenador que no et coneix i que més o menys té la plantilla tancada, i és molt dificil que confiï en el jugador si no ets un prodigi del futbol; però el que sí puc dir és que em va donar l'oportunitat de fer pretemporada amb ells i per decisió tècnica no va ser possible formar part de la plantilla. Hi ha molts jugadors amb experiència, que venen de Segona B i que ja porten anys a Tercera, i és dificil competir amb futbolistes curtits en la categoria.


9 d'abril de 2009; Elhadji debuta amb el primer equip de l'Europa en un 2-2 a Cassà
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


8) A l'Europa va ser on et van posar el sobrenom de 'Drogba', oi? D'on ve la història? T'agrada que et diguin així?

Va començar el mister Christian Oller, pel semblant físic i les trenes que portava llavors, i perquè és el model de jugador en el que sempre m'he fixat. El sobrenom de Drogba no em molesta, però prefereixo que em diguin pel meu nom. El nom de Drogba és massa per a mi!

9) A banda de ser un gran golejador, tothom alucina quan veu els teus serveis de banda. Quan o quin entrenador va ser el primer que ho va veure i et va encarregar aquesta tasca?

És una virtut que vaig descobrir al segon any de juvenil. Fins llavors mai treia de banda, i va ser al Llongueras Sant Crist, el club on vaig començar a jugar de ben petit. Però en Christian va ser el que ho va aprofitar en molts moments.

10) Quins són els teus millors records a l'Europa? I els pitjors?

Tinc molts moments bons i no sabria dir-te només un; i de records dolents en tinc un, que va ser quan vam descendir de categoria amb el juvenil A.


Elhadji va marcar contra el Lleida, però no va poder impedir el descens del juvenil aquell 4 d'abril
(FOTO: CEEuropa.cat)


11) T'agradaria tornar algun dia al primer equip de l'Europa?

Sempre tinc les portes obertes per anar a qualsevol equip, sempre que vulguin que vagi.

12) Porra per a diumenge?

2-3 guanyem

Confiem que s'equivoqui en el seu pronòstic i que sigui l'Europa qui s'endugui els 3 punts. Però a partir de dilluns, tota la sort del món, Elhadji!


GUZMÁN: "EL PRIMER COP QUE VA TREURE DE BANDA, LA GENT VA ALUCINAR!"

'Drogba' Elhadji i Guzmán, amb la pilota als peus, compartint onze amb el juvenil A de l'Europa
(FOTO: CEEuropa.cat)

En la seva etapa al juvenil de l'Europa, Elhadji va coincidir amb jugadors com Roman Golobart, Aleix Dalmau, Josu o un únic futbolista que ara juga al primer equip escapulat: Carlos Guzmán. Li preguntem pels records d'aquella època sobre l'ara davanter del Martinenc:

Yo con Elhadji tuve una buena relación. Lo conocí en una situación complicada: yo estaba en el juvenil A y estábamos abajo, y él jugaba en el C. Después de meter 6 goles en un partido, lo subieron un partido con nosotros, en casa contra el Cornellà. Ganamos 3-2, marcó un gol, y marcamos un gol de cabeza (yo evidentemente no, jaja!) de uno de sus saques de banda desde casi medio campo; debut perfecto!! Ya continuó con nosotros todo el año; el primer partido fuera jugamos en Ciutadella, que hacía mucho viento. Recuerdo la primera jugada: un saque de banda en el centro del campo, y va Elhadji a por el balón,  y la gente expectante a ver qué pasaría... y la mete casi al segundo palo! El público alucinó, y en cada saque de banda se escuchaba el murmullo del público. Espero que este domingo no esté tan fino en este aspecto ni en ninguno, porqué como jugador tiene muchas más cosas. Me alegro que le vaya todo bien, pero le deseo todo lo mejor... a partir del domingo a las 14h!!

Els llavors juvenils Guzmán i Elhadji, en un onze del primer equip contra el Palamós
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


EL DERBI ES PODRÀ VEURE PER BTV

Valderas celebra un dels 2 gols que va marcar en l'últim derbi, l'agost de 2011 en Copa Catalunya
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Tal i com ja han fet darrerament en els derbis davant la Montañesa, BTV emetrà l'Europa-Martinenc de diumenge a les 12h en directe per streaming a través del seu lloc web. Novament una magnífica iniciativa que correrà a càrrec de Roger Matamoros a la narració, i que comptarà amb l'ex-entrenador de l'Horta Jordi Argilés 'Archi' com a analista tècnic. Això sí, confiem que acabi la mala estrugança, perquè en totes les transmissions que han fet els companys de BTV de partits de play-off o derbis amb la Monta en les últimes dues temporades, l'Europa encara no n'ha guanyat cap! Si cal, llençarem alls a la gespa del Nou Sardenya... 

Jordi Argilés farà de comentarista al derbi de diumenge
(FOTO: videocaptura La Xarxa)

Per cert, el web oficial de l'Europa explica els detalls de la presentació del futbol base i els equips de l'Escola de Futbol, que es farà diumenge a partir de les 10:30h al Nou Sardenya. 


REPORTATGE SOBRE CEBRI A LA XARXA

L'exdavanter de l'Europa ha explicat els seus nous reptes a La Xarxa 
(FOTO: La Xarxa)

L'estiu passat Cebrià Queralt 'Cebri' deixava de ser jugador de l'Europa després de 4 temporades marcant gols en escapulat (a banda del seu pas previ pel futbol base gracienc). 'Cebri' va fitxar pel Vilassar de Mar, però al cap d'uns pocs partits d'iniciar-se la lliga, va decidir deixar el futbol, en veure que s'estava convertint més en una obligació que en una activitat per gaudir. Era el punt i final a una llarga trajectòria futbolística que vam repassar en una àmplia entrevista en aquest blog ara fa gairebé 2 anys. L'exdavanter de l'Europa ha explicat els motius de la seva renúncia i els seus reptes actuals en el següent reportatge a La Xarxa de Comunicació Local: