dimarts, 2 de desembre del 2014

El Sabadell, rival a semis de Copa Catalunya

El sorteig d'aquest matí ha emparellat l'Europa amb el Sabadell
(FOTO: FCF)

El Sabadell serà l'últim escull que es trobi l'Europa per intentar arribar a la tercera final de Copa Catalunya de la seva història, segons ha decidit el sorteig que s'ha fet aquest matí a la seu de la Federació Catalana de Futbol. Després d'eliminar Espanyol B, Castelldefels, Ascó i Barça B, el conjunt gracienc s'haurà de veure les cares amb un altre equip de Segona divisió al Nou Sardenya, en una nova eliminatòria a partit únic. Si no hi ha cap canvi que decideixin els dos equips, el partit es jugaria dimecres 4 de febrer. L'altra semifinal enfrontarà Gavà i Girona. En cas de superar l'eliminatòria, la final està prevista per al 25 de març.

FONT: Youtube FCF


Àlex Garcia, entrenador arlequinat des de fa uns dies
(FOTO: CE Sabadell)

El rival de l'Europa ocupa actualment l'avantpenúltima plaça de la Segona divisió. De fet, la mala dinàmica de resultats va provocar que ara fa uns dies el club vallesà canviés l'entrenador: Miquel Olmo va deixar pas a Àlex Garcia, ex-tècnic de less categories inferiors del Barça que també va entrenar al Dinamo Tblisi de Georgia. Si contra el Barça B parlàvem de jugadors de gran projecció de futur, a la plantilla del Sabadell trobem noms il·lustres de present i passat exitós, com Raul Tamudo, Martí Crespí, el porter Nauzet, Antonio Hidalgo, Espasandín, Lucas Porcar, Sotan Tanabe, o el golejador Ortuño. Un altre davanter que també va tenir minuts amb Olmo a la banqueta és l'ex del Rubí Ernest Forgas.

Europa i Sabadell ja s'havien trobat anteriorment en Copa Catalunya una vegada. L'únic precedent també va ser en semifinals i és favorable al conjunt gracienc, que va guanyar a la Nova Creu Alta per 0-1 en el triangular de semis de la Copa Catalunya de 1997, amb un gol de Diego. En l'altre partit d'aquell triangular, els escapulats van empatar a 0 amb l'Espanyol i van accedir a la final, on van derrotar el primer equip del Barça per 3-1 en l'històric partit jugat a L'Hospitalet. Aquesta és una de les dues úniques victòries escapulades en els 14 partits oficials jugats a la història contra els vallesans:

FONT: CD oficial Història i Estadística CE Europa

El partit contra el Sabadell serà ben especial per a alguns jugadors de l'Europa que van formar part del club arlequinat. És el cas de futbolistes com Roberto Camacho o Javi Lara. En el cas de Camacho, perquè el Sabadell va ser el club on es va formar, jugant des d'infantils fins al primer equip, en què segons les dades de 'Trayectorias de Fútbol', va jugar 33 partits i va marcar 8 gols la temporada 2003-2004. Per cert, segons aquestes dades, el gol que va fer Camacho a Gavà en la jornada 11 d'aquesta lliga va ser el nº 50 que marca al grup català de Tercera Divisió.

També té passat arlequinat Javi Lara, que va arribar a Sabadell amb només 19 anys de la mà de Ramon Moya, i va jugar amb els vallesans les temporades 2007-2008 i 2008-2009, abans de tornar al Prat.

Camacho va fer un doblet en un Sabadell-Mallorca de la Copa del Rei 2003-2004
(FOTO: trayectoriasdefutbol.blogspot.com.es)

Javi Lara va fitxar pel Sabadell amb només 19 anys i s'hi va estar dues temporades
(FOTO: CESabadell.org)


DOLERA, A RÀDIO GRÀCIA: "NECESSITÀVEM UN TRIOMF AIXÍ; CREC QUE SERÀ UN PUNT D'INFLEXIÓ"


El tècnic escapulat va ser un dels protagonistes al programa '100% Europa' de Ràdio Gràcia
(FOTO ARXIU: 'Vamos, escapulados!')

L'endemà de l'importantíssim triomf a Cerdanyola, el programa '100% Europa' de Ràdio Gràcia va entrevistar diversos protagonistes del partit. El tècnic Pedro Dólera es va mostrar convençut que la victòria suposarà un punt d'inflexió per canviar la dinàmica de resultats de les darreres setmanes; el porter Rafa Leva va assenyalar la importància del triomf i no va donar importància a les crítiques de les  jornades anteriors; Alberto va fer autocrítica per les expulsions rebudes i va deixar clar que l'acció en què va veure la vermella diumenge va ser totalment fortuïta; i Oriol Dot va destacar el grup humà que conforma el vestidor gracienc i es va mostrar molt satisfet dels seus primers mesos d'escapulat. Podeu escoltar el programa íntegre aquí:

FONT: Ràdio Gràcia


APROVATS ELS NOUS ESTATUTS DEL CE EUROPA

L'Assemblea Extraordinària de socis va aprovar uns històrics nous estatuts de govern per al club
(FOTOS: Àngel Garreta / twitter CE Europa)

En una històrica Assemblea Extraordinària, els socis de l'Europa presents al Club de Tennis La Salut van aprovar ahir dilluns al vespre els nous estatuts de govern del club amb un 91% de vots a favor. Un total de 44 socis dels 48 presents es van mostrar favorables a aquest nou reglament intern elaborat durant els darrers 12 mesos, 4 més es van abstenir i cap hi va votar en contra.