dilluns, 22 de desembre del 2014

Europa 0 - Martinenc 0; caga tió

El derbi ha estat molt disputat, però l'Europa no ha sabut fer efectiva la superioritat a la 2a part
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Caga tió, gols i bon joc, si no cagues ara, no farem play-off. L'Europa marxa de vacances nadalenques amb molts deures per fer, en una aturada de 3 setmanes que li pot venir molt bé a l'equip escapulat per fer 'reset' i començar l'any amb forces i energies renovades. El primer derbi amb el Martinenc de les últimes dues dècades ha estat intens, emocionant i molt vibrant a una grada que feia molt de goig: els 1.650 espectadors presents han significat la millor entrada de la temporada, coincidint amb la presentació del futbol base que s'ha fet abans del partit. Després d'una primera part molt igualada, l'Europa ha estat superior a la segona, però la manca de punteria i la mala sort amb els travessers han impedit un triomf merescut. Amb tot, l'equip fa 4 partits que no guanya a casa (des del triomf en Copa Catalunya amb el Barça B), ja ha deixat escapar 11 punts com a local a la lliga, i està obligat a reaccionar ja sense excuses si vol complir els objectius exigibles a una plantilla amb aquest potencial.

L'Europa ha sortit bé, i ja als 3 minuts Ignacio ha fregat el pal en una rematada des de fora de l'àrea. Als 11, un llençament des de la cantonada no l'han pogut rematar ni Cano ni Alberto a la frontal de la petita en una doble ocasió molt clara. El Martinenc ha reaccionat i ha tingut també una molt bona opció en una rematada de cap d'Elhdaji que ha sortit alta. Els seus serveis laterals de banda provocaven molta sensació de perill, així com també els córners d'Acosta, que ha estat a punt de marcar un gol olímpic molt ben impedit per un atent Rafa Leva. Mica en mica, el partit s'ha anat endurint, i després d'una rematada alta de cap de Cano i una pilota en què Ignacio no ha arribat quan es quedava sol davant el porter, s'ha arribat al descans amb 0-0.

El Nou Sardenya ha presentat la millor entrada de la temporada: 1.650 espectadors
(FOTO: Àngel Garreta / twitter CEEuropa)

La segona meitat ha començat igual de moguda, i ja als 2 minuts, una gran jugada de Guzmán per la línia de fons ha acabat amb un fort xut que ha obligat a rebutjar al porter Carulla. Un intent de rebuig d'Oriol Dot que Rafa Leva ha aturat a contrapeu ha estat una de les poques opcions a la represa dels del Guinardó, que s'han vist aculats per la pressió gracienca, i han endurit encara més el seu joc, amb certa permisivitat arbitral. Els de Pedro Dólera han tirat molt de jugades a pilota aturada i de joc directe (segurament massa), però tot i generar molt de perill no han aconseguit afinar de cara a porteria: un potent xut de Javi Lara, o dos cops de travesser d'Alberto i Ignacio i una rematada posterior de Cano han estat prou rèdit com per haver-te endut els 3 punts, però un dia més ha tornat a faltar punteria i sang freda a l'hora de rematar. Una falta alta de Velillas ha estat pràcticament l'únic ensurt a la porteria gracienca al tram final.

Amb l'empat, l'Europa continua sisè, amb 29 punts, ara a només 1 de la zona del play-off que marca el Masnou, però ja a 7 del líder Pobla de Mafumet. El pròxim partit ja no serà fins diumenge 11 de gener a les 12 del migdia al camp del cuer, el Vilassar de Mar.

*(Hem pogut seguir el partit íntegre gràcies a la retransmissió via streaming de BTV)


FONT: BTV Esports (Roger Matamoros / David Ferrús)

FONT: FCF.cat


Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):


El parTUIT de la grada:

 FONT: twitter


Resultats 18ª Jornada:


FONT: FCF.cat


Pel que fa a la resta d'equips escapulats, l'Europa B ha empatat 0-0 amb el Montbau, i continua segon, amb 34 punts, a 6 del líder Fontsanta-Fatjó (que té 1 partit menys). Pel que fa al juvenil A, bon triomf per 1-2 al Prat, que situa els escapulats en desena plaça, amb 21 punts. El femení A no jugava aquest cap de setmana.



*Per cert, aprofito per agrair el Club Esportiu Europa la placa de reconeixement a la tasca d'aquest blog per difondre els esdeveniments esportius del club (també es va reconèixer l'enorme tasca de BTV, i als fisios Juan León i Santi Altimira per la feina vital el dia de l'ensurt d'Alegre). Tot un honor i un orgull que valorin la teva feina. Visca l'Europa i visca la Vila de Gràcia!!

 FONT: twitter esportsenxarxa