dissabte, 6 de desembre del 2014

Europa 2 - Santfeliuenc 2; gerro d'aigua freda

Decepció escapulada en encaixar el gol de l'empat en temps afegit
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa ha deixat escapar 2 punts al temps afegit en un partit que torna a deixar un regust molt amarg. Tot i començar perdent només començar, l'equip escapulat havia aconseguit remuntar el partit amb golàs de Guzmàn al minut 85, però ha pecat d'ingenu en concedir una falta lateral i permetre la rematada de Nacho per situar el definitiu 2-2 al marcador. L'equip de Pedro Dólera ha dominat el joc i ha desaprofitat bones opcions a la primera meitat, però també el Santfelieunc n'ha tingut de molt clares, en un partit tan igualat en oportunitats com reflecteix l'empat final.

Malament ha començat el partit en una gèlida tarda al Nou Sardenya, quan Bolaños ha executat magistralment un llençament de falta al minut 4. L'Europa, però, no s'ha arronsat, i ha buscat de seguida l'empat amb molta voracitat. Especialment en jugades per banda dreta amb un Nils molt incisiu, un Oriol Dot molt profund i un Guzmán novament immens en el desplegament físic. Un xut d'Oriol Dot, una rematada fora de Javi Sánchez a passada de la mort des de la dreta, una prolongació al segon pal que Padilla no ha pogut convertir en l'empat quan tothom cantava el gol havien estat prou producció ofensiva com per marcar l'1-1 al primer quart d'hora de partit. L'empat, però, no ha arribat fins al minut 32, en un córner llençat per Javi Lara per l'esquerra que el capità Àlex Cano ha rematat de cap al primer pal, anticipant-se a porter i defenses rivals. Era el gol 3.000 de la història de l'Europa a Tercera, i la dinàmica del partit semblava apuntar clarament cap a la remuntada. Abans del descans, errada en la cessió de l'avui defensa central Putxi cap a Rafa Leva, Joserra s'anticipa i supera el porter escapulat... però la pilot surt fregant el pal. Just abans del xiulet final, una gran rematada d'Alegre des de la frontal ha passat fregant el travesser del Santfe. Tot i merèixer amb escreix el triomf, l'equip gracienc ha marxat al descans empatant 1-1.

Així ha marcat el capi Àlex Cano el gol 3000 de l'Europa en lliga de Tercera

A la segona meitat, el Santfe ha sabut tapar millor l'Europa, que tot i les bones intencions de cara a barraca, ha tingut més dificultat per trobar porteria. L'equip hi ha posat totes les ganes i tota la intensitat però s'ha anat quedant sense idees, i ha abusat del joc massa directe. L'equip d'Andrés González ha començat a trobar espais en jugades a la contra, i així és com han vingut les opcions de gol més clares de la segona meitat: sobretot en un u contra u de Peralta molt ben resolt per Rafa Leva, o en una rematada de cap a boca de canó de Carlos Cano, que ha obligat al porter gracienc a fer una altra magnífica intervenció. El conjunt escapulat ha trepitjat àrea rival sovint, ha forçat córners o faltes laterals, però sense provar el porter visitant Carlos, més enllà d'alguna rematada llunyana de Nils. I com que els partits Europa-Santfe a Tercera semblen destinats a resoldre's tots als darrers instants, la història s'ha tornat a repetir: al minut 85, quan tot semblava abocat a l'empat 1-1, ha aparegut un altre Carlos, Guzmán, per recollir un mal refús visitant a la frontal de l'àrea i enviar un obús a l'escaire de la porteria rival. El 2-1 ha provocat l'esclat de joia al Nou Sardenya, que ja es veia amb els 3 punts a la butxaca en un final èpic. El conte, però, no havia acabat encara, i ja en temps afegit, una falta lateral que Nacho ha rematat lliure de marca ha establert el 2-2 final, davant de la decepció gracienca.

A falta dels partits de diumenge, l'Europa dorm en la sisena plaça de la taula amb 25 punts, a 2 del play-of i a 5 del líder Rubí, que té un partit menys. La pròxima setmana, visita al sempre complicat camp d'un Manlleu en alça.

BTV Esports (Roger Matamoros)

Aquest és també el videoresum d'imatges del partit que ha gravat Jawoi TV

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Després del partit parlàvem amb els goleadors Guzmán i Cano, i amb el tècnic Pedro Dólera:

(FONT: FCF.cat)

També en partit jugat aqust dissabte, el femení A ha perdut 2-5 davant l'Estartit. Ara les escapulades són sisenes, amb 16 punts. Dilluns a les 19h al Nou Sardenya, l'Europa B jugarà els 80 minuts restants del partit suspès per la pluja davant el Sant Pere Nord. El marcador era encara de 0-0.