divendres, 12 de desembre del 2014

Prèvia Manlleu - Europa; prohibit fallar més

L'Europa visita un dels rivals que més li han costat als últims anys
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Recuperar el que es va perdre en temps afegit a l'últim partit. Aquest ha de ser l'objectiu de l'Europa en la complicada visita a Manlleu, i no hi ha volta de full. Després de desaprofitar una magnífica oportunitat per haver-te situat a només 3 punts dels 4 primers, l'equip de Pedro Dólera ha d'intentar compensar-ho al camp d'un equip a l'alça. No serà fàcil, està clar, però tampoc ho era guanyar a Cerdanyola i es va aconseguir a partir de la solidesa, la concentració del primer a l'últim minut, i la feina col·lectiva. A només 3 jornades per arribar a l'equador del campionat, toca trobar la tecla per que el conjunt gracienc adquireixi definitivament la fiabilitat que li està faltant fins ara, i tallar d'una vegada per totes la sangria de gols encaixats en els últims 10 partits (16). Més de la meitat han estat a pilota aturada, així que la tensió a l'hora de defensar les jugades d'estatègia del rival serà també molt i molt important.

L'equip arriba al partit amb el regust agredolç d'un empat a casa amb sabor a derrota. Després d'haver remuntat amb golàs de Guzmán al minut 85, el gol encaixat en temps afegit davant el Santfeliuenc va fer molt de mal i va reobrir els dubtes en una afició preocupada per la irregularitat mostrada fins ara. Cal agafar-se a la bona primera meitat de dissabte passat i al fet que la lliga encara és molt llarga, i fixar-se només en els propis partits. La igualtat al campionat no és cap novetat i ja s'està veient que tots els rivals perdran molts punts d'aquí al final de la lliga, així que la clau dels èxits de la temporada estarà únicament en trobar la millor versió pròpia quan abans millor. 

Sergio recupera el somriure, un cop superada la lesió que es va fer a l'estiu
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera recupera Alberto, absent davant el Santfe per sanció. Continuen a la infermeria Víctor Durán, i Sergi Pastells i la bona notícia és la recuperació del porter Sergio, lesionat durant la pretemporada. Així doncs, els tècnics hauran de triar entre ell o Víctor Cócera per ocupar la plaça de segon porter a la convocatòria. Caldrà estar molt atents també al fet que fins a 4 jugadors estan apercebuts, i es perdrien el derbi de la pròxima setmana davant el Martinenc si veuen una groga a Manlleu: són Cano, Javi Lara, Oriol Dot i Padilla. En aquest pròxim partit a casa, per cert, es farà la presentació del futbol base escapulat.

Aquest serà un partit molt especial per a Putxi, que torna al que va ser casa seva en els últims 5 anys. Aquesta és la conversa que manteníem amb ell als últims dies amb l'excusa del partit.

Putxi, fitxat a l'estiu del Manlleu, s'enfrontarà al seu ex-equip
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Aquesta és la valoració prèvia de Pedro Dólera a BTV:

FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)


EL RIVAL:

FOTO: blog 'Viu el Manlleu'

Habituat a lluitar darrerament per les places de play-off, el Manlleu viu una etapa de transició. Enguany de la mà de l'ex-tècnic del Cornellà juvenil Diego Morata, els osonencs estan fent un campionat força irregular (com a mínim, pel que fa a resultats), i ara mateix són tretzens, amb 18 punts. A casa s'estan mostrant prou sòlids i només han perdut 1 partit (2-4 amb el Terrassa), però a domicili encara no han guanyat i han sumat només 3 punts de 24. Això sí, arriben al partit contra l'Europa després d'empatar al camp del líder Rubí i de derrotar al segon classificat, la Pobla de Mafumet. De fet, només han perdut 1 dels últims 6 partits, tot i que els nombrosos empats els estan penalitzant a nivell de punts.

Molt ha canviat la plantilla del Manlleu respecte a la passada temporada: començant per l'ara escapulat Putxi, i passant per clàssics com Francolí, Gely, Masó, Sergio Ginés o Fran Erencia, moltes han estat les baixes respecte a la darrera lliga. D'entre els que han arribat, homes com Pol Planas, Maik Molist, Payán, Pol Coll o Aumatell. I d'entre els que continuen, dos noms destacats, un a cada extrem de l'equip: el porter Dani Barragán, i l'ex-Europa Manel Sala, que amb 9 gols és un dels pitxitxis de la lliga.

Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen del Manlleu
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Precisament, de cara a aquest partit, Diego Morata no pot comptar amb el seu gran referent ofensiu. El co-pitxitxi de la lliga Manel Sala es va fer un cop que pot haver-li provocat una fisura que li genera molèsties, i ja no va jugar l'últim partit a Rubí. En espera de les proves mèdiques que es farà als pròxims dies, els tècnics osonencs el descarten per a aquest partit. Tampoc podrà jugar Albert Ballús, expulsat dissabte passat a Rubí. Qui pot tornar després de moltes setmanes d'absència és Hugo Fernández, ja recuperat de la seva lesió.

L'ex-escapulat Manel Sala, un dels pitxitxis de la lliga, serà el gran absent per lesió
(FOTO: blog 'Viu el Manlleu')

Per a més detalls del rival de l'Europa, us recomanem la prèvia del blog 'Viu el Manlleu'


PRECEDENTS:


FONT: Futbolme.com

Una bèstia negra. Així podem qualificar darrerament el Manlleu, a qui ja fa 5 anys que l'Europa no aconsegueix guanyar. Concretament, des d'aquell gèlid dimecres 16 de desembre de 2009, amb un 1-3 a terres osonenques amb gols de Padilla, Gely en pròpia porteria i Simón. Des de llavors, els 9 enfrontaments següents s'han saldat amb 3 empats i 6 derrotes. De fet, l'Europa només havia guanyat una altra vegada a la història al camp del Manlleu, l'any 2002. Diu la dita castellana que no n'hi ha dos sense tres, oi...?

A nivell global, el balanç en els 37 enfrontaments oficials recollits en el CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa és de 10 victòries, 14 empats i 13 derrotes, amb 48 gols marcats i 50 d'encaixats.

Cano, Padilla i Valderas ja van guanyar a Manlleu ara fa 5 anys
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


ESTADI:

MUNICIPAL (Passeig del Ter - 08560, MANLLEU)
Diumenge 14 desembre, 16:30h.

12 euros, General
6 euros, Socis AEC Manlleu i futbol base


El partit ha estat declarat mitja jornada econòmica pel club osonenc
(FOTO: AEC Manlleu.cat)

FONT: Google Maps


Previsió del temps a Manlleu per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

Com cada setmana, la Penya Eskapulats convida a tots els socis i aficionats de l'Europa a desplaçar-se conjuntament per fer costat l'equip gracienc. Aquest diumenge, la convocatòria és a les 11:30h a les taquilles de l'estació de rodalies de Plaça Catalunya, per fer el desplaçament en tren i dinar a Manlleu abans del partit.

FONT: twitter Eskapulats


PARTITS JORNADA 17:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:


-EUROPA B (14ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (15ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com

-FEMENÍ A (12ª jornada Segona Divisió, grup 3):

El femení també juga diumenge a la tarda a terres osonenques
(FONT: Futbolme.com)

FONT: CEEuropa.cat




VAMOS, ESCAPULADOS!!!