divendres, 28 de novembre del 2014

Prèvia Cerdanyola - Europa; toca reaccionar

Adaptar-se als pocs espais i al joc físic, clau per treure un triomf a La Bòbila Pinetons
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Allà on l'Europa va començar a perdre el títol de lliga l'any passat, té l'oportunitat de començar-lo a guanyar enguany. Una afirmació agosarada, és cert, però amb 6 mesos de lliga per endavant, vull creure en moltes raons per pensar que la remuntada és possible i que la història pot ser així de capritxosa. Després d'acumular 5 derrotes en les últimes 7 jornades i sumar només 6 punts dels darrers 21, el conjunt de Pedro Dólera es troba davant un equip que ha sumat exactament els mateixos punts en aquest període del calendari. Així doncs, un rival amb les mateixes urgències, i amb la pressió afegida de no deixar escapar més punts a casa, on ja s'han endut els 3 punts Sabadell B i Pobla de Mafumet.

L'Europa es desplaça a Cerdanyola després de patir davant l'Ascó la primera derrota de la temporada a casa, on feia 6 mesos i mig que no perdia. A més, acumula 4 derrotes seguides en els 4 últims partits a fora, i des del 5 d'octubre no puntua com a visitant, quan va guanyar 0-2 a Vilafranca en un molt bon partit. Diumenge, l'equip sap perfectament que es trobarà un camp de dimensions reduïdes, un partit de futbol físic i joc directe, i una forta pressió de la grada. Per tant, un partit ple de reptes: adaptar-se a l'altre futbol, abstreure's de tot allò que no tingui a veure pròpiament amb el joc, i concentrar-se en l'únic objectiu de sumar 3 punts que significarien una enorme injecció de moral i autoestima. Contra el Barça B, l'Europa ja va demostrar què és capaç de fer quan juga al 200% de concentració i intensitat, i aquest ha de ser el mirall per començar a aixecar el vol i acabar d'una vegada per totes amb la mala ratxa de resultats.

Nils torna a estar disponible després de sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera continua sense poder comptar amb els 3 lesionats, Víctor Durán, Pastells i Sergio. La bona notícia és el retorn de Nils, un cop complert el partit de sanció per acumulació de targetes.


EL RIVAL:

Al renovadíssim Cerdanyola hi ha molts jugadors amb passat recent a l'Europa
(FOTO: Flickr Jaime Blanco)

Només 4 jugadors del Cerdanyola de la passada temporada han seguit a les ordres de Toni Carrillo. Una profunda renovació que va donar fruits en un molt bon inici de temporada de l'equip vallesà: va ser el conjunt que més va trigar a perdre un partit (9 jornades) conjuntament amb el líder Rubí, tot i que ara ja acumula 3 derrotes. Amb tot, a l'equip de La Bòbila-Pinetons li està costant guanyar (fins ara només 4 victòries), i és el segon equip que més empata de la lliga (7, només superat pels 8 empats del Sabadell B). Igual que l'Europa, el Cerdanyola arriba al partit en el pitjor moment de la temporada: ara fa 4 jornades que no guanya, i només ha sumat 6 dels últims 21 punts, quedant ubicat ara mateix en la novena plaça amb 19 punts, a 2 de l'Europa.

Joan Vives va deixar l'Europa a mitja temporada per tenir minuts al Cerdanyola
(FOTO: Flickr Jaime Blanco)

Com dèiem, aquest Cerdanyola només té 4 supervivents de la passada temporada: Eric, Turu, el davanter Quim Solano i Coca. El porter és un dels molts ex-Europa que juguen a l'equip de Toni Carrillo, qui compta amb diversos ex-futbolistes escapulats de passat recent, com ara Josu, Dani Romero, Cuadras o Joan Vives (fitxat a mitja temporada). D'entre els molts nous fitxatges, destaquen també noms com l'ex-Sant Andreu Melo, Fran Fuentes o els davanters de la Monta Silver i Roland Garrós.

Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen del Cerdanyola
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, Toni Carrillo també té unes quantes baixes per lesió: es tracta de Dani Romero, Sílver i el jove Nico. A més, el porter Coca és dubte, ja que arrossega molèsies al genoll derivats d'una lesió al menisc. Tot i que ja té l'alta, la seva presència per a diumenge és dubtosa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

L'any passat, Europa i Cerdanyola es van enfrontar per primera vegada a la història, en dos partits molt pol·lèmics i d'infaust record per als escapulats: en l'anada a Gràcia, un Cerdanyola molt seriós i amb un Velillas estelar es va endur amb molt de mèrit els 3 punts, en un partit molt condicionat per l'arbitratge d'Ana Zardaín, que va anular un gol legal a Víctor Durán i va expulsar Marc Esteban, Cano i Pedro Dólera. En la tornada, el partit de la vergonya, es van viure tota una sèrie de circumstàncies a la gespa i a la grada que poc tenen a veure amb l'esport, i que confiem no tornar a viure mai més en un camp de futbol. El partit, que es va suspendre al febrer i es va reprendre a l'abril, se'l va endur el Cerdanyola amb un desafortunat autogol d'Alberto. Així doncs, diumenge l'Europa buscarà el primer triomf a la història davant el conjunt vallesà.

Joc nèt i futbol; les úniques coses de les que volem parlar en la crònica de diumenge
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


ESTADI:

LA BÒBILA-PINETONS (C/ Galícia s/n - Cerdanyola del Vallès)
Diumenge 30 de novembre, 12h

10 euros General
8 euros Dones i jubilats
5 euros Familiars Cerdanyola FC
Gratis socis Cerdanyola FC

FOTO: Cerdanyola.cat

FONT: Google Maps

Temps previst a Cerdanyola del Vallès per a aquest pròxim diumenge
(FONT: meteosat.com)

Si aneu diumenge a Cerdanyola a donar suport l'equip, agafeu paraigües, que els pronòstics parlen de pluges (tot i que avui també ho deien i ha fet un sol espatarrant...)


PARTITS JORNADA 15:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (13ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (14ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com

-FEMENÍ A (10ª jornada Segona Divisió, grup 3):

FONT: Futbolme.com

FONT: CEEuropa.cat



VAMOS, ESCAPULADOS!!!