divendres, 7 de novembre del 2014

Prèvia Europa - Peralada; ara és l'hora

Vol que l'Europa sigui equip de play-off? En cas afirmatiu, vol que lluiti pel títol de lliga? Aquesta doble pregunta és la que hauran de respondre aquest diumenge 9 de novembre de 2014 jugadors, tècnics i aficionats de l'Europa, en l'importantíssim partit davant el Peralada. Després de dues derrotes consecutives, i de tres desfetes als quatre últims partits, l'equip gracienc afronta un autèntic referèndum d'ambicions per al futur immediat d'una temporada que es presentava molt il·lusionant, i que s'ha trobat amb tota una sèrie de traves a les darreres setmanes que han torpedinat la bona marxa del conjunt escapulat que el va dur al lideratge ara fa 3 setmanes. Ara és l'hora de decidir a què volem aspirar aquesta campanya, i superar tots plegats els infortunis i les pròpies errades (que darrerament han estat moltes, com ara els 8 gols rebuts als últims 5 partits; una xifra impròpia de l'Europa de les últimes temporades). Els nostres somnis depenen només de nosaltres mateixos, i arriba el moment de demostrar la nostra voluntat i la nostra capacitat  d'aconseguir-los. Amb decisió, i sense excuses.

L'equip torna al Nou Sardenya 3 setmanes després, i és a casa on ha de trobar la fortalesa per retrobar-se amb la millor cara de sí mateix. Molts encara tenim al cap aquells prodigiosos 10 primers minuts contra el Palamós en què els homes de Pedro Dólera van atropellar el seu rival. Només ha passat un mes d'aquella exhibició, o una setmana més del partidàs a Vilafranca, sense oblidar victòries de mèrit com la de Figueres, la golejada amb el Castelldefels o el treballat triomf contra la Pobla de Mafumet. Jugar bé a futbol, com anar en bicicleta, no s'oblida d'un dia per l'altre, i davant l'equip revelació de les primeres jornades de lliga, l'Europa té una magnífica oportunitat de demostrar que té una de les millors plantilles, si no la millor, del grup català de Tercera.

Putxi torna a l'equip després de sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera recupera efectius: és el cas d'un home clau al mig del camp com és Putxi, absent a Gavà per sanció. Precisament les targetes, però, impediran que jugui Camacho, expulsat per doble groga diumenge passat a La Bòbila. Estan a la recta final de la recuperació de les seves respectives lesions Sergi Pastells, Padilla i Poves, i caldrà esperar fins a última hora per saber si arriben o no per jugar diumenge.

Aquesta és la valoració del partit de diumenge que fa a BTV el segon entrenador de l'Europa, Dani Contreras:

FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)


EL RIVAL:

FOTO: torneighistorics.cat

Fundat l'any 1915, el Peralada torna enguany a Tercera, on juga per sisena temporada en la seva història, després de 7 anys d'absència. L'equip dirigit per Nacho Castro ha estat la revelació de l'inici de campanya, i va arribar a ser líder de la lliga, després d'un inici espectacular en què va sumar 15 dels primers 18 punts en joc. A les darreres setmanes, però, sembla haver-se aturat en sec, i ara és vuitè amb 18 punts, els mateixos que l'Europa: també ha perdut els 2 darrers partits com l'equip gracienc, però és que la ratxa negativa és pitjor. I és que ja fa 6 jornades que no guanya, havent sumat només 3 punts dels últims 15. Així, doncs, l'Europa pot trobar-se al davant un equip amb tants o més dubtes que els propis, i ha de saber jugar amb aquest factor.

Equip sòlid darrere (l'únic 'accident' va ser el 4-0 a la Pobla de Mafumet), potser la gran carència del Peralada en les primeres jornades ha estat la falta de gol, sobretot si tenim en compte que de les 11 dianes en 11 jornades que ha sumat, 7 les va acumular en només 2 partits. És a dir, que en els 9 partits restants només ha marcat 4 gols. Això sí, 4 gols extremadament rendibles, ja que els van donar 10 punts (3 triomfs i 1 empat). De fet, sempre que ha marcat, el Peralada ha acabat puntuant.

Guillem Cornellà, classe i talent al servei del Peralada
(FOTO: Àlex Gallardo / gallardophoto.com)

Amb la base de l'equip que va aconseguir l'ascens a Tercera, Nacho Castro ha fet alguns retocs enguany per confeccionar una plantilla de garanties en la nova categoria. I de moment se n'està sortint sobradament. Als Moreno, Alforcea, Jordi Cruz, Vilà, Durán o el golejador Aleix Feixas (4 gols), se'ls han unit homes com Borja Gracia, Romero, Pons o l'exquisit Guillem Cornellà (difícil oblidar el golàs de falta lateral l'any passat al Nou Sardenya, quan jugava al Figueres). Axel Vizuete, Elies, Litus o Pol Compte són alguns dels que ja no hi són respecte l'any passat.

Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen del Peralada
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, Nacho Castro no pot comptar amb Sergio Romero, que va veure la cinquena targeta groga diumenge passat davant el Rubí. A més, tampoc podrà jugar el seu golejador Aleix Feixas, que està lesionat al taló del peu. També són dubte per diverses molèsties físiques Jordi Cruz, Coro i Pau BonmatíSegons expliquen al diari l'Empordà, Mate pot tornar a la titularitat al lateral esquerre, després de no jugar l'últim partit per decisió tècnica.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com


FONT: CD oficial Història i Estadística CE Europa

Europa i Peralada només s'han vist les cares 8 vegades en partit oficial, i en tots els casos ha estat a la lliga de Tercera Divisió. El balanç global és lleugerament favorable als graciencs, amb 3 triomfs, 3 empats i 2 derrotes, però curiosament els escapulats han marcat 5 gols i n'han rebut 6. Dels 4 precedents jugats al Sardenya, només un va acabar amb victòria: va ser el 2 d'octubre de 2005, en un sofert triomf per 1-0 amb gol de Villanueva, en què el porter Suriñach va evitar l'empat gràcies a un penal aturat.

Ara fa 9 anys de l'únic triomf a Gràcia sobre el Peralada en partit de Tercera
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 9 novembre, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps


FONT: meteocat.cat

La Penya Eskapulats, que acaba de complir 1 any de vida, ha animat a tots els aficionats de l'Europa a prendre part en el procés participatiu del 9N sobre el futur de Catalunya i després venir al Nou Sardenya a donar suport a l'equip gracienc.

FONT: twitter Eskapulats

El partit, per cert, serà emès en directe per streaming a través del web de FutbolCatMedia, des de les 11:55h.

FONT: twitter FutbolCatMedia

Per cert, aquest divendres, el web oficial de l'Europa ha presentat la nova cara, a uns pocs dies de complir 13 anys. Com sempre, us recomanem que gaudiu d'un lloc web pioner en el futbol català, i que és un altre dels molts motius d'orgull de la família escapulada!

FONT: CEEuropa.cat


PARTITS JORNADA 12:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (9ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (10ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com

-FEMENÍ (7ª jornada Segona Divisió, Grup 3):

FONT: Futbolme.com

FONT: CEEuropa.cat