dilluns, 24 de novembre del 2014

Europa 1 - Ascó 3; toca autocrítica... i reacció immediata


L'Europa ha encaixat la quarta derrota en cinc partits i queda ja a 5 punts de play-off i a 8 del líder
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Quarta derrota en cinc partits; 3 punts dels últims 15; a 5 punts del play-off; i a 8 del líder Rubí. La visita de l'Ascó podia servir com a revulsiu en cas de triomf, però ha acabat significant una nova patacada escapulada, que ha encaixat la primera derrota de la temporada a casa i la cinquena de la lliga en 14 jornades. Segurament el pitjor de tot han estat les sensacions, i és que contrariament al que havia passat en desfetes anteriors, avui segurament l'equip de Pedro Dólera sí que ha estat inferior al seu rival. I això que el partit s'havia posat molt bé al minut 4, amb el quart gol de la temporada de Poves. Però la producció ofensiva de l'equip avui ha estat pobra, i s'ha limitat a un parell d'accions clares més que, és cert, haurien pogut canviar totalment el signe final del partit: un u contra u d'Ignacio només començar la segona part que hagués estat el gairebé definitiu 2-0, i una altra clara opció davant el porter de Javi Sánchez als instants finals que hauria suposat el 2-2.

L'Ascó, en canvi, ha estat més sòlid i constant, i ha acabat fent més mèrits per aconseguir marcar. A la primera meitat ha posat a prova a un bon Rafa Leva, però a la segona el porter s'ha precipitat en una sortida amb massa rauxa que ha suposat el penal de l'empat a un, transformat per Virgili. Només 4 minuts després, un mal rebuig a la frontal d'Alegre l'ha caçat perfectament Asier Eizaguirre per fer l'1-2 en un fort xut ajustat al pal. I després d'avisar amb un xut al travesser, l'Ascó ha acabat sentenciant amb fortuna en temps afegit, en un llençament de falta de Cristino que ha rebotat en la tanca i ha acabat dins de la porteria gracienca.

Aquesta setmana tocarà fer molta autocrítica i anàlisi dels errors per buscar una reacció que ha d'arribar ja sense excuses diumenge vinent al difícil camp del Cerdanyola. Una dada per a l'esperança? L'any passat, amb una jornada menys de marge fins al final de lliga, el Cornellà estava a 10 punts dels llavors líder Europa, i va acabar sent campió. Per què no podríem fer el mateix, amb la plantilla que tenim? Tot és en les nostres pròpies mans...

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

Aquesta és la valoració que feia Javi Sánchez després del partit, als micròfons del 'Marcador Catalunya' de Ràdio Marca Barcelona:

FONT: Ràdio Marca Barcelona


Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):


El parTUIT de la grada:

  FONT: twitter


Resultats 11ª Jornada:


FONT: FCF.cat


Deixo també 7 resums de La Xarxa de Comunicació Local i 1 de BTV d'altres partits de la jornada:

-Rubí - Cerdanyola:


- Pobla de Mafumet - Santfeliuenc:



-Masnou - Figueres:


-Vilafranca - Vilassar:


-Castelldefels - Gavà:


-Prat - Manlleu:


-Palamós - Martinenc:

FONT: La Xarxa

-Peralada - Montañesa:



FONT:BTV Esports


Pel que fa als altres principals equips de l'Europa, el filial ha aconseguit un gran triomf per 0-4 al camp de l'Iberia, segon classificat, que el deixa just 1 punt per darrere de la plaça de promoció, en la tercera posició (i a 10 del líder destacat Fontsanta-Fatjó). El juvenil ha caigut amb claredat 5-0 al camp de l'Espanyol, i queda onzè amb 15 punts, 3 per sobre del descens:

FONT: FutbolCatalunya.com

El femení no jugava aquest cap de setmana.