dimarts, 11 de novembre del 2014

Prèvia Europa - Barça B; buscant una altra gesta per a la història

La festa de la Copa Catalunya torna al Nou Sardenya. Curiosament, fa més de 3 anys que l'estadi gracienc no acull un partit d'aquesta competició, des d'aquell derbi contra el Sant Andreu que també va servir com a Trofeu Vila de Gràcia el 15 d'agost de 2011. I el retorn a Gràcia d'aquesta competició de grans records en la història moderna del club escapulat és, ves per on, contra el Barça B. Un rival de prestigi i que ha portat a la memòria dels aficionats graciencs les històriques finals de 1997 i 1998, en què l'Europa va derrotar el primer equip blaugrana i va sumar dos títols consecutius. Un partit molt atractiu i estimulant, i que tal i com va dir Javi Sánchez dilluns a Ràdio Gràcia, l'equip escapulat es pren com un premi per gaudir i intentar, per què no, continuar endavant en la competició. La pressió per accedir a semifinals és per al filial del Barça, i l'Europa ha de saber jugar amb aquest factor.

Els homes de Pedro Dólera s'han plantat a quarts de final de la Copa Catalunya després d'eliminar un rival de Segona B com l'Espanyol B (1-0), i dos de Tercera com Castelldefels (2-2 i penals) i Ascó (1-1 i penals). Un altre cop en zona de play-off a la lliga (en la quarta plaça), l'Europa arriba al partit contra el Barça B amb la moral reforçada pel triomf contra el Peralada fent un molt bon partit. A més, el conjunt escapulat està fent un fortí del Nou Sardenya, on ha sumat els 9 punts que ha disputat en aquesta lliga, un cop hi va tornar després de les obres de l'inici de temporada.

Camacho, absent diumenge per sanció, torna a l'equip
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera recupera la màgia de Camacho, absent diumenge per sanció. Ja amb Poves i Pastells recuperats de les seves lesions, l'única baixa que queda encara a l'infermeria és el porter Sergio. També és dubte Padilla, per grip.

Aquesta és la valoració prèvia del partit que fa Dólera a La Xarxa:

FONT: La Xarxa

Per cert, cal felicitar l'ara escapulat Nils Puchades, que ha guanyat amb escreix les votacions populars al web d'Esport 3 que han decidit el millor gol de l'any del futbol català. En concret, es tracta de la diana que va marcar l'any passat com a jugador de la Montañesa davant el Palamós:

FONT: Esport 3

Això és el que deia Nils a BTV just després de la Gala de les Estrelles del Futbol Català que es va fer dimarts al vespre:



FONT: BTV Esports

Nils, per cert, serà entrevistat dissabte al plató de La Xarxa en la versió televisiva del programa 'En Joc', en la prèvia del derbi Montañesa-Europa.


EL RIVAL:

FOTO: fcbarcelona.cat

El Barça B d'Eusebio Sacristán és una autèntica constel·lació de futures estrelles potencials del futbol mundial. Noms com Grimaldo, Adama, Dongou, Halilovic, Joan RománMaxi Rolón o jugadors que estan tenint presència regular al primer equip del Barça com Sergi Samper, Munir o Sandro tenen fusta com per convertir-se en futbolistes d'elit. Dotzens a la classificació de Segona divisió amb 15 punts, els blaugranes arriben en un mal moment al Nou Sardenya: fa 4 jornades que ni guanyen ni marquen, i només han sumat 1 triomf en les últimes 8 jornades del campionat. En 12 partits de lliga han marcat 17 gols i n'han encaixat 15, i possiblement aquest partit de Copa Catalunya els arribi en un moment un xic inoportú. De fet, un detall que pot resultar significatiu respecte a la transcendència del matx per al conjunt blaugrana és que a les seccions 'pròxim partit' i 'calendari' del lloc web oficial del Barça ni tan sols apareix aquest Europa - Barça B. La major motivació gracienca, doncs, pot resultar un factor més per intentar igualar les forces davant un rival molt superior sobre el paper.

La convocatòria d'Eusebio per a aquest partit està molt condicionada pels partits de seleccions sub-21. Així, no vindran al Nou Sardenya els 3 jugadors que estan participant amb el primer equip del Barça, Samper, Munir i Sandro, que juguen el mateix dimecres amb la selecció espanyola sub-21, en un partit amistós contra Bèlgica que es juga al Ferrol. També estan convocats amb les seves seleccions el croat Halilovic, el macedoni Babunski i el porter camerunès Ondoa. També són baixa els lesionats Gumbau i Kaptoum. La llista completa d'Eusebio per visitar el Nou Sardenya és aquesta:

FONT: twitter FCBarcelona Masia

Aquesta és la prèvia del partit que fa la web oficial del Barça.


PRECEDENTS:

FONT: CD oficial Història i Estadística CE Europa

L'Europa i el filial del Barça s'han enfrontat 8 vegades en partit oficial, i tots els precedents van ser en partits de lliga de Tercera divisió. El balanç és desfavorable als graciencs, que només han guanyat una vegada, han empatat 3 cops, i n'han perdut 4, amb 7 gols marcats i 11 rebuts. L'últim enfrontament és sobradament conegut, aquell 18 de maig de 2008 en què 4.000 persones van presenciar al Nou Sardenya com el Barça B de Pep Guardiola es proclamava campió, guanyant 0-1 amb gol de Víctor Vázquez. Aquell dia, Tito Vilanova va dirigir els blaugranes perquè Guardiola estava sancionat, i al filial blaugrana van jugar homes com Oier, Busquets, Pedro, Jeffrén o l'ex-escapulat Víctor Sánchez.

Ja fa 6 anys i mig de l'última visita del Barça B al nou Sardenya; a la foto, Delmàs dribla Busquets
(FONT: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A la Copa Catalunya, l'Europa no s'ha enfrontat mai al filial blaugrana. Però a cap escapulat se li escapa que els dos darrers grans èxits esportius en la història recent del club van ser les mítiques finals de 1997 i 1998 davant el primer equip del Barça. Al 97, en la final jugada a l'Hospitalet contra el Barça de Bobby Robson i José Mourinho, i amb jugadors com Busquets, Lopetegui, Puyol, Stoichkov, Blanc, Amor, Cuéllar, Amunike, Roger o Celades, l'Europa de Pep Moratalla va derrotar els culers per 3-1 amb gols de Pacha, Sergio i Diego Pérez:






FONT: Youtube Àngel Garreta / TV3

I en la final de 1998 jugada al Miniestadi, l'Europa de Tintín Márquez va empatar 1-1 amb gol de Fernando, i va repetir victòria a la tanda de penals, amb aturades de Serafín i gol decisiu d'Endrino, davant el Barça de Louis Van Gaal, amb jugadors com Hesp, Reiziger, Bogarde, Xavi, De La Peña, Couto, Giovanni, Pizzi, Amor o els germans Óscar i Roger Garcia:





FONT: Youtube Àngel Garreta / TV3

L'Europa és a només 3 partits de poder repetir imatges com aquestes, i somiar és gratis...


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Dimecres 12 novembre, 20:30h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps


FONT: meteocat.cat

Per cert, la Penya Eskapulats ha organitzat una cercavila popular per anar fins al Nou Sardenya. El punt de trobada serà la Plaça Raspall a les 19h:

FONT: twitter Eskapulats


PARTITS 4RTS FINAL COPA CATALUNYA:

FONT: FCF.cat