dilluns, 10 de novembre del 2014

Europa 2 - Peralada 1; Sí! Sí!


Javi Sánchez celebra el gol del triomf i que acaba amb 2 mesos de sequera individual
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

En un diumenge històric per al futur democràtic de Catalunya, l'Europa ha votat Sí-Sí a les aspiracions de lliga i play-off. Els homes de Pedro Dólera han derrotat per 2-1 el Peralada i han tornat a guanyar 3 setmanes després, amb un triomf que torna a situar l'equip gracienc en zona de play-off. El conjunt escapulat ha fet un molt bon partit però ha vist com la repetició d'errors de les darreres jornades ha posat el partit coll amunt a la primera part: i és que, després d'una molt bona sortida en què ha tornat a desaprofitar bones opcions de gol a peus de Rovira o Padilla, l'Europa ha encaixat el 0-1 en la primera arribada visitant. Ha estat arran d'una errada monumental de marca després d'un primer xut rebutjat in extremis per Rafa Leva, i que Jaume Durán ha aprofitat per marcar a plaer al minut 20. L'Europa ho ha continuat intentant, i després d'una bona opció del Peralada per fer el 0-2 abortada per Leva, al minut 38 ha arribat la jugada que ha començat a revertir el partit, amb un penal sobre Javi Sánchez molt discutit per l'equip visitant (de fet, ha provocat l'expulsió del tècnic del Peralada Nacho Castro); d'aquelles jugades que al mig del camp ningú protesta com a falta, però que a les àrees són discutides per les conseqüències del càstig. Javi Lara ha transformat el penal i s'ha arribat al descans amb 1-1.

Estelada gegant i crit d'"Independència!" al minut 17'14 de partit
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A la segona meitat, el domini de l'Europa ha estat fins i tot més clar. Només començar, Rovira ha rematat per sobre del travesser un cop de cap a la frontal de la petita. Poc després, Javi Sánchez ha fet misto en una clara rematada amb el cap; però al minut 55, el davanter escapulat ha tornat a treure el seu fusell 2 mesos després, en una rematada en segona jugada a la sortida d'un córner que ha entrat plorant. Feia 9 jornades que Javito no marcava, i avui s'ha tret un gran pes de sobre. Només 5 minuts després, una falta de Guillem Cornellà a Nils ha acabat amb una sorprenent vermella directa al defensa del Peralada Ignasi Pastor, per una presumpta protesta. L'Europa ha continuat dominant i ha perdonat diverses opcions de matar el partit amb el tercer gol, amb dues ocasions més de Javi Sánchez, tres d'Ignacio Rosillo o una rematada de Javi Lara. Tot i una darrera opció del Peralada, l'Europa ha pogut celebrar un triomf que el reubica en zona de play-off (quart), a 4 punts del líder Rubí. L'equip, per cert, ha tornat a remuntar un partit que havia començat perdent, 20 mesos després de l'última vegada.

(*Hem pogut seguir el partit en directe a través de la retransmissió per streaming de FutbolCatMedia)

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


FONT: La Xarxa


  
FONT: FutbolCatMedia


FONT: FCF.cat


Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):

-Web oficial CE Europa
-Web oficial CF Peralada

-Pinterest CEEuropa (galeria imatges)

-Rodes de premsa entrenadors (web oficial CE Europa)

-Golcat
-Futbolcatalunya
-Tercera.cat
-Passió Esportiva
-L'Esportiu
-El Travesser

-L'Independent de Gràcia
-Diari de Girona


El parTUIT de la grada:

  FONT: twitter


Resultats 11ª Jornada:


FONT: FCF.cat




Deixo també 6 resums de La Xarxa de Comunicació Local i BTV d'altres partits de la jornada:

-Rubí - Montañesa:


-Pobla de Mafumet - Ascó:


-Masnou - Vilassar:


-Prat - Cerdanyola:



-Vilafranca - Manlleu:


FONT: La Xarxa

-Sabadell B - Martinenc:


FONT: BTV Esports


Pel que fa als altres principals equips de l'Europa, el filial ha guanyat 1-3 al camp de l'Atlètic Prat i ara és sisè amb 18 punts, a 12 del líder Fontsanta-Fatjó. El juvenil A va caure 1-0 al camp del Sant Andreu i queda onzè amb 14 punts. I pel que fa al femení, ha empatat 1-1 al camp de l'AEM i ara queda en cinquena plaça amb 13 punts, a 6 del líder Barça B.