divendres, 14 de novembre del 2014

Prèvia Montañesa - Europa; un nou derbi per tornar a la terra

L'Europa es vol fer fort darrere per buscar el primer triomf a Tercera contra la Monta
(FOTO: Futbolcatalunya.com)

I després d'uns dies vivint en un núvol, toca tornar a baixar a la terra. O potser seria més precís dir que cal quedar-se a mig camí, i és que en els partits al camp de la Montañesa, l'hàbitat natural de la pilota acostuma a ser més a prop del cel que del terra, per l'etern problema del mal estat de la gespa artificial de Nou Barris. L'Europa afronta el complicadíssim derbi al camp de la Monta després de la sorprenent i històrica victòria per 3-0 contra el Barça B a la Copa Catalunya, i culminant una setmana de 3 partits en només 7 dies. Les circumstàncies prèvies, doncs, potser no són les més favorables des d'un punt de vista físic, però sí que ho són des d'una perspectiva anímica. I és que els dos triomfs de la darrera setmana (si li afegim el de diumenge passat contra el Peralada) han ajudat a pujar la moral i esvair els dubtes de les setmanes anteriors. Ara la feina és trobar l'equilibri per que això no es transformi diumenge en excés de confiança ni en falta de tensió competitiva.

Amb tot, l'Europa arriba a aquest derbi amb dues espinetes clavades: la més immediata, tornar a guanyar a fora de casa després de 3 derrotes consecutives en les darreres visites a Prat, Rubí i Gavà. L'equip no guanya fora des del 5 d'octubre a Vilafranca, i al vestidor són conscients que cal millorar molt les prestacions com a visitant per aspirar a coses realment importants aquesta temporada. I l'altra assignatura pendent, històrica en aquest cas, és no haver guanyat mai un partit de lliga a Tercera contra la Montañesa. Dos reptes més per anar afegint en la motxilla estadística de l'Europa actual.

Trofeu al millor gol de l'any, eliminar al Barça B i tornar a Nou Barris; setmana gran per a Nils Puchades
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Tal i com explicavem en aquest blog, el derbi de diumenge serà un partit molt especial per als 3 ex-jugadors de la Montañesa fitxats aquest estiu per l'Europa: Nils, Padilla i Poves:




FONT: 'Vamos, escapulados!'

Hores abans del derbi, per cert, Nils serà un dels protagonistes de la versió televisiva del programa 'En Joc' de La Xarxa de Televisions Locals, i serà entrevistat per Óscar Herreros i Roger Sánchez. Ho podreu seguir dissabte a partir de les 20h a través de la vostra televisió local més pròxima o, a Barcelona, al Punt Avui TV. També teniu la opció de seguir el programa en directe a través de la web de La Xarxa, on també es penjarà hores després. Un altre escapulat amb passat recent a Nou Barris és el porter Víctor Cócera.

De cara a aquest partit, Pedro Dólera pot comptar amb tots els seus homes, amb l'única excepció del porter lesionat Sergio Fernández, a qui dimecres passat vèiem entrenar-se sobre la gespa del Nou Sardenya en els instants previs al derbi contra el Barça B.

El duel de capitans no es repetirà diumenge per la sanció a Borges
(FOTO: Àngel Garreta /CEEuropa.cat)

I qui també ha valorat el derbi és el capità Àlex Cano, que juntament amb el seu homòleg de la Monta Andrés Borges parlen sobre el partit a la prèvia de Golcat"Arribem amb molta moral després d'eliminar el Barça B i de guanyar l'últim partit a casa del Peralada. És cert que no hem guanyat últimament a Nou Barris, però anem amb tota la intenció de trencar la mala ratxa de resultats al camp de la Montañesa aconseguint els tres punts. La Monta és un equip molt fort a casa on perd molt pocs punts. Aquesta temporada no ha encaixat cap gol i això és gràcies al gran treball defensiu. Tot i que aquesta temporada els han marxat jugadors molt importants i és normal que ho notin".


EL RIVAL:

FOTO: GallardoPhoto.com / Àlex Gallardo

La Montañesa viu segurament aquesta temporada la ressaca de la gran festa que va ser la campanya anterior. Després del play-off de la passada temporada i de la marxa del tècnic Manolo González, l'equip de Nou Barris ha patit una renovació molt gran, que comença per la banqueta, amb l'ex del Castelldefels Antonio Escudero. De moment, l'inici de temporada està sent molt irregular, amb gran rendiment a casa i molt pobre a fora (només 1 punt de 18 possibles). Ara mateix els de Nou Barris són tretzens amb 15 punts, amb 10 gols marcats i 10 encaixats. Curiosament, tots els gols els ha rebut a fora, i és que a La Bombonera l'equip groc-i-negre està imbatut, i només ha cedit 2 empats en 6 partits.

L'ex-Europa Marc Esteban, la setmana passada a Rubí
(FOTO: Flickr Jaime Blanco)

Molts dels jugadors principals que formaven el bloc titular l'any passat han marxat aquest estiu: a banda de Nils, Poves i Padilla, d'altres com Amantini, Sascha, Dani Sánchez, Payán o Roland Garrós són altres que ja no segueixen a Nou Barris. D'entre els que han arribat enguany, l'ex-escapulat Marc Esteban. Però també homes com els davanters Pedro Garcia i Marc Masip, el defensa Gerard Sanz o l'extrem Raul Rodríguez. I del bloc de l'any passat, es mantenen homes com el porter ex-Europa Tato Burgada, Uri Escabrós, Ferran Mélich, Borges, Rubén o Joshua, entre d'altres.

Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen de la Montañesa
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, Toni Escudero no podrà comptar amb un dels homes més importants de l'equip: el central i capità Andrés Borges, que està sancionat. A més, un altre dels centrals, Gerard Sanz, arrossega molèsties a l'esquena i és dubte per a diumenge. En la mateixa situació d'incertesa fins a última hora per problemes físics es troben Pedro Garcia i Sergio Navarro.

Antonio Escudero ha entrenat durant la seva carrera a diversos jugadors de l'Europa actual
(FOTO: Flickr Jaime Blanco)


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Europa i Montañesa s'han enfrontat 8 vegades en partits de lliga de Tercera, i l'equip gracienc continua sense conèixer què és guanyar al conjunt de Nou Barris. Fins ara el balanç és de 4 empats i 4 derrotes, amb només 4 gols marcats i 10 de rebuts. Ara fa 2 anys que els escapulats no puntuen i ni tan sols li marquen un gol al seu rival barceloní, en aquell empat 1-1 a domicili amb gol d'Epitié.

Si busquem el global de partits oficials en totes les competicions, trobem les dues úniques victòries gracienques contra la Monta. Una, a Primera Catalana (1-0 l'11 d'abrl de 2005); i una altra, en Copa Catalunya, l'única vegada que l'Europa ha guanyat a Nou Barris (1-5, el 12 d'octubre de 1989).

Ja fa 25 anys de l'única victòria de l'Europa a Nou Barris; va ser en Copa Catalunya
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

MUNICIPAL DE NOU BARRIS, Via Júlia 170, Nou Barris (Barcelona) 
Diumenge, 12h
12 euros, entrada general
8 euros, jubilats i dones
5 euros, socis CE Europa*
Gratis, socis Montañesa

FOTO: Soccerway.com

FONT: Google Maps


*Recordeu que gràcies a l'acord de col·laboració entre els dos clubs, els socis de l'Europa podran gaudir d'aquest derbi per només 5 euros presentant el carnet a l'entrada del camp de la Montañesa.

FONT: meteocat.cat

La Penya Eskapulats ha convocat a tots els aficionats de l'Europa que vulguin desplaçar-se junts en metro fins a Nou Barris. L'hora de trobada és a les 10:45h del matí de diumenge a la sortida del metro Joanic.

FONT: facebook Eskapulats

El partit, per cert, serà emès en directe per streaming a través del web de BTV, des de les 11:45h., amb la narració de Roger Matamoros i els comentaris de l'excapità escapulat Àlex Delmàs.


PARTITS JORNADA 13:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (11ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (11ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com

-FEMENÍ (8ª jornada Segona Divisió, Grup 3):

FONT: Futbolme.com

FONT: CEEuropa.cat


DELMÀS JUGA AMB CATALUNYA EN L'HOMENATGE A CRUYFF



 L'ex-capità de l'Europa ha ensenyat la seva classe aquest divendres a Sitges
(FOTO: FCF.cat)

L-'ex-capità de l'Europa i cinquè jugador amb més partits de la història escapulada, Àlex Delmàs, ha participat aquest divendres a Sitges en un partit d'homenatge a Johan Cruyff. Delmàs ha format part de la selecció catalana de veterans al costat d'ex-futbolistes professionals de la talla d'Àngel Morales, Roger Garcia, Gerard López, Quique De Lucas, Albert LuqueRoberto 'Tito' Bonano, Marañón o Molinos. Al davant, jugadors del Dream Team i d'altres èpoques del Barça com Eusebio, Nadal, Juan Carlos, Unzué, Ezquerro, Busquets, Goico, Sergi Barjuan o el mateix Johan Cruyff. El partit ha acabat amb empat 2-2.

Foto de família dels dos equips
(FOTO: FCF.cat)



FONT: FCF.cat