dijous, 13 de novembre del 2014

Europa 3 - Barça B 0; Repassada històrica i a semis!!!

Rovira fa el 3-0 i l'equip i la grada esclaten; l'Europa elimina el Barça B i ja és a semifinals!!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa ha tornat a fer història en Copa Catalunya davant el Barça i ha eliminat el filial blaugrana en una nit màgica al Nou Sardenya. L'equip escapulat ha fet un partit sensacional i molt intel·ligent, i ha golejat amb tot mereixement per 3-0 un Barça B que no ha xutat ni una sola vegada a la porteria gracienca. Perfectament plantat en zona defensiva sense deixar espais als habilidosos jugadors blaugranes, endarrerint una mica la línia de pressió però amb una gran feina de desgast, i sorprenent el rival amb ràpids contraatacs, els homes de Pedro Dólera han demostrat que havien estudiat perfectament el partit i es planten a semifinals d'una manera absolutament merescuda. Javi Sánchez, Poves i Rovira han signat els gols de la victòria escapulada.

Qui avisa no és traïdor; això és el Nou Sardenya!

De bon principi l'Europa ha demostrat que estava ficadíssim i convençut de donar la sorpresa. Ja al primer minut, una paret entre Nils i Pastells ha acabat amb una rematada molt perillosa que ha estat invalidada per fora de joc. A la segona, però, l'Europa no ha perdonat: al minut 4, gran jugada per la dreta d'Ignacio Rosillo que li posa un caramel al segon pal a Javi Sánchez per que el killer, amb la canya a punt, introdeixi la pilota dins la porteria culer. El gol ha refermat les conviccions escapulades i no ha canviat la dinàmica del partit: domini estèril de pilota del Barça B, i recuperacions i contres de l'Europa. Al minut 17, una rematada de cap de Cano ha fet volar el porter Suárez, que posteriorment ha tornat a evitar més gols graciencs en dues rematades de Guzmán (immens partit el seu, provocant els 'oles' del públic amb un parell de roulettes). Una contra mal acabada entre Javito i Ignacio o una rematada creuada de Nils (també gran partit el seu, fent anar de corcoll els defenses per banda esquerra) han estat altres bones opcions per ampliar l'avantatge, però s'ha arribat al descans. Un resultat curt i que deixava obert el partit per a la segona part.

L'1-0 al descans es quedava curt... però el millor estava per arribar

Tothom esperava que al descans Eusebio Sacristán cantés la canya als seus jugadors i que el Barça B ensenyaria molt més les dents, però el cert és que el treball defensiu en bloc de l'Europa ho ha impedit. El partit ha començat a posar-se definitvament coll avall al quart d'hora de la represa. Just després d'entrar al camp substituïnt un ovacionat Javi Sánchez, Poves ha marcat en la primera pilota que ha tocat: control orientat entrant a l'àrea per l'esquerra, aguanta perfectament la càrrega del defensa, encara el porter en diagonal i li creua a la perfecció la pilota al segon pal. L'alegria s'ha desfermat al Nou Sardenya, i Eusebio ha intentat reaccionar fent un sèxtuple canvi: amb l'entrada d'homes desequilibrants i potents com Adama o Dongou tothom s'ha vist a venir una darrera mitja hora de patiments i taqui-gol blaugrana, però res més lluny de la realitat. Els joves jugadors del filial blaugrana s'han vist impotents per desequilbrar la sòlida defensa escapulada, i la cirereta del pastís ha arribat ja en temps afegit, quan tot el Nou Sardenya ja era una festa celebrant la classificació per a semifinals: assistència de Camacho a Rovira pel ben mig de l'àrea, control orientat entre dos defenses, i definició al fons de la xarxa per posar el llacet al regal d'una nit per recordar. Instants després, l'àrbitre ha assenyalat el final, i el públic eufòric ha saltat a la gespa per celebrar amb els jugadors una nova proesa en Copa Catalunya. El passadís improvisat pels aficionats als jugadors ha estat la darrera imatge de pell de gallina en una nit memorable.

El públic ha saltat a la gespa i ha improvisat un passadís d'homenatge als jugadors de l'Europa

FONT: Vimeo @jmtdsgn

FONT: BTV Esports

FONT: La Xarxa

FONT: Barça TV
FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En acabar el partit, hem parlat amb el tècnic Pedro Dólera, els golejadors Javito, Poves i Rovira, i també amb Nils i Padilla:

FONT: 'Vamos, escapulados!'

I aquestes són també algunes de les reaccions dels protagonistes a twitter:

FONT: twitter

Així ho han vist:

Les xarxes socials han bullit només acabar el partit per celebrar el triomf sobre el filial culer. Aquesta és una petita mostra: