divendres, 21 de novembre del 2014

Prèvia Europa - Ascó; oportunitat perfecta

L'Europa va eliminar l'Ascó de Copa Catalunya al mes d'agost
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Aquesta mena de Tourmalet etern en què s'ha convertit el calendari de Tercera presenta diumenge una altra rampa del 20%. L'Europa rep l'Ascó, equip que el precedeix a la classificació i marca la zona de play-off, i un altre dels grans favorits al títol si fem cas al potencial de la seva plantilla. Un rival al que l'Europa ja va eliminar per penals als vuitens de final de la Copa Catalunya, el passat mes d'agost, en un partit on es va veure la gran igualtat de forces dels dos conjunts. La temporada passada, els tarragonins ja van tastar la dificultat del Nou Sardenya, i aquest precisament ha de ser un dels grans arguments per retenir els 3 punts, superar un rival directe, i tornar a la zona de play-off.

L'Europa arriba al partit després de la derrota al derbi davant la Montañesa. Com ja havia passat en els 3 partits anteriors a fora de casa, l'equip escapulat no va ser inferior al seu rival però va acabar perdent pels propis errors, i precisament aquest serà un punt clau per endur-se els 3 punts: minimitzar errades a base d'una gran tensió defensiva col·lectiva i d'afinar la punteria al davant. El conjunt de Pedro Dólera ha protagonitzat grans moments de futbol al Nou Sardenya i ha guanyat els 4 partits que ha jugat a l'estadi gracienc, i diumenge serà una nova i magnífica oportunitat per presentar candidatura al títol i donar una nova alegria a l'afició escapulada.

Víctor Durán també s'haurà de resignar a veure els partits des de la grada fins el gener, per una fractura al peu
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera perd tres jugadors respecte l'últim partit: Nils Puchades va veure la cinquena targeta groga a Nou Barris, i es perdrà el partit per sanció. Com explicàvem durant la setmana, també durant el derbi Sergi Pastells va tornar a patir un microtrencament muscular a la cama esquerra que el tindrà unes 3 setmanes de baixa. I per acabar-ho d'adobar, el web oficial de l'Europa ha confirmat que Víctor Durán es va fracturar el cinquè metatarsià del peu dret en el malaurat partit contra la Monta, i no podrà tornar a jugar fins el gener. Tot i aquestes baixes, ara per ara el cos tècnic no es planteja fer cap incorporació per motius econòmics, i l'equip queda ara mateix amb només 4 defenses purs disponibles: Cano, Alberto, Alegre i Dot.

Aquesta és la valoració prèvia que fa Pedro Dólera a BTV:

FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)


EL RIVAL:

L'Ascó, en el partit de Copa Catalunya contra l'Europa del passat mes d'agost
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Equipàs en majúscules. L'Ascó partia clarament com un dels grans favorits per lluitar pel títol i el play-off, i de moment està complint les expectatives. Ara per ara és quart amb 23 punts, 2 més que l'Europa. La setmana passada guanyava 2-0 al líder Rubí però va veure com els vallesans capgiraven el marcador en temps afegit. La setmana anterior, però, havien guanyat 1-2 al camp del segon, la Pobla de Mafumet, demostrant el seu potencial. Amb tot, a fora l'equip de Miguel Rubio s'està mostrant irregular, i fins ara ha acumulat 2 victòries, 2 empats i 2 derrotes. Els asconencs han marcat els mateixos gols que l'Europa (19), però estan tenint un problema al darrere, havent-ne encaixat ja 16 en 13 partits.

Després de quedar-se fora de play-off l'any passat per culpa d'una mala segona volta, Miguel Rubio ha fet canvis en la plantilla. Han marxat homes com Ermengol, Sangrà, Canadell, Denis Coch o Sergi Moreno, i han vingut d'altres de molt recorregut i experiència, com Iván Cristino o els ex-Reus Taranilla, Socías i Asier Eizaguirre. Del bloc de l'any anterior es mantenen jugadors com el porter Chiné, Edu Vives, Gerard Roigé, Virgili o Genís Soldevila, entre d'altres.

Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen de l'Ascó
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, Miguel Rubio no pot comptar amb Munta, amb un trencament fibrilar. És dubte Gerard Roca, que ja entrena amb el grup després de lesionar-se al genoll precisament contra l'Europa, en el partit de Copa Catalunya del mes d'agost.

Miguel Rubio, tècnic de l'Ascó, en el partit de Copa Catalunya contra l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Si la setmana passada l'Europa s'enfrontava a un equip al que no ha guanyat mai, aquest diumenge tindrà al davant un rival amb el que mai ha perdut. Tots dos equips s'han enfrontat 4 vegades en partits de lliga a Tercera, i l'equip escapulat ha guanyat els dos de casa, i ha empatat els dos de fora. A més, enguany el conjunt gracienc va eliminar els tarragonins en vuitens de final de Copa Catalunya, després d'empatar 1-1 i guanyar a la tanda de penals amb gol definitiu del porter Rafa Leva des dels 11 metres. Al Nou Sardenya, al 2011 victòria 2-0 amb doblet de Segalés; i l'any passat, 2-1 amb gols de Javi Sánchez i Cano, en un molt bon partit dels homes de Pedro Dólera.

L'Europa ha guanyat els dos precedents a Gràcia, i no ha perdut mai contra l'Ascó
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 23 novembre, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps

FONT: meteocat.cat

Com cada setmana, la penya Eskapulats convida tothom a afegir-se a ells al gol de Secretari Coloma per viure intensament el partit al Nou Sardenya:


FONT: facebook Eskapulats


PARTITS JORNADA 14:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (12ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (13ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com

*El primer equip femení no juga aquesta setmana

FONT: CEEuropa.cat