divendres, 28 de febrer del 2014

Prèvia Pobla Mafumet - Europa; toca reaccionar

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

"El partit del pròxim diumenge es conjuga en imperatiu per a l'Europa, i la dicotomia és clara: guanyem o guanyem". Aquesta frase de la prèvia del partit de la 1ª volta podria servir perfectament per a aquesta prèvia de l'enfrontament del pròxim diumenge. Com en aquella ocasió, l'Europa arriba al partit en dinàmica negativa de resultats (1 únic triomf als 6 últims partits, 14 punts sumats dels últims 30, i 224 minuts sense marcar), i amb necessitat de guanyar, recuperar sensacions i refermar-se en el cada cop més nodrit i ajustat grup capdavanter de la lliga. En aquella ocasió, l'equip de Pedro Dólera va respondre amb golejada 4-1 i el que posteriorment va ser considerat pels socis escapulats com el millor partit de l'Europa al 2013. Tant de bo diumenge l'equip torni a treure l'orgull, l'eficàcia i el bon joc d'aquell dia.

L'Europa recupera els sancionats Javi Lara, Alberto i el lesionat Charly Ruiz, absents tots ells davant el Manlleu. En canvi, perd també per acumulació de targetes Xavi León i Cebri, que va ser el revulsiu del partit d'anada. Continua de baixa també el lesionat Alegre, i és dubte Víctor Durán per una bronquitis. Apercebut de sanció de cara al següent partit contra el Figueres ja només queda Valderas.

Cano i Guzmán van jugar dimecres l'amistós Horta 0 - Catalunya 0  (FOTO: Gallardophoto.com)

Aquesta és la valoració de Pedro Dólera a BTV sobre el partit a La Pobla (a partir dels 35"):

FONT: BTV Esports

Per cert, el programa 'En Joc' de La Xarxa ha explicat avui que la represa del Cerdanyola-Europa podria jugar-se dimecres 12 de març o dijous 13. Si això s'acaba confirmant, seria a només 3 o 4 dies del decisiu Ascó-Europa del cap de setmana següent. Flac favor per a l'equip gracienc, per un problema que no va generar en cap cas...


EL RIVAL:

El filial del Nàstic, en el partit d'anada a Gràcia (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Acostumats els últims anys a lluitar en la zona noble de la classificació, jugadors, tècnics i seguidors de la Pobla de Mafumet viuen enguany en una zona més calmada. Ara mateix, l'equip d'Iván Moreno és novè amb 40 punts, a 7 del play-off d'ascens, i amb un ampli marge de 16 punts sobre el descens. Els tarragonins són enguany un equip molt sòlid defensivament, i és que només l'Europa ha encaixat menys gols que ells (19 l'Europa, 21 la Pobla), però per contra, són el segon pitjor en quant a gols marcats (24, només superant la Grama, que n'ha marcat 15). A casa només han cedit 3 derrotes, i totes elles per la mínima: els dos primers partits de la lliga a La Pobla (davant Rapitenca i Masnou), i ara fa 4 jornades contra el renascut Cornellà, en l'última derrota del conjunt tarragoní. De fet, aquesta és l'única desfeta del filial del Nàstic a les 7 darreres jornades, i només han perdut 2 partits dels últims 13. Un equip sòlid i en forma, tot i que la setmana passada van empatar 0-0 a Castelldefels, després de dues victòries seguides a Sant Boi i contra el Gavà.

De cara a aquest partit, Iván Moreno té la baixa segura de Marc Durán per una lesió al lligament del genoll. L'onze tarragoní diumenge també vindrà condicionat per les baixes del Nàstic, ja que alguns jugadors de La Pobla han estat convocats per al partit de dissabte al camp del València Mestalla: és el cas dels dos porters Alberto Varo i Aleix Manzano, o futbolistes de camp a cavall entre el primer equip tarragoní i el filial, com Calavera.

Per cert, just aquesta setmana, Roger Sánchez entrevistava Iván Moreno a Golcat.com. Si voleu llegir l'entrevista a l'entrenador de La Pobla, ho podeu fer en aquest enllaç.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Ara fa 3 anys que l'Europa no aconsegueix guanyar ni marcar al camp de La Pobla de Mafumet. Això sí, l'últim visita va deixar un bon regust, perquè amb l'empat a 0 aconseguit a terres tarragonines, l'equip de Pedro Dólera va batre el rècord de punts a una 1ª volta en tota la història del club gracienc (un rècord superat novament aquesta temporada...). A nivell global, la igualtat és màxima, ja que en els 15 enfrontaments previs en partits oficials a Gràcia i la Pobla, l'Europa n'ha guanyat 7, ha empatat només el de l'any passat, i n'ha perdut 7, amb un balanç de 27 gols a favor i 20 en contra (Font: CD oficial Història i Estadística CE Europa).

19 de desembre de 2010, últim triomf a La Pobla (FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

Després de 3 derrotes consecutives, l'Europa va golejar La Pobla per 4-1, amb actuació destacada a la part final del partit del reaparegut Cebri, en el segon partit després de la lesió:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

MUNICIPAL (Bassal s/n - La Pobla de Mafumet)
Diumenge 2 de març, 12h

10 euros, General
5 euros, dones i jubilats
Gratis, socis Pobla Mafumet

FOTO: REM Images


Mostra Estadi Municipal Pobla de Mafumet en un mapa més gran
FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 27:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

-Diumenge, 12h, Nou Sardenya: EUROPA FEMENÍ - LLEIDA* (19ª jornada Segona Divisió, grup 3)

-Diumenge 16h, Nou Sardenya: EUROPA B - MONOPOL (23ª jornada Quarta Catalana, grup 17)

-Aquesta setmana no hi ha lliga a la Divisió d'Honor juvenil.

*Com explicàvem dimecres, el femení rep al Nou Sardenya al màxim perseguidor en la lluita per l'ascens a Primera, el Lleida; i des de l'equip gracienc han fet una crida a l'afició per que els doni suport diumenge a les 12h. Som-hi, escapulades!

FONT: CEEuropa.cat