diumenge, 9 de febrer del 2014

Europa 0 - Montañesa 0; derbi amb el guió esperat

El derbi ha estat tan disputat com s'esperava (FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

Gran ambient, molta lluita, poc futbol i cap gol. Un guió que s'hauria pagat molt poc a les cases d'apostes, i que s'ha complert fil per randa. Davant 1.165 espectadors, l'Europa ha estat millor a la primera meitat però no ha aprofitat dues bones opcions de gol, i a la segona part ha estat la Montañesa qui s'ha fet amb el mig del camp i ha tingut un parell d'ocasions per desfer la igualada. Al final, un empat just, que prolonga el malefici escapulat en els enfrontaments amb l'equip de Nou Barris, però que serveix per seguir líders per onzena setmana consecutiva, tot i els 4 empats en els últims 5 partits. Enguany sembla que ningú vulgui guanyar la lliga...

L'Europa estrenava avui nova samarreta (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'equip gracienc ha sortit més endollat sobre el camp, i volent portar la iniciativa. Així, només començar, Guzmán ha tingut segurament la ocasió més clara de l'Europa en tot el partit, amb un mal rebuig de la defensa de la Montañesa que li ha caigut perfecta al mig de l'àrea, però que ha rematat de volea massa alta. Amb Vivó al pivot i Javi Lara desplaçat a l'interior, el conjunt gracienc no ha tingut tanta sortida de pilota, i els de Nou Barris es defensaven molt bé: entre Amantini i Uri Escabrós han tapat molt bé a Javi SánchezDiego ha estat ben aturat per Ferran, i el cert és que l'equip escapulat no donava massa sensació de perill més enllà de les jugades a pilota aturada. Defensivament, l'avui porter titular local Eloi Mir ha estat pràcticament un espectador de luxe en aquesta primera meitat, ja que la Monta gairebé no s'ha apropat a l'àrea europeista. L'altra gran opció gracienca abans d'arribar al descans ha arribat al minut 36, quan Rovira ha fet una bona jugada per la dreta i li ha posat una pilota d'or al segon pal a Javi Lara, que s'ha avançat molt bé al defensa, però el seu cop de cap des de la frontal de la petita ha sortit fregant el pal dret de la porteria de Tato Burgada. Amb molta lluita i futbol poc brillant, hem arribat al temps de descans.

L'ex-directiu Pere Fructuoso, impulsor del Nou Sardenya, ha fet la sacada d'honor i ha rebut un homenatge (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Agermanament de les aficions de l'Europa i la Montañesa, que han donat color i un gran ambient al derbi (FOTO: twitter @esportsenxarxa)

A la segona part, el guió no ha variat massa pel que fa a lluita i equilibri, per bé que la Montañesa ha donat un pas endavant i s'ha fet amb el control del mig del camp. Amb tot, la primera opció de gol ha estat per a l'Europa, amb un altre cop de cap de Javi Lara que ha aturat Tato Burgada, en l'única rematada entre pals de l'Europa en tot el partit. Les primeres opcions de la Monta tampoc han forçat cap intervenció d'Eloi: primer, en una rematada mossegada de volea de Sascha que ha sortit desviada, i posteriorment amb una gran jugada de l'ex-escapulat Padilla, que ha deixat sol a la dreta de l'àrea Dani Sánchez. Afortunadament, però, el jugador groc-i-negre li ha volgut tornar la pilota a Padilla, i ha llençat per l'aigüera una bona opció per als de Nou Barris. L'única rematada entre pals de l'equip de Manolo González ha arribat al minut 82, en un córner rematat per Sascha des de la frontal de la petita a les mans d'Eloi, lleugerament desequilibrat per l'avui capità Alberto per evitar una rematada franca. Amb l'entrada al camp de Camacho, Cebri i Charly, l'Europa ha canviat el 4-3-3 per acabar jugant amb 2 davanters. I han estat precisament Cebri i Javi Sánchez els que han pogut trencar el partit ja en temps afegit: Cebri lluita i recupera una pilota prop de l'àrea rival, fa una passada interior per a Javito, que li torna la paret de primeres, per que Cebri acabi rematant creuat i mossegat, en una pilota fregant el pal a la que no hauria arribat el porter de la Monta. Al final, un 0-0 que segurament fa justícia a l'equilibri vist sobre el camp.

Amb aquest empat, l'Europa es manté líder, ara amb 2 punts sobre Ascó i Rubí, que han aprofitat la derrota del Cornellà per avançar-lo. La Montañesa queda cinquena, a 1 punt del play-off. La setmana vinent, l'Europa visitarà el Cerdanyola.



FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)

Si amb el resum no en teniu prou i voleu veure el partit sencer, aquí el teniu, amb la narració de Roger Matamoros, els comentaris de l'ex-capità escapulat Àlex Delmàs, i David Ferrús a la càmera:

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

En acabar el partit, als dos vestidors coincidien que el resultat era prou just, però recordant les opcions pròpies per guanyar el partit. L'entrenador escapulat Pedro Dólera valorava la feina feta, però lamentava la manca de punteria als últims partits:


L'avui capità de l'Europa Alberto González admetia que l'equip preveia un partit com el que s'ha viscut avui:


De la seva banda, al tècnic de la Montañesa Manolo González també li quedava un regust agredolç per la bona segona part del seu equip, i destacava el gran ambient viscut al Nou Sardenya:


I el porter de la Monta Tato Burgada es congratulava pel treball i el resultat obtingut al camp del líder Europa:

Així ho han vist:




Resultats Jornada 24:

FONT: FCF.cat

Aquest és el videoresum de la jornada de diumenges al vespre a La Xarxa:

FONT: La Xarxa

Pel que fa als altres equips principals de l'Europa, una setmana més la gran alegria ens la dóna el femení: en l'any del retorn a Segona, el triomf per 4-1 sobre la Guineueta combinat amb les desfestes de L'Estartit i Lleida fa que les escapulades se situïn segones, ja en zona d'ascens directe a la màxima categoria del futbol femení estatal (recordem que el líder Espanyol B no pot pujar). Pel que fa al juvenil, va tornar a caure, 0-1 amb el Jabac Terrassa, i ara és dotzè, amb 5 punts de marge sobre el descens.