dilluns, 17 de febrer del 2014

El Comitè resoldrà dimecres sobre la suspensió del Cerdanyola - Europa

Dimecres coneixerem la resolució dels insòlits fets d'ahir a La Bòbila (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El Jutge Únic del Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol, l'advocat Ramon Felipó, decidirà en l'habitual sessió dels dimecres a la tarda cóm es resol la suspensió d'ahir del Cerdanyola-Europa. Com sabeu, l'àrbitre va suspendre el partit al minut 39 en considerar que l'ambient s'havia crispat massa i no es donaven les condicions mínimes de seguretat per continuar, arran de les expulsions del jugador i entrenador locals Ramon, i Toni Carrillo. Tot i que tots dos equips volien continuar, tal i com li van demanar entrenadors i presidents dels dos clubs, el col·legiat Ruben Mancera Anton es va mantenir inflexible en la seva decisió, compartida amb l'informador federatiu Xavier Dauder.

Tal com deia a Futbolcatalunya el president del Comitè Tècnic d'Àrbitres, Xavier Moreno Delgado, el jutge únic decidirà a partir de la revisió dels vídeos del partit, de les rodes de premsa, i de la redacció de l'acta arbitral. Segons reflecteix el twitter de Futbolcatalunya, l'àrbitre va redactar en aquesta acta: "el asistente nº2 me advirtió que un grupo de personas que tenía detrás con distintivos que les identificaban como seguidores del CERDANYOLA DEL VALLES FC, los cuales tenían signos de embriaguez y estaban fumando sustancias psicotrópicas, estaban escupiéndole y muy alterados, haciendo intentos de saltar al terreno de juego, por lo que había peligro de invasión de campo. Decidimos que si se continuaba el partido se ponía en peligro la integridad física del equipo arbitral y la de los jugadores de ambos equipos, por lo que decidí suspender definitivamente el partido"

Articles del reglament referits als motius per suspendre un partit (FONT: FCF)

Després de consultar a la Federació i al reglament vigent, ara s'obren bàsicament dues possibles resolucions: una, que el partit es reprengui des del minut 39 en una data per determinar. En aquest cas, podria fer-se a La Bòbila, amb o sense públic, o fins i tot en un camp neutral (per exemple, si el jutge considera que no es donen les condicions de seguretat o de llum necessàries per poder jugar un vespre entre setmana). El Cerdanyola hauria de jugar, lògicament, amb 10 homes per la susdita vermella de Ramón, i el tècnic local no podria seure a la banqueta, també arran de l'expulsió que va patir. Això sí, tal i com va passar aquesta temporada en el Santfeliuenc-Manlleu suspès per falta de llum, els futbolistes que prendrien part en la represa no han de ser necessàriament els mateixos que hi havia sobre el camp en el moment de la suspensió.

FONT: FCF


En aquell partit entre Santfe i Manlleu, l'àrbitre que va reprendre el partit va ser el mateix que havia xiulat abans de la suspensió, Cristian López Carvallo, però pel que es pot interpretar del reglament, també podria canviar el col·legiat:

FONT: FCF

Tot i que la normativa també considera la possibilitat que el partit es repetís des de l'inici, aquesta opció sembla poc probable.


Segons el reglament, l'altra possible resolució de la suspensió és que el Comitè doni el partit per acabat. En aquest cas, si el Jutge únic considera que la suspensió ha estat provocada per "incidents" o "insubordinació" del cantó local, podria arribar a donar-li els 3 punts a l'Europa. Una opció no descartable, després de llegir el que diu l'àrbitre a l'acta, i tenint en compte els precedents d'aquesta temporada en el partit de Copa Catalunya Cerdanyola-Figueres, en què seguidors empordanesos van denunciar agressions d'un sector mot concret de l'afició local.

FONT: FCF


Dimecres coneixerem, doncs, cóm es resol la suspensió del partit. Confiem que el partit es pugui reprendre amb normalitat, que l'Europa s'endugui els 3 punts lluitant-los sobre la gespa i, sobretot, no haver de veure mai més situacions i actituds surrealistes com les d'ahir. Com molt bé deia a les últimes hores Charly Ruiz, això és només un joc i un esport. I segurament és per això que ens agrada tant...