dilluns, 24 de febrer del 2014

Europa 0 - Manlleu 2; Sala d'espera

L'ex-escapulat Manel Sala ha trencat el partit a la 2ª part (FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

Un altre cop igual: com a les darreres temporades davant el Manlleu, i com en les darreres jornades davant els últims rivals, l'Europa ha repetit guió de partit i resultat insuficient, amb el mateix botxí de sempre: el vell conegut a Gràcia Manel Sala. Els homes de Pedro Dólera han fet un partit intens i han dut la iniciativa del joc, però han tornat a topar amb la falta de gol que està sent un llast darrerament per erigir-se com a líder ferm de Tercera. L'equip gracienc pateix la primera derrota en 9 jornades, però un cop més, la majoria de rivals també han punxat, cosa que pot ser vista com una bona notícia (l'Europa recuperaria el lideratge si guanya la represa del partit a Cerdanyola; o fins i tot també podria fer-ho amb un empat) o com una de dolenta (ai, si l'equip hagués aprofitat aquestes setmanes per obrir forat a la classificació...). Sigui com sigui, la lliga s'estreny una barbaritat, i ara els 6 primers queden separats només per 3 punts, en espera que els escapulats puguin acabar el seu partit pendent.

L'Europa ha començat atacant avui a la porteria de Secretari Coloma (FOTO: 'Vamos, escapulados!') 

L'equip ha sortit molt endollat, amb una forta pressió que li ha permès tenir ràpidament la possessió i rondar l'àrea del Manlleu. Rovira ha estat molt actiu en els 5 primers minuts, provant dues rematades: en absència del sancionat Javi Lara i el lesionat Charly Ruiz (amb problemes a l'esquena), ha llençat una falta alta; i posteriorment, ha fet un xut creuat aturat per Barragán sense massa problemes. On sí que ha hagut de volar i fer una de les seves habituals aturades salvadores el porter manlleuenc ha estat en una centrada de Guille per la dreta que ha rematat de cap Guzmán, provocant l'espectacular rebuig de Barragán. En un altre córner gairebé a la mitja part des de la dreta de l'atac escapulat, el porter dels osonencs ha hagut de tornar a intervenir decisivament per evitar un gol olímpic de Diego. Precisament, l'extrem de La Mina ha posat una pilota d'or des de la banda esquerra al minut 42, però entre Javi Sánchez i el defensa la rematada ha acabat sortint per línia de fons. En aquesta primera meitat, Rafa Leva ha estat un espectador de luxe, a qui només li recordo una aturada fàcil en llençament de falta lateral de Manel Sala

Al descans, Camacho ha entrat per Diego, i l'equip ha sortit novament dominador, tot i que amb menys clarividència i profunditat atacants, més enllà d'una falta alta de Rovira i algun córner. El Manlleu ha avisat al 55 amb una rematada fora de Manel Sala i, un minut després, amb una contra en que Sergio Ginés ha rematat destorbat per la defensa escapulada davant Rafa Leva. El partit s'ha trencat al minut 66, quan Jordi Dot ha fet entrar Uri i ha endarrerit la posició de Manel Sala, trigant només 1 minut a obtenir fruits d'aquest moviment tàctic: Sala fa un control orientat de primeres al cercle central i posa una pilota profunda per a Sergio Ginés, que guanya per velocitat Víctor Durán, i creua la pilota per sobre de la sortida de Leva amb moltíssima qualitat. Un cop duríssim que ha enfonsat l'Europa, i l'ha deixat pràcticament sense capacitat de reacció, més enllà d'una jugada al segon pal on Camacho no ha arribat, o alguna excursió a l'atac de Cano que no ha trobat porteria. El Manlleu, en canvi, ha estat voraç de cara a barraca, i ha sentenciat el partit al 77, amb una altra genialitat de Manel Sala. Falta a 35 metres de la porteria escapulada, però el pitxitxi de la lliga fa un colpeig impressionant que entra per tot l'escaire. 0-2, i encara el Manlleu ha pogut fer-ne algun altre en alguna contra, amb un Europa ja absolutament desdibuixat pel cop anímic.

Les altres males notícies, les targetes a Xavi León i Cebri que els impediran jugar la setmana vinent a La Pobla de Mafumet. Precisament contra els tarragonins es va iniciar la ratxa triomfal gracienca a la 1ª volta, que va desembocar en el lideratge. Confiem que la història es repeteixi la setmana vinent, i que acabi la ratxa de 224 minuts sense marcar (inclosos els dos darrers partits al Nou Sardenya). Per als que ens agrada veure el got mig ple, l'Europa continua segon a només 1 punt del líder Ascó, i amb un partit menys. Amb un triomf a Cerdanyola, doncs, (o potser fins i tot amb un empat, en funció del partit a Ascó d'aquí a 3 jornades) el lideratge tornaria a ser gracienc.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

Després del partit, Dólera agraïa l'esforç dels jugadors, tot i que no podia dissimular la decepció pel resultat final:

FONT: 'Vamos, escapulados!'


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

També hem parlat per a La Xarxa amb l'ex-escapulat Manel Sala, que per tercera vegada en els 4 darrers enfrontaments contra l'Europa ha estat botxí per impedir el triomf:

FONT: La Xarxa

-Rodes de premsa entrenadors (web oficial CEEuropa)


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial AEC Manlleu

-Golcat
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-Passió Esportiva

-L'Independent de Gràcia
-Torcida Escapulada
-Viu el Manlleu
-El Ter (Osona)


Resultats Jornada 26:


FONT: FCF.cat


FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)


Pel que fa als altres equips principals escapulats, l'Europa B és més líder, després de l'espectacular triomf per 0-11 al camp del Catalonia. L'Olympia no ha jugat, i ara els graciencs tenen 4 punts d'avantatge, ja amb els mateixos partits jugats. El juvenil va patir una dura derrota per 1-6 contra l'Espanyol, i ja només té un punt de marge sobre les places de descens. El femení no jugava, per la disputa dels Campionats d'Espanya sub-16 i sub-18.