dilluns, 17 de febrer del 2014

Cerdanyola - Europa (0-0); suspensió surrealista

Al minut 39, l'àrbitre ha suspès el partit en considerar que perillava la seva integritat
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

Del malefici de la Montañesa al malefici dels arbitratges contra el Cerdanyola. La setmana passada l'Europa no podia guanyar la seva bèstia negra, i aquesta s'ha repetit l'escàndol arbitral que ja es va produir en el partit d'anada. Curiosament, amb un altre àrbitre del col·legi del Maresme, Ruben Mancera Anton; i en aquesta ocasió, amb un punt extra de surrealisme, quan ha decidit abandonar el terreny de joc i decretar la suspensió al minut 39, en considerar que el partit s'havia crispat molt i la seva integritat física corria perill. Amb la suspensió del partit i el triomf de l'Ascó sobre el Cornellà, l'Europa cedeix provisionalment el lideratge a mans dels tarragonins.

Com era d'esperar, els 39 minuts que s'han jugat han estat de caire eminentment físic. Les reduïdes dimensions de La Bòbila han propiciat un futbol de pilotes aèries, segones jugades i molt de contacte. Un fet, segurament, decisiu en el desenvolupament final de tot plegat. Amb tot, l'àrbitre ha ensenyat en aquest temps fins a 5 targetes grogues per intentar rebaixar la tensió del joc (dues de les quals a Alberto i Javi Lara, que es perdran el partit de diumenge contra el Manlleu per acumulació de targetes). Les poques opcions de perill han arribat amb joc directe: especialment un xut d'Oriol Molins rebutjat a córner per Rafa Leva i un altre desviat de Puchi, per part local, i una centrada-xut de Cuadras desviada per un defensa i aturada gairebé des del terra per Coca, de la banda gracienca.

Coca, en el moment d'abortar l'única gran ocasió de l'Europa 
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

Després de diverses topades de jugadors del Cerdanyola amb Rafa Leva (en una, Oriol Molins l'ha trepitjat en una pilota dividida, i en una altra, Iván Serrano ha deixat anar una lleu puntada sobre el porter escapulat ja sense la pilota en joc), ha arribat la jugada que ha fet esclatar el surrealista desenvolupament final de la matinal: pilota aèria que van a disputar Rafa Leva i el local Ramon, i després de topar a l'aire, els dos jugadors queden enganxats al terra. En l'estira i arronsa, l'assistent considera que hi ha una agressió sobre el porter escapulat, li diu a l'àrbitre, i aquest expulsa el jugador del Cerdanyola. Els jugadors i tècnics locals protesten considerant que Leva fa comèdia, i l'àrbitre expulsa Toni Carrillo. L'entrenador local no vol marxar fins que el col·legiat li digui el motiu de la seva expulsió, i després de 15 segons, el jove àrbitre (2ª temporada a Tercera) opta per suspendre precipitadament el partit i se'n va cap als vestidors amb els seus assistents, sota la incomprensió dels dos equips que queden sobre la gespa, i la indignació d'una grada molt crispada, amb alguna empenta cap al càmera de BTV i algun intent d'agressió d'un brètol sobre Rafa Leva abortat per altres aficionats amb més seny.

Així s'ha viscut tot plegat als micròfons de La Xarxa (minut 37 del player):

FONT: La Xarxa





FOTOS: Twitter @esportsenxarxa


A partir d'aquí, la tripleta arbitral s'ha tancat al vestidor, els dos equips han marxat cap a zona de vestidors comentant la jugada, i han arribat els Mossos d'Esquadra per controlar que no passés res. Ja amb els ànims més freds, els dos tècnics i els presidents han intentat convèncer l'àrbitre per seguir el partit, però aquest s'ha negat per por a què hi hagués alguna mena d'incident o agressió. Ara caldrà esperar la decisió del Comitè (que habitualment es manifesta els dimecres), per veure si l'enfrontament es reprèn en una data per determinar, o si fins i tot hi ha alguna mena de sanció com donar el partit per perdut als locals, tal i com indicava el twitter oficial de l'Europa. Sigui com sigui, el més just seria lluitar pels 3 punts sobre el camp, i fora bo que tothom faci autocrítica per evitar que es repeteixin situacions com les viscudes avui. 

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


FONT: Cerdanyola FC


Per cert, tot i que durant unes hores, i com és habitual, es podia consultar al web de la Federació Catalana l'acta del partit amb els onzes inicials i jugadors suplents, des de mitja tarda ja no hi ha accés. Així, aquesta setmana no puc adjuntar l'acta oficial. En tot cas, l'onze inicial gracienc l'han format Rafa Leva, Cano, Alberto, Víctor Durán, Xavi León, Vivó, Javi Lara, Rovira, Cuadras, Cebri i Javi Sánchez. Han quedat a la banqueta Eloi, Camacho, Marc Esteban, Charly i Diego. Segons ha explicat el twitter oficial de l'Europa, han vist targetes grogues 3 escapulats: Alberto, Javi Lara i Rafa Leva.


Zona Mixta:

A banda dels inserts de veu dels dos tècnics i presidents en els vídeoresums adjunts, afegeixo també les interessants rodes de premsa íntegres de Pedro Dólera i Toni Carrillo al canal de youtube del Cerdanyola, així com la compareixença dels dos presidents Guillaume De Bode i Felipe López als micròfons de La Xarxa (al primer minut del player):


FONT: Cerdanyola FC


FONT: La Xarxa

El president del Cerdanyola també ha agraït l'actitud de directius i tècnics de l'Europa, igual que ha fet el davanter local Quim Solano, a través dels respectius comptes de twitter:



I en el cantó gracienc, també al seu compte de twitter, Charly Ruiz o Javi Sánchez han manifestat la seva indignació i/o incomprensió per tot el que ha passat avui a La Bòbila:


FONT: Twitter


Per cert, que en unes declaracions a Futbolcatalunya, el president del Comitè Tècnic dels Àrbitres, Xavier Moreno Delgado, ha explicat que tant les imatges del partit com les rodes de premsa seran analitzades pel comitè, i assegura que l'informador del partit Xavier Dauder coincideix amb la decisió de l'àrbitre.


Així ho han vist:



-L'Independent de Gràcia


Resultats Jornada 25:


FONT: FCF.cat


Aquí teniu el resum dels diumenges vespre de La Xarxa:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)


Pel que fa als altres equips principals de l'Europa, el femení ha tret un meritori empat 1-1 al camp del líder Espanyol B que serveix a les escapulades per seguir segones i en plaça d'ascens a Primera. L'Europa B recupera el lideratge del grup 17 de Quarta Catalana, en vèncer 3-0 al Guinardó i aprofitar l'empat de l'Olympia. I el juvenil va caure 3-1 a Badalona i veu apropar-se la zona de descens a només 2 punts.