dimarts, 11 de febrer del 2014

L'Europa passeja per Gràcia com a 'entrenament' de dilluns

FOTO: facebook Ramon Ortiz

La plantilla de l'Europa es va endur ahir una bona sorpresa quan va arribar al Nou Sardenya per fer l'entrenament dels dilluns. El cos tècnic havia decidit sortir de la rutina i plantejar una jornada diferent per que els jugadors coneguessin millor la Vila de Gràcia i entenguessin el tarannà del barri i la vinculació de la seva gent amb l'equip escapulat. A més, també es va homenatjar Dani Valderas amb una samarreta pels seus 150 partits oficials amb l'Europa. Guiats per un gracienc com el delegat Albert Benet i escoltant les seves explicacions sobre alguns dels llocs, carrers i places més significatius de Gràcia, la plantilla va passejar pels racons de la Vila, des del carrer Camèlies fins al Casino la Violeta del carrer Sant Joaquim.

Escut de Gràcia amb els 3 lliris, a la samarreta de l'Europa (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Allà l'equip es va trobar amb els membres de la Penya Eskapulats, precisament creada a les darreres setmanes per tornar a enganxar la gent del barri amb l'Europa i per vincular encara més el club als problemes socials del barri. Una trobada informal que també va reflectir la comunió equip-afició que ha quedat reflectida en els darrers partits al Nou Sardenya, en què la nova penya i d'altres amb més trajectòria com el Caliu Gracienc o la Torcida Escapulada han contribuït a crear un gran ambient a la graderia. Tant el tècnic Pedro Dólera com alguns jugadors han destacat darrerament el paper dels Eskapulats en els últims partits, i de fet el cos tècnic ja va visitar la seu de la penya la setmana passada per agrair-los el suport.

Dólera i Contreras, la setmana passada a la seu dels Eskapulats (FOTO: facebook Dani Contreras)


Amb 14 finals per endavant per assolir el somni del primer títol de lliga de Tercera dels últims 51 anys, l'afició hi tindrà un paper important, i els jugadors ara coneixen una mica més la Vila a la que representen i de la que duen l'escut en una de les mànigues de la samarreta escapulada. No hi ha dubte que aquesta empatia entre gespa i grada pot ser un altre petit detall més que sumi per aconseguir l'objectiu comú.


FONT: BTV Esports


PERE FRUCTUOSO, L'IMPULSOR DEL NOU SARDENYA

Fructuoso, diumenge després de fer la sacada d'honor al derbi (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Diumenge va fer la sacada d'honor en el derbi Europa - Montañesa, i ara té protagonisme al web oficial del club: es tracta de Pere Fructuoso, ex-directiu del club als anys 80 i gran impulsor de les obres de reforma de les instal·lacions del Nou Sardenya. Als 98 anys, continua seguint al seu Europa des de la distància, i és de justícia que tots els que ara gaudim de les instal·lacions i els serveis adherits de l'estadi del carrer Camèlies coneguem la seva història, explicada amb detall al web oficial de l'Europa.


'VAMOS, ESCAPULADOS!',  A BTV

'Vamos, escapulados!', a la portada del web de BTV Esports


I amb el vostre permís (o sense ell), avui em miraré una mica el melic. Coincidint amb el 85è aniversari del debut de l'Europa a Primera Divisió, i 13 mesos després de la seva creació, aquest blog va tenir ahir el seu petit protagonisme a un dels mitjans de referència de la comunicació local. Els companys de BTV van dedicar-li una peça a 'Vamos, escapulados!', i puc ben prometre que ni vaig pagar-los cap pernil ni els vaig obligar sota cap amenaça d'extorsió ni similars. Des d'aquí agrair l'interès i la difusió a en Marcos Arizmendi, i per descomptat, als més de 35.000 visitants que us heu apropat ja per aquí en aquest any de vida virtual. I als directors de cinema i de les passarel.les de moda que em vulguin contractar, que parlin amb el meu representant...

FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)