dissabte, 31 d’agost del 2013

Prèvia Santboià - Europa: a seguir sumant de 3 en 3

FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta

Després del triomf in extremis en el debut de lliga contra el Cornellà, l'Europa aspira a seguir sumant de 3 en 3, en la seva visita al camp del Santboià. Els de Pedro Dólera intentaran trencar la mala ratxa dels últims anys al Joan Baptista Milà, on només han guanyat 1 vegada en les últimes 7 visites.

L'Europa arriba a aquest partit amb les mateixes baixes que diumenge passat davant el Cornellà: els lesionats Camacho i Marc Esteban, ja al tram final de la recuperació, i també Cebri, que ja fa dies que toca pilota I en un mes podria estar ja a disposició del míster escapulat. Serà un partit especial per a Cristian Del Moral, que enguany ha arribat a Gràcia provinent del Santboià.


EL RIVAL:

L'ex-escapulat Alberto Fernández arriba a St. Boi per convertir-lo en aspirant al títol (FOTO: FCSantboia.cat) 

Després d'un any molt convuls, amb 3 entrenadors diferents i un vestidor que va donar molt a parlar, el Santboià vol tornar a ser enguany un dels equips de la zona alta de la classificació. La 15ª plaça final a la darrera lliga, patint fins i tot per eludir el descens a les últimes jornades, va convertir els del Llobregat en una de les grans decepcions de la temporada. L'arribada a la banqueta d'Alberto Fernández, però, és un bon alicient per a una afició que confia que repeteixi les seves exitoses temporades al Rubí. El vestidor també ha patit una profunda renovació, amb la marxa de 10 jugadors i l'arribada de 15 de nous: han marxat noms importants com el capità Isaac Burgos, o els també defenses Fran Erencia o Fran González, migcampistes com Àlex Bolaños o Miki Estrada, jugadors d'atac com Pedro GarciaJonathan Collado o l'ara escapulat Del Moral, o els porters Quinti i Segovia. Entre les cares noves, el porter Dani Planchería, l'ex-Olot Raul Rodríguez, l'ex-Terrassa Àlex Fernández, o l'ex-Vilafranca Márquez reconvertit a lateral de gran profunditat. A més, els de Sant Boi han pescat i molt a la Grama (d'on han portat Libo, Eloi Fontanella, Morales i Pedro Bravo) o al Vilassar (Luque, Urbano i Uri Serra). I respecte l'any passat, continuen homes importants com Heredia, Àlex, Jaime, Aiham o Jordi Martínez, ara sense 'cueta'. 

Amb tot, a la pretemporada el Santboià no va ser capaç de guanyar cap dels 7 partits disputats, empatant-ne 3 i perdent-ne 4. Una dinàmica que va seguir diumenge passat en el debut de lliga, en què els d'Alberto Fernández van empatar a 2 a Castelldefels. Els de Sant Boi, que fa 7 mesos que no guanyen a casa, recuperen el lesionat Roberto Morales, que entra a la convocatòria en el lloc de Pedro.

PRECEDENTS:


FONT: Futbolme.com


Tradicionalment, el camp del Santboià no és mala plaça per a l'Europa, que ha puntuat en 15 de les 19 visites en partits de lliga de 3ª, amb 17 gols a favor i 12 en contra. L'últim triomf a Sant Boi va ser gairebé fa 5 anys, el 24 de setembre de 2008, gràcies a un 0-1 amb gol de Marc Callicó sobre l'ara porter de l'Europa Rafa Leva. La temporada passada, els graciencs van aconseguir un treballat empat a 1 tot i jugar amb un home menys, el dia que l'etern capità Àlex Delmàs va fer el seu últim gol amb la samarreta escapulada:

FONT: BTV Esports

Els precedents globals en totes les competicions oficials a casa i a fora són 46, amb 21 triomfs escapulats, 14 empats i 11 derrotes, 72 gols a favor i 49 en contra. 
(FONT: CD oficial Història i Estadístiques CE Europa)


ESTADI:
ESTADI JOAN BAPTISTA MILÀ, Ronda St. Ramon 159 - Sant Boi de Lobregat
Diumenge 19:30h

FONT: FCSantboià.cat



FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 2:

FONT: FCF.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!