dilluns, 26 d’agost del 2013

Europa, 2 - Cornellà, 1: solidesa, intensitat i un punt de sort

Alegria i pinya escapulada per un triomf patit (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Enorme victòria de l'Europa en el debut de lliga, davant un gran Cornellà que ha fet mèrits per marxar del Nou Sardenya amb un millor resultat. Els de Pedro Dólera han guanyat per 2-1 al que, teòricament, hauria de ser un dels gran rivals en la zona alta de la classificació. En un partit molt intens i disputat, els escapulats han sabut jugar amb l'habitual solidesa defensiva, intel.ligència, i el punt de sort necessari, amb dos gols en temps afegit de la 1ª i la 2ª part que deixen els 3 primers punts de la temporada al sarró gracienc.

El primer onze de la lliga, amb els debutants Javi Sánchez i Guille Ramon (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa ha sortit d'inici amb un onze amb dos debutants a la lliga com a escapulats: Guille Ramon al lateral dret, i Javi Sánchez en punta d'atac. Alberto i Víctor Durán han estat els dos centrals que han hagut de barallar-se amb l'ex-europeista Óscar Muñoz, que ha jugat amb molta mobilitat com a davanter centre del Cornellà. Els del Baix Llobregat s'han imposat per físic i han sovintejat més l'àrea gracienca, amb rematades d'Óscar, Baruc i Dani Martí. Al costat local, Diego ha estat l'home més perillós a la 1ª meitat, amb un parell de rematades i un possible penal rebut no assenyalat per l'àrbitre. El col.legiat no ha deixat massa content ni a uns ni a altres, com acostuma a passar en aquests partits tan intensos i disputats. Una rematada al pal de Xavi Civil ha estat la millor opció visitant a la 1ª part, i poc després Javi Sánchez ho ha provat per a l'Europa. Quan ja semblava que s'arribaria al descans amb 0-0, pilota aturada des de la dreta, i després d'un primer rebuig del porter José a rematada de Víctor Durán, Alberto marcava amb oportunisme, repetint el gol que ja li va fer al Cornellà al Nou Sardenya en la darrera campanya.

Un altre gol d'Alberto al Cornellà, i alegria escapulada (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A la 2ª meitat, l'Europa ha jugat a assegurar l'avantatge i matar el partit a la contra, fet que ha incrementat encara més el domini del Cornellà. Charly Ruiz ha substituït Diego, i en el seu debut en lliga com a escapulat ha deixat detalls de gran qualitat tècnica. Al minut 56, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Rovira per un possible fora de joc, però curiosamente ha acabat assenyalant falta a favor de l'Europa. El Cornellà ho ha provat amb rematades de Pep, Matamala i Dani Martí, molt ben solucionats per Rafa Leva. El porter escapulat, però, no ha pogut fer res en un fort xut a l'escaire de Juli, que empatava el partit a 5 minuts per al final. Al minut 89, Rafa Leva ha salvat l'Europa en una altra rematada de Didi, i quan el partit semblava vist per a sentència, la fortuna ben buscada ha tornat a caure del costat gracienc, en temps afegit: gran canvi de joc cap a l'esquerra, Alegre li guanya l'esquena per velocitat al rapidíssim Joel, que li acaba fent un clar penal que li suposa la segona targeta groga. Javi Lara ha transformat el penal, provocant l'eufòria dels 650 espectadors aplegats al Nou Sardenya, i els 3 primers punts s'han quedat a casa. Diumenge vinent, primer desplaçament, al camp del Santboià.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En acabar el partit, hem parlat amb el tècnic i els dos golejadors de l'Europa, Pedro Dólera, Alberto González i Javi Lara:

Al costat visitant, hem conversat amb el tècnic Jordi Roger i l'ex-escapulat Óscar Muñoz: