dijous, 1 d’agost del 2013

Adéu a un mite escapulat: D.E.P. Antoni Ramallets

FOTOMUNTATGE: CEEuropa.cat / Àngel Garreta

Porter mític de l'Europa i gracienc il·lustre, Antoni Ramallets ens va deixar dimarts a l'edat de 89 anys. Tercer debutant més jove de la història del conjunt gracienc (amb 18 anys 4 mesos i 4 dies, només superat per Antonio Alcázar i Roman Golobart), internacional amb la selecció espanyola i un dels porters més mítics de la història del futbol estatal, Ramallets va participar per activa i per passiva en la història del club escapulat; el club del seu barri, tal i com recordava orgullós en aquesta entrevista al diari AS a l'abril de 2011. Ja fos defensant la samarreta escapulada, permetent amb el seu fitxatge pel Barça que es construís una nova tribuna al vell Sardenya, o participant en homenatges i documentals dedicats a l'Europa. La seva trajectòria amb més detall i imatges de l'època, en aquest article al web oficial del club




Extractes de cròniques del desembre de 1943 (FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

L'expresident del CE Europa Joan Josep Isern i l'ex-capità Àlex Delmàs, en el funeral de Ramallets (FOTO: Àngel Garreta)

També BTV ha volgut recordar la figura d'Antoni Ramallets i els seus inicis al CE Europa en aquests vídeos, on valoren al porter gracienc l'actual entrenador de porters Toni Ribas i el soci Ramon Novella, que li feia d'aplega-pilotes quan Ramallets entrenava al Sardenya:



FONT: BTV


'Vamos, escapulados!' s'afegeix al condol per la mort d'una figura il·lustre de la història del club i gracienc orgullós dels seus orígens. Una forta abraçada i ànims a familiars i amics. Descansi en pau, Antoni Ramallets.