divendres, 23 d’agost del 2013

Prèvia Europa - Cornellà: partidàs per estrenar la lliga



S'han acabat les proves i arriba l'hora de la veritat. Després d'una pretemporada intensa i exigent (7 partits: 4 triomfs, 2 empats, 1 derrota; 6 GF, 3 GC, i eliminats de la Copa Catalunya), el debut a la lliga ho serà tant o més. I és que, començar contra el segon de la lliga passada, i a priori gran rival en la lluita pel títol, serà una gran pedra de toc per als homes de Pedro Dólera. Serà dia de debuts i de retrobaments, i una magnífica oportunitat de començar a veure el potencial real de dos dels grans aspirants a fites importants en aquesta lliga de Tercera Divisió.

L'Europa arriba a aquest partit amb la baixa de l'encara lesionat Cebri i els dubtes de Camacho i Marc Esteban, que arrosseguen molèsties físiques. L'ex de la Grama és un dels 6 jugadors que podria debutar en lliga amb la samarreta escapulada, igual que els altres nous fitxatges: Guille RamonAlbert AlegreCharly RuizCristian Del Moral i Javi Sánchez. Finalment Marc Gallart, que estava a prova, no continuarà a les files de l'equip gracienc (i fitxa pel Sabadell B, que enguany estrena categoria a 1ª Catalana).


EL RIVAL:

L'ex-escapulat Óscar Muñoz debuta just al Nou Sardenya (FOTO: ue-cornella.blogspot.com.es)

El Cornellà ha perdut peces importants aquest estiu, però també s'ha reforçat amb la idea de tornar a lluitar en la zona alta de la lliga: perdre 3 homes ofensius tan importants com Enric Gallego (segon màxim golejador de la darrera lliga amb 23 dianes), Boris Garrós (10 gols) o Xavi Puerto (9) semblen una minva de pòlvora considerable (42 gols dels 70 gols que va marcar el Cornellà a la lliga regular). Però el cert és que el conjunt de Jordi Roger ha sabut moure fitxa i ha incorporat jugadors per intentar fer oblidar aquesta tripleta mortífera: ho hauran de confirmar sobre la gespa homes com l'ex-Manlleu Baruc N'Sue (un dels fitxatges estrella de l'estiu), l'ex davanter del Prat Roger Matamala o l'ex de l'Europa Óscar Muñoz, que curiosament debutarà amb el seu nou equip just a l'estadi que fins fa ben poc era el seu. Els defenses del Prat Cazorla i del Sevilla Atlético Martí Tapia, o juvenils com Àlex Gutiérrez, Lara, Chemi o Sergio són altres cares noves d'un Cornellà que manté gran part del bloc que va fer tan bona temporada la passada campanya: José Bermúdez, Íñigo, Joel, Capó, David Garcia, Xavi Civil, Juli, Luís Gaudioso, Didi...

Caldrà veure cóm arriba al Nou Sardenya un Cornellà que va començar la pretemporada un dia després que l'Europa però que ha jugat 3 partits més (de fet, 2 d'ells van ser de només 45 minuts, al Torneig dels Històrics): amb tot, dels 10 partits jugats, només n'ha guanyat 3, n'ha empatat 5, i ha caigut dues vegades (davant rivals de 2ª B com Prat i Espanyol B). Fa uns dies, el Cornellà també va caure eliminat a la Copa Catalunya, en perdre amb el Prat a la tanda de penals. 

PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Dels 10 precedents a casa en partit de lliga a Tercera, l'Europa n'ha guanyat 4 (sempre per la mínima), ha empatat 3 i n'ha perdut 3 més, amb un balanç de 12 gols a favor i 12 en contra. Una igualtat que es va veure reflectida l'últim any, amb la victòria per 1-0 amb gol d'Alberto:

FONT: BTV Esports

En xifres globals a casa i fora, els 20 precedents oficials són a la lliga de Tercera Divisió, amb un balanç de 6 victòries, 8 empats i 6 derrotes, amb 19 gols marcats i 21 d'encaixats.
(FONT: CD Història i Estadística CE Europa)

ESTADI: 

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 25, 19h

10 euros General
5 euros pensionistes
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 1:

FONT: FCF.Cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!