dimecres, 14 d’agost del 2013

Prèvia Europa - Olot: la Festa Major de Delmàs

FONT: CE EUROPA

Inici de Festa Major, 19è Trofeu Vila de Gràcia, rival de luxe com l'Olot, i homenatge i partit de comiat al capità Àlex Delmàs; difícilment podríem trobar més alicients per a un partit com el que ens espera dijous a un Nou Sardenya que ha de presentar un ambient de gal·la per retre tribut i donar-li les gràcies per aquests 7 anys exemplars d'escapulat al gran capi. Ara fa 2 mesos, Delmàs anunciava la seva retirada en una emotiva roda de premsa, i com no podia ser d'una altra manera, el primer partit que jugarà l'Europa a casa des d'aquest anunci, servirà com a homenatge per a un futbolista que ha trascendit a la història de l'Europa més enllà dels terrenys de joc. I no només ho ha fet al club gracienc, sinó també al futbol català: 515 partits, 83 gols i una mitjana de partits jugats que supera els 30 per temporada en els darrers 14 anys són xifres que parlen per sí soles; com també ho fan les moltíssimes reaccions al món del futbol català que va provocar la seva retirada. Reaccions que s'estan repetint aquests últims dies, des de tots els àmbits: jugadors, tècnics, aficionats, periodistes o esportistes catalans d'elit s'han afegit a la crida per omplir al màxim el Nou Sardenya en aquest partit tan especial. El club proposa 2 hashtags per referir-se al partit i l'homentage a twitter: #VdG13 i #HomenatgeDelmàs:


FONT: Twitter

Les reaccions també s'han donat en forma d'escrits. En Roger Sánchez, a través del seu blog 'Tercera.cat', va demanar a 18 persones que coneixen l'Àlex la confecció de petits relats per fer una fotografia escrita del capità de l'Europa: entrenador, companys i ex-companys de l'equip, o periodistes que segueixen el futbol català han (hem) fet aquests 18 textos sobre Delmàs.


El mateix Delmàs s'ha volgut acomiadar també a través de les pàgines de l'Independent de Gràcia, en un article molt sentit en què reitera el seu amor pel club escapulat:

FONT: L'Independent de Gràcia


I través de les càmeres de BTV, el 'capi' ha expressat les seves sensacions hores abans que arribi el seu homenatge:

FONT: BTV Esports


A La Xarxa han fet aquest vídeo d'homenatge, repassant la trajectòria del capità escapulat:

  
FONT: La Xarxa

També a l''Esports En Xarxa' però en la versió ràdio, dijous a les 14:30h en Toni Castro ha entrevistat Delmàs:

FONT: La Xarxa

I també al programa 'Primer Toc' de RAC1, en Damià López ha parlat amb el capità escapulat (conversa penjada al web del club)


FOTOMUNTATGE: 'Vamos, escapulados!'


EUROPA - OLOT, PARTIDÀS AL VILA DE GRÀCIA

FOTOMUNTATGE: 'Vamos, escapulados!'

Esportivament, i tot que la plantilla ja es va presentar davant l'afició el 22 de juliol, aquest serà el primer partit a casa de l'Europa 2013-2014, i per tant, la primera oportunitat de veure jugar al Nou Sardenya els nous fitxatges (Guille RamonAlbert AlegreMarc EstebanCharly RuizCristian Del Moral i Javi Sánchez), Marc Gallart (que està a prova), o algun dels 5 juvenils que estan fent la pretemporada amb el primer equip (Ferran Ricart, Guillem Josa, Dani CuadradoEnric Barber i Èric Tregón). Després de l'eliminació a la Copa Catalunya, el passat diumenge a Castelldefels, els escapulats tenen una bona oportunitat de treure's el mal sabor de boca, davant un rival temible, però al que van derrotar en els dos partits de lliga de la darrera campanya (convertint-se en l'únic equip que va guanyar els 6 punts davant el campió i posterior ascendit a 2ª B). Aquest serà el penúltim partit de pretemporada abans de l'inici de lliga contra el Cornellà, i és que l'amistós previst per a diumenge davant el Júpiter s'ha eliminat, i en el seu lloc es jugarà el partit contra el Viladecans que estava previst inicialment per a dissabte al Nou Sardenya. I és que, com es va poder veure a Castelldefels, els jugadors estan acusant la sobrecàrrega de treball d'una pretemporada molt exigent, en què l'equip va disputar 5 partits en 8 dies la passada setmana. 

EL RIVAL:
El killer Carlos Martínez continua el seu romanç amb el gol una temporada més (FOTO: Edu Llinàs / UEOlot.com)

Si la passada temporada l'Olot ja era un rival temible, enguany ho és tant o més. En el seu primer any a 2ª B, el club de La Garrotxa no abandona l'ambició que l'ha caracteritzat darrerament, i ha construït un equip pensat per lluitar per l'ascens a 2ª A a curt termini. Als Carlos Martínez, Uri Santos, Abel Solé, Óscar Fornés i companyia, ara se'ls hi han afegit jugadors de molta classe i experiència a la 2ª B: David Corominas (Hospi), David López (Prat), Xavi Muñoz (Badalona), Albert Canal (Llagostera), Guillem Savall (Vilarreal B), Èric Reverter (Sabadell), Miki Martínez (Alabès), Jorge Rojas (Atl. Balears), o Gerard Valentín (Sevilla C) són alguns dels molts reforços que ha fet l'equip que enguany entrena l'ex del Palamós Edu Vílchez. Un fet que fins i tot ha provocat la marxa de molts jugadors importants l'any passat en l'ascens, com André Mabil, Héctor Peña, Ivan Cristino, Marc Francolí, Enric Vallès, Raul Rodriguez o Jordi Roca, entre d'altres. Els olotins han guanyat els 5 partits de pretemporada que han disputat (derrotant fins i tot un 2ª com el Barça B), amb un balanç de 13 gols marcats i només 1 encaixat. Serà la primera vegada que l'Olot participi al Trofeu Vila de Gràcia. Un rival de categoria i tot un repte per al nou Europa, en un vespre que promet moltes emocions, futbolístiques i sentimentals.

El partit costarà només 3 euros per a socis, 5 euros general, i tindran entrada gratuïta socis protectors i menors de 14 anys.

VAMOS, ESCAPULADOS!!!



Per cert, recordeu que, com cada any, el Trofeu Vila de Gràcia coincideix amb el primer dia de Festes de Gràcia. Així que el partit és també una bona excusa per gaudir de les festes populars més collonudes del planeta i part de l'univers. Tots aquells que vingueu de fora de la Vila, si abans i/o després del partit voleu fer un volt per Gràcia, podeu consultar l'àmplia oferta lúdica en el programa oficial de les Festes de Gràcia 2013 (També el podeu comprar als carrers de Gràcia per només 1 euro).

 Benvinguts!!

FOTO: 'Vamos, escapulados!'