divendres, 16 d’agost del 2013

Europa, 1 - Olot, 0; l'última copa de Delmàs

Delmàs va rebre un munt de guardons, regals i records de tot l'europeisme el dia del seu comiat (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa es va imposar l'Olot per 1-0, amb gol del juvenil Èric al minut 87, en l'últim partit d'Àlex Delmàs. El capità escapulat als últims 5 anys va ser el centre d'atenció a un Nou Sardenya que el va acomiadar com una autèntica llegenda viva del club gracienc. Envoltat de les seves famílies (la de sang, i la futbolística), Delmàs posa punt i final a la seva carrera de jugador com no podia ser d'una altra manera: aixecant un títol. El 19è Trofeu Vila de Gràcia es queda a casa.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Als prolegòmens del partit, van començar els homenatges: després de les fotos de família i el ram de flors per a la Clàudia, dona de l'Àlex, el petit Arnal Delmàs va fer la sacada d'honor ajudat pel seu pare. L'Àlex va capitanejar l'equip d'inici, i fins i tot va tenir un llençament de falta per fer el seu últim gol, però la pilota va sortir a córner. Al minut 25, el delegat Albert Benet va aixecar el dorsal nº10 des de la banda, i tots els jugadors i tècnics de l'Europa es van apropar a la banda per fer el passadís d'honor al capità, que els va anar saludant un per un. Charly Ruiz va ser l'encarregat de substituir Delmàs, que va continuar rebent homenatges a la grada, o a la sala de premsa en el temps de descans. 

Carlos Martínez, un altre cop ben anul·lat per la defensa escapulada (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Futbolísticament, el partit no va ser massa brillant, com acostuma a passar a aquestes alçades de pretemporada. L'Europa, però, va tornar a fer un partit molt seriós davant un Olot amb una plantilla de luxe, però al que els graciencs li tenen presa la mida: 3 partits als últims 7 mesos, 3 victòries per 1-0. A la 1ª meitat, una falta de Delmàs i un fort xut de Guzmán desviat a córner per Óscar Fornés van ser les opcions més clares de gol. Al costat olotí, l'ex del Sabadell Èric Reverter va aparèixer amb perill entrant per banda i des de la 2ª línia.

Éric i Josa van entrar a la part final i van decantar el partit (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A la 2ª meitat, el partit es va obrir una mica més. L'Olot ho intentava amb bones triangulacions, però només va crear perill en llençaments de falta des de la frontal de Coro i Carlos Martínez. L'Europa es va aproximar al gol en un fort xut fregant el travesser de Charly Ruiz, o en rematades de cap de Cano o el juvenil Èric Tregón, que a la segona oportunitat que va tenir va decantar el partit, en una rematada de volea des de la frontal de l'àrea petita a 3 minuts del final. David López va poder empatar en un u contra u que Rafa Leva va resoldre molt bé rebutjant a córner. 3 anys després, el Vila de Gràcia es queda a casa, com a últim trofeu de l'era Delmàs. En acabar, el ja ex-capità escapulat va rebre la Bota d'Or del club, o altres regals i guardons de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, l'Olot, o la Federació Catalana.

Àlex Cano va prendre el relleu de Delmàs i va aixecar el Vila de Gràcia (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

CE EUROPA: Rafa Leva; Guille Ramon, Víctor Durán, Cano, Alegre; Javi Lara, Delmàs, Guzmán; Rovira, Camacho, Javi Sánchez. També van jugar Charly Ruiz, Del Moral, Valderas, León, Édgar, Alberto, Diego, Èric i Josa.

UE OLOT: Óscar Fornés; Valentí, Hostench, Serra, Canal, Abel Solé, Ferrón, Roger, Miquele, Reverter, Toni. També van jugar Freixa, Aleix, Muñoz, Coro, Carlos Martínez, David López, Vilanova, Obrador, Miki i Guillem Savall.

ÀRBITRE: Roger Sales Font, assistit a bandes per De La Fuente Domingo i Carmona Martínez (Col.legi Anoia). Va ensenyar targetes grogues a Valderas i David López.

GOLS: Èric '87





FONT: BTV Esports

FONT: Olot TV


Així ho han vist: 

-Web CE Europa (crònica partit)
-Web CE Europa (Fotogaleria)
-Golcat.com
-Tercera.cat
-Mundo Deportivo
-El 9 Esportiu
-Federació Catalana Futbol
-Empordà.info

Per cert, a través de FutbolCatalunya.com, l'Àlex Delmàs ha publicat una carta de comiat, en què assegura haver fet realitat un somni. Ara caldrà veure en quin nou rol s'ubica dins del club en un futur pròxim.

GRÀCIES PER TOTS AQUESTS ANYS, ESCAPULAT!!