divendres, 18 de març del 2016

Prèvia Vilafranca - Europa; l'hora de la veritat

Ara fa tot just una volta, el destí de l'Europa hauria pogut canviar radicalment. Després d'una derrota dolorosa per 1-2 davant el Vilafranca amb penal fallat i remuntada en contra, el tècnic Albert Poch va voler plegar, tal i com reconeixia en una extensa entrevista a 'Vamos, escapulados' a principis de gener. Afortunadament, però, ni directiva ni jugadors van permetre que allò passés, i 19 jornades després, l'Europa depèn de sí mateix per acabar la lliga en segona plaça. L'equip ha hagut de treballar de valent i fer un esforç titànic per capgirar aquella situació i entrar de ple en la lluita pel play-off. I ara arriba l'hora de rematar la feina i demostrar tot el potencial d'una plantilla que no té res a envejar-li a cap altra del grup català de Tercera. Tots hauríem signat trobar-nos ara mateix en aquesta situació després d'aquella derrota, i cal aprofitar l'oportunitat que l'equip s'ha guanyat amb molta suor, sacrifici i treball col·lectiu. 

Equip i afició han de tornar a ser una pinya per aconseguir l'objectiu comú del quart play-off consecutiu
(FOTO: Fran Capell)

El repte que afronta l'Europa és majúscul, no ens enganyem. A les pròximes 4 jornades, visites al segon i al tercer classificats (Gavà i Vilafranca), i derbi a casa contra el quart (una Montañesa a qui mai se li ha guanyat a Tercera). Una aposta gairebé al tot o res. Guanyar els 3 partits significaria tornar a la zona de play-off moltes setmanes després, i amb moltes opcions de ser segon (si també es guanya l'altre partit d'aquest tram de calendari davant el Figueres, l'Europa seria segon classificat d'aquí a 4 jornades, fessin el que fessin els rivals en els seus partits). Però perdre aquests partits implicaria acomiadar-se del somni de fer play-off per quart any consecutiu, fita mai assolida abans en gairebé 109 anys de vida del club. La història truca a la porta, i l'equip té a les seves mans decidir si vol obrir-la o no...

Nils, en la victòria a Vilafranca de l'any passat; en van 9 de seguides
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'equip arriba a la importantíssima cita de Vilafranca en el millor moment de la temporada. Són ja 14 jornades invictes, i si l'Europa puntua a terres penedesenques, igualarà la segona millor ratxa sense perdre de la història del club. Els escapulats han sumat 34 dels últims 42 punts, i acumulen 11 jornades i un total de 956 minuts sense encaixar un gol de jugada (els 3 únics rebuts en aquest període han estat 1 de falta, 1 de penal -en tots dos casos, inexistents-, i 1 de córner). I, no ho oblidem, l'Europa ha guanyat en les 9 darreres visites a Vilafranca. Tornar-ho a fer suposaria una victòria 10 en tots els sentits.

'Màgic' Rita; un dels arguments ofensius per assaltar Vilafranca
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El tècnic Albert Poch continua sense poder comptar amb els lesionats Javi Iglesias Iván Vidal, però recupera Alberto, absent contra l'Ascó per acumulació de targetes. L'únic jugador apercebut aquesta setmana és Fran Bea.


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Equipàs. Molts (entre els quals m'incloc) situàvem el Vilafranca, ja a l'estiu, com un dels clars favorits a assolir el play-off. I el temps ens està donant la raó a tots plegats. El tècnic Iván Moreno ha pogut construir un bloc sòlid i de gran potencial ofensiu (equip més golejador de la lliga, juntament amb el Prat, amb 54 gols marcats), però que està patint en la reraguarda (41 gols encaixats; 17 més que l'Europa). Si dèiem que els graciencs han sumat 34 punts dels últims 42, els penedesencs sumen xifres similars: 31 de 42, amb 10 victòries en els últims 14 partits. Tot i que la setmana passada van perdre 1-0 al camp del líder Prat, van donar una bona imatge, i no sembla que hagin de venir tocats moralment per aquella desfeta, malgrat que els va fer perdre la segona plaça en benefici del Gavà. A casa, 3 equips han aconseguit la victòria: Figueres (1-3), Palamós (1-2) i Gavà (amb un espectacular 3-4).

El pitxitxi Santi Triguero ja ha celebrat 17 gols propis en aquesta lliga
(FOTO: Lluís Montaner)

A banda dels Miguel Ramos, Fontanils, Medina, Oribe o el co-pitxitxi de la lliga Santi Triguero (17 gols), el Vilafranca es va reforçar ja amb la temporada començada amb Gerard Boira o Ayala. També han perdut homes de qualitat com Víctor Merchán (Terrassa) o un dels botxins escapulat a la primera volta, Sergi Moreno, que va tornar al Morell. De cara a aquest partit, Iván Moreno no pot comptar amb el lesionat de llarga durada Fermí Recasens, que es va trencar menisc i lligaments creuats al mes de setembre.

Fermí Recasens, baixa pel trencament de menisc i creuats que va patir al setembre
(FOTO: FCVilafranca.com)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Vilafranca, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a dos partits íntegres del rival escapulat:

FONT: Santfe TV / Zoom Barcelona


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Vilafranca s'han enfrontat en 61 ocasions en partit oficial, amb un balanç de 32 victòries escapulades, 6 empats i 23 derrotes, 102 gols marcats i 85 d'encaixats. Els precedents recents són molt favorables al conjunt de la Vila de Gràcia, que ha guanyat 16 de les últimes 19 vegades (només ha cedit 1 empat i 2 derrotes en aquest període). Fa 31 anys que l'Europa no marxa de Vilafranca sense guanyar: aquella última derrota va ser un 27 d'octubre de 1985, per un contundent 5-0. Curiosament, els graciencs no havien guanyat mai abans a terres penedesenques, i des de llavors, hi han vençut sempre. 

Dissabte passat es van complir 16 anys del primer triomf gracienc a Vilafranca
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va caure 1-2 tot i avançar-se en el marcador:


FONT: BTV Esports


ESTADI:

MUNICIPAL (Avinguda Catalunya 25, Vilafranca del Penedés)
Diumenge 20 març, 12h.

10 euros General
Gratis socis Vilafranca (poden convidar 2 persones)

FOTO: Vilafranca.org

FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge a Vilafranca
(FONT: meteosat.com)

L'Europa ha posat un autocar gratuït a disposició dels socis i aficionats que s'han apuntat durant la setmana, per donar suport l'equip en aquest partit transcendental. S'han fet prop d'una cinquantena de reserves d'aficionats, als que s'haurà d'afegir els que es desplacin de manera particular.

L'autocar organitzat pel club portarà desenes d'aficionats que faran costat a l'equip
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


JORNADA 31:

FONT: FCF.cat

ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat