divendres, 4 de març del 2016

Prèvia Cerdanyola - Europa; només val el '2' a la travessa

L'Europa afronta diumenge un partit clau a Cerdanyola, que tancarà la jornada 29 del grup català de Tercera. Després de la jornada intersetmanal, i com que el derbi contra la Montañesa va quedar ajornat fins el dimecres 23 de març, això vol dir que l'equip d'Albert Poch començarà el seu partit veient una classificació en què tots els rivals tindran 2 partits més. Per tant, la gestió psicològica del partit serà tant o més important que la tàctica o la física (aspectes del joc que l'equip està executant amb solvència als últims 3 mesos). El major descans que han tingut els escapulats aquesta setmana es veurà compensat per la pressió més gran per no fallar, i aquesta serà una bona prova per mesurar aquest altre element tan important, en cas d'assolir l'objectiu del play-off. L'equip comença la jornada sisè a 4 punts del play-off (amb 1 partit menys), i tots els rivals directes hauran jugat pel matí com a locals.

El pitxitxi escapulat Poves vol seguir incrementant la xifra golejadora
(FOTO: Fran Capell)

L'equip afronta el partit amb la ràbia pels 2 punts que van volar al minut 89 del derbi al Narcís Sala, per culpa dels propis errors davant la porteria rival i d'un penal inexistent que va acabar amb 555 minuts sense encaixar (i ja són 9 jornades i 776 minuts sense rebre un gol de jugada). Amb tot, són 12 les jornades invictes, amb un balanç de 28 punts dels últims 36. Xifres i dinàmica molt més 'normals' de les que va afrontar l'Europa en el partit de la primera volta. Després d'empatar a Sant Andreu i Rubí, toca tornar a guanyar a domicili per no perdre terreny respecte la zona de play-off. I ja de pas, intentar trencar la ratxa amb la 'bèstia negra' del Cerdanyola, equip a qui només se li ha guanyat 1 vegada.

Nils, a més de Cano i Montoro, baixes importants per sanció 
(FOTO: Fran Capell)

Al tècnic Albert Poch se li acumulen les baixes per a aquest partit: continua sense poder comptar amb els lesionats Javi Iglesias Iván Vidal, i tampoc podran jugar el capità Àlex Cano, Nils i Montoro, sancionats per acumulació de targetes. També li han caigut 2 partits a Javi Iglesias, per les protestes als àrbitres en acabar el derbi. Per contra, tornarà a l'equip després de sanció Uri. El gran dubte ara mateix és saber si Abel Rita pot tornar ja a l'equip o no, després de la lesió que l'ha tingut de baixa les últimes 4 jornades. Per primer cop en moltes setmanes, no hi ha jugadors apercebuts.

Cano, Nils, Marina o Pili Porta, alguns dels escapulats que van participar a Sant Medir
(FOTO: Nicolás Arlanzón)

El tècnic i dos dels escapulats sancionats, Cano i Nils, van participar en el retorn de l'Europa a la festa de Sant Medir més de 8 dècades després. Poch valorava el partit de diumenge:

FONT: 'Vamos, escapulados!'


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Igual que l'Europa, el Cerdanyola ha trobat l'estabilitat i la millora de prestacions a la segona volta. En les darreres 11 jornades, ha passat de la setzena plaça patint pel descens, a la vuitena i amb la salvació a tocar, i estant més a prop del play-off (a 9 punts) que de baixar (14 punts sobre el Rubí, que té un partit menys). En aquesta ratxa, no han tingut terme mig: 7 victòries (empalmant dos cicles de 3 triomfs consecutius) i 4 derrotes. Amb tot, els de Toni Carrillo sumen 39 punts (només 5 menys que l'Europa), i han guanyat els mateixos partits que els escapulats (11). I atenció a aquesta dada: sumen 5 victòries consecutives a casa (Ascó 3-0, Gavà 4-2, Palamós 2-1, Santfeliuenc 4-1 i Terrassa 2-1). Per tant, que tothom tingui clar que a Les Fontetes només es pot guanyar des de l'esforç i la concentració màxima.

Víctor Durán i Javito poden jugar diumenge; Valderas és baixa per lesió
(FOTO: Juan León / 'Vamos, escapulados!')

El Cerdanyola ha patit alguns canvis respecte a l'equip de la primera volta. El retorn del porter Pociello al Masnou va provocar l'arribada del jove Carlos Avilés, que està fent bons partits com davant el Terrassa. També va arribar l'extrem del Santboià Jota, i van marxar jugadors com Sergio Ginés al Vilassar de Mar o Álvaro al Molletenc. Al marge d'homes de qualitat com Daisuke, Oriol Molins (pitxitxi dels verds amb 11 gols) o Pitu, el Cerdanyola està ple d'ex-escapulats, com ara Víctor Durán, Cuadras, Diego, Javi Sánchez, Éric Blasco, el porter Coca o Valderas. Aquests dos últims estan lesionats i no podran jugar diumenge.

El 'fusell' de Javito torna a amenaçar la porteria de l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després dels 2 gols que va fer en el partit al Nou Sardenya, el 'fusell' Javi Sánchez s'enfrontarà novament al seu ex-Europa, i li hem preguntat per les seves sensacions:

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Cerdanyola, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a un partit íntegre i tots els vídeo resums del rival escapulat:

FONT: BTV


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Cerdanyola només s'han enfrontat 5 vegades en competició oficial, i ha estat a les darreres 3 temporades. El balanç és clarament desfavorable als graciencs, que només han sumat 1 triomf i han patit 4 derrotes, amb un balanç de 4 gols marcats i 8 d'encaixats. Precisament, l'única victòria escapulada va arribar en la visita a Cerdanyola de l'any passat, amb un afortunat 0-1 amb autogol a l'últim minut.

L'única victòria escapulada en 5 precedents va ser l'any passat a Cerdanyola
(FOTO: BTV Esports)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va perdre 2-3 al Nou Sardenya, en un partit en què va començar guanyant però que els de Cerdanyola van capgirar amb un doblet de l'ex-escapulat Javi Sánchez:

FONT: BTV Esports


ESTADI:


MUNICIPAL LES FONTETES (Passeig d'Horta s/n - Cerdanyola del Vallès)
Diumenge 6 març, 18h.

  10 euros General.
  5 euros Jubilats i pares futbol base Cerdanyola FC.
  Gratis Socis Cerdanyola FC.

FOTO: Judit Josa / Cerdanyolainforma.cat

FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge a Cerdanyola del Vallès 
(FONT: meteosat.com)


JORNADA 28:

FONT: FCF.cat

ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat