divendres, 11 de març del 2016

Prèvia Europa - Ascó; 10 finals

L'Europa arriba al tram final de la temporada amb tota la feina per fer, i tots els reptes per conquerir. Segurament, si al principi de temporada ens haguessin dit que, amb 10 partits per jugar (1 més que la majoria dels seus rivals), l'equip seria cinquè a 4 punts del play-off, ens hauria semblat poc. Però si ens ho haguessin dit a la jornada 15, quan l'equip era quart per la cua amb els mateixos punts que la zona de descens, tots haguéssim signat a ulls clucs. La competició de la regularitat et situa en cada moment allà on et mereixes, i per tant, cal fer un últim esforç per acabar assaltant les 4 places de play-off i assolir l'objectiu de mínims marcat a principi de temporada.

El pitxitxi escapulat Poves ha marcat els 3 últims gols de l'Europa, i es troba a només 4 de Santi Triguero
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa arriba als 10 últims partits en la millor ratxa de la temporada. De fet, les 13 jornades invictes són la tercera millor ratxa de la història escapulada, només superada pels 15 partits sense perdre de la temporada 1961-1962, i els 26 enllaçats entre les campanyes '62-'63 i '63-'64. Haver sumat 31 punts dels últims 39 han fet reviure les opcions gracienques per fer play-off, però encara no n'hi ha prou. Tenint en compte que els 2 pròxims partits a domicili seran contra rivals directes (Vilafranca i Gavà), és vital sumar els 3 punts diumenge contra l'Ascó i esperar alguna punxada dels rivals, que juguen tots fora (el Vilafranca al camp del líder Prat; el Gavà a Granollers; i la Montañesa a Manlleu). Continuar forts a casa i sumar la quarta victòria consecutiva a Gràcia seria clau per continuar amb fermesa el camí cap a la zona de privilegi.

El retorn de Montoro, a més de Cano, Nils i Rovira, bona notícia per a l'equip
(FOTO: Fran Capell)

El tècnic Albert Poch continua sense poder comptar amb els lesionats Javi Iglesias Iván Vidal, i tampoc podrà jugar Alberto, per acumulació de targetes. Això sí, recupera Àlex Cano, Nils i Montoro, que es van perdre l'últim partit per sanció. També estarà disponible Rovira, que no va poder jugar a Cerdanyola per lesió. Aquesta setmana no hi ha jugadors apercebuts.

El pitxitxi escapulat Àlex Poves ha fet dues entrevistes aquesta setmana: una al web oficial de l'Europa, i una altra per a l'Independent de Gràcia.

FONT: L'Independent de Gràcia


EL RIVAL:

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

L'actual campió de lliga està vivint aquesta temporada en una zona de la classificació que ningú esperava. Els 7 punts guanyats dels últims 9 l'han ubicat en una zona més còmoda, dotzè amb 36 punts, però fins fa ben poc, l'equip de Miguel Rubio fregava la zona de descens. Des que van jugar contra l'Europa fa una volta, només han guanyat 4 partits dels 19 disputats, i es van passar 4 mesos sense vèncer a domicili. Una situació completament inesperada, i que es pot explicar per la baixa per lesió del golejador Asier Eizaguirre, la marxa d'homes com Genís Soldevila, o la dificultat que comporta per a un equip gran trobar-se en la zona mitja-baixa de la taula. Ara, però, l'Ascó sembla estar revifant, i això el converteix en un equip perillós.

El golejador Andreu Guiu ja ha marcat 5 gols en 11 partits amb l'Ascó
(FOTO: Iris Solà / FC Ascó)

L'equip de Miguel Rubio ha perdut homes com Genís SoldevilaIvan Munta o Eric Llopis, i n'ha incorporat d'altres com Roger NollaDelgadoGallego o el golejador de la Rapitenca Andreu Guiu, que ja ha marcat 5 gols en només 11 partits. SocíasEdu VivesArgilagaCristinoAsier EizaguirreAlbert Virgili o Victor Bertomeu són altres nomes destacats dels tarragonins. De cara a aquest partit, el tècnic no pot comptar amb Joel Coch per sanció, i té els dubtes de José Ramón, Asier Eizaguirre i Iván Cristino.

Joel Coch és baixa per sanció
(FOTO: FC Ascó.com)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga l'Ascó, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a dos partits íntegres del rival escapulat:

FONT: BTV


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Ascó s'han enfrontat 8 vegades en partit oficial (7 de lliga + 1 de Copa Catalunya). I l'empat és el resultat per excel·lència en aquests enfrontaments, que tenen un balanç de 2 victòries, 5 empats i 1 única derrota, amb 11 gols marcats i 10 d'encaixats. A casa, 2 triomfs, l'empat en Copa Catalunya (resolt als penals del costat escapulat), i la derrota de la passada temporada per 1-3. 

Cano celebra un gol en l'últim triomf contra l'Ascó, l'octubre de 2013
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va empatar 1-1 després d'avançar-se amb un gol d'Abel Rita:


FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 13 març, 12h.

  10 euros General.
  5 euros Pensionistes (+ 65 anys), i socis Montañesa.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

Recordeu que el club ha posat a la venda un abonament per als 5 últims partits a casa a un preu total de 20 euros. El de diumenge és el primer dels partits inclosos en el pack.

FONT: CEEuropa.cat


JORNADA 30:

FONT: FCF.cat

ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat