dimecres, 9 de març del 2016

Club i plantilla donen suport a Eskapulats

Equip i afició fan pinya contra la intolerància i les agressions
(FOTO: Fran Capell)

Quan han passat més de 48 hores de les agressions patides per membres de la penya Eskapulats a la sortida del camp del Cerdanyola, club i plantilla del primer equip han reaccionat en forma de sengles comunicats. Ahir al vespre, el web oficial de l'Europa publicava una carta oberta de la Junta Directiva que també ha fet arribar a la Federació Catalana de Futbol. En aquest escrit, el club gracienc reflexiona sobre els fets dels dos últims partits a Sant Andreu i Cerdanyola (pintades, insults, agressions verbals i físiques...), i denuncia l'absoluta inacció de clubs i Federació davant d'aquests fets de gravetat. Inacció encara més incomprensible en el context actual, en què uns i altres participen de campanyes com 'Prou Violència Al Futbol' o 'Zero Insults A La Grada', que queden completament buides de sentit si les proclames que defensen no s'apliquen amb valentia i coherència a l'hora de la veritat. 

També la plantilla del primer equip ha volgut mostrar en un comunicat el seu rebuig als darrers esdeveniments, i el suport total a la penya Eskapulats, que en els seus 2 anys i 3 mesos de vida com a penya s'ha dedicat sempre a animar als seus sense entrar en actituds incíviques, i amb total respecte cap a les aficions d'altres equips. I hauran comès errades, com les cometo jo o les comets tu, però en tot moment han mostrat una actitud positiva, tolerant, i amb voluntat constructiva per fer un club i un futbol català millors. En aquest comunicat, la totalitat del vestidor escapulat (tècnics, jugadors i auxiliars) es mostra contrària a qualsevol violència física o verbal a les grades dels camps, i manifesta l'agraïment i empatia cap als aficionats europeistes que acompanyen l'equip cada diumenge, a casa o a fora. 

Des d'aquest blog, manifestar també obertament tot el suport cap a la penya Eskapulats i cap a tots aquells aficionats (siguin de l'equip que siguin) que donen alè als seus des del respecte, el civisme i la convivència amb seguidors d'altres colors. El futbol és un joc i està fet per divertir-se, i fer salut i amistats. Els que entenguin això com una guerra, o els clubs, directius i responsables federatius que amparen i són còmplices de tot això amb el seu silenci, li estan un flac favor al futbol de casa nostra.


CAMPANYES, PRESENTACIONS I ANIVERSARIS


Campanya per afavorir la presència d'aficionats al Nou Sardenya als 5 últims partits de lliga
(FOTO: CEEuropa.cat)

Tres apunts més en l'àmbit social: d'una banda, per la campanya del club per afavorir la presència al Nou Sardenya en els 5 darrers partits de lliga regular, amb una oferta d'abonament a 20 euros per als 5 partits. A més, aquest dijous a les 19h, a la sala de premsa del Nou Sardenya, el club presentarà oficialment davant socis i aficionats la nova àrea social que funciona de fa setmanes. I finalment, avui 9 de març, una altra de les penyes més fidels de l'Europa compleix 14 anys: que en siguin molts més! Felicitats, Torcida Escapulada!


POVES: "SI NO MARCO GOLS PERÒ ENTREM A PLAY-OFF, EM CONFORMO IGUAL"

Els gols de Poves estan donant molts punts a l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El pitxitxi escapulat i tercer en la classificació de màxims golejadors de la lliga, Àlex Poves, ha concedit una entrevista al web oficial de l'Europa amb l'Àngel Garreta. Poves (autor de 13 gols en lliga, 8 dels quals han estat en els 10 partits jugats al 2016) celebra el seu moment dolç, confia que l'equip entri a play-off per quart any consecutiu, i agraeix el suport incondicional de l'afició escapulada.

FONT: Àngel Garreta / CEEuropa.cat