dimarts, 22 de març del 2016

Prèvia Europa - Montañesa; la final d'aquest any

Un any menys 2 dies després, el Nou Sardenya torna a viure una autèntica final. El 25 de març de 2015, l'Europa es va proclamar campió de la Copa Catalunya, títol vigent fins dimecres de la setmana vinent, quan Sabadell i Barça B es jugaran ser el successor dels escapulats. El 23 de març de 2016, l'equip gracienc es juga mig play-off en el derbi davant la Montañesa, rival directe per fer-se amb una de les 4 places per lluitar per l'ascens a Segona B. Ara amb l'Europa quart amb 53 punts, i la Monta sisena amb 52, els 3 punts en joc dimecres a l'estadi gracienc poden marcar, i molt, les opcions d'uns i altres per ser a la zona de privilegi en la recta final de la temporada. Si l'Europa guanya o empata, avançarà al Vilafranca i se situarà tercer, depenent de sí mateix per arribar a la segona plaça que ara mateix ostenta el Gavà. Si són els de Nou Barris els que sumen el triomf, se situarien tercers, i deixarien l'Europa fora de la zona de play-off.

Abel Rita i Padilla van marcar els gols del triomf diumenge a Vilafranca, i volen seguir 'mullant'
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba en el millor moment de la temporada, immers en una fantàstica ratxa de 15 jornades invicte (segona millor marca històrica del club). L'equip gracienc buscarà enllaçar 4 victòries consecutives per primer cop en tot el campionat, a més de 5 triomfs seguits a casa. Amb 37 punts dels últims 45, és el millor equip de la lliga en les 15 últimes jornades, i ja en són 12 i 1.046 minuts sense encaixar un gol de jugada. De fet, els homes d'Albert Poch han deixat la porteria a zero en la meitat de partits de la lliga (15 de 30), i confien allargar aquesta dinàmica per buscar, finalment, el primer triomf contra la Montañesa en un partit de Tercera. 

L'afició escapulada jugarà un paper clau per buscar el triomf al derbi
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El tècnic Albert Poch continua sense poder comptar amb els lesionats Javi Iglesias Iván Vidal, i tampoc amb Montoro i Rovira, que haurien d'estar ja recuperats dels seus problemes físics per al pròxim partit, diumenge 3 d'abril a casa contra el Figueres. L'equip té oficialment dos jugadors apercebuts aquesta setmana: Fran Bea i Padilla, tot i que l'Europa ha recorregut la groga de diumenge a Padi, ja que l'àrbitre es va equivocar i li va apuntar a ell la que va veure Abel Rita (quan Padilla ja ni tan sols era al camp, ja que havia estat substituït uns minuts abans).

Albert Poch va participar en la tertúlia de 'La Porteria' de BTV
(FOTOCAPTURA: BTV)

Poch va ser protagonista dilluns a la nit en la tertúlia de 'La Porteria' de BTV, parlant de l'Europa i de l'actualitat futbolística general:

FONT: BTV


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

No seria cap bajanada dir que la Montañesa és una de les revelacions de la temporada. És cert que en el passat recent l'equip de Nou Barris ha estat lluitant a la part alta de la classificació i ha jugat dos play-off d'ascens a Segona B, però segurament ben pocs comptaven amb els groc-i-negres en les travesses del passat estiu. I també és indubtable que si l'equip de Toni Escudero és ferm candidat a tornar a lluitar per l'ascens és perquè s'ho ha guanyat amb molta feina, sacrifici i humilitat. Tercer equip menys golejat del campionat, i segon millor local gràcies al fortí de 'La Bombonera' de Nou Barris, la Monta és un bloc compacte, intens i disciplinat, com ho ha estat als últims anys, i com ja va demostrar en el partit de la primera volta. I segurament el seu paper com a visitant està sent el punt feble dels groc-i-negres, amb un balanç de 18 punts de 45 fora de casa: els 5 triomfs com a visitant, a Figueres, Rubi, Masnou, Peralada i Terrassa. 

Uri Escabrós, un dels pilars de la Montañesa
(FOTO: Iris Solà)

Respecte al partit de la primera volta, la gran novetat a la plantilla de la Montañesa és el fitxatge de Joel Martínez, davanter que va arribar del Santboià a finals de novembre. Els referents dels de Nou Barris, ben coneguts: des dels porters Tato Burgada i Víctor Cócera (ambdós amb passat escapulat), defenses com Uri Escabrós, Pere Segarra o Santos, migcampistes com Rubén Giménez, Dani Sánchez o Toni Pérez Torán, o atacants com Velillas, Pedro García, Juanlu o el mateix Joel. Una plantilla amb jugadors molt curtits i competitius que de ben segur vindrà a donar molta guerra al Nou Sardenya. De cara a aquest partit, el tècnic Toni Escudero no podrà comptar amb el lesionat Roldán.

Toni Pérez Torán, pulmó incansable al mig del camp de la Monta
(FOTO: Àngel Garreta /Golcat.com)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga la Montañesa, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a quatre partits íntegres del rival escapulat:

FONT: Santfe TV / Zoom Barcelona


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Monta s'han enfrontat 11 vegades a Tercera divisió, i com ja sabeu, els graciencs no han aconseguit guanyar mai als de Nou Barris. El balanç és de 5 empats i 6 derrotes, amb només 5 gols a favor i 13 en contra. A casa, 3 empats i 2 derrotes, com la pol·lèmica de l'any passat, en què l'àrbitre es va empassar unes mans clamoroses d'Uri Escabrós que van evitar el gol de l'empat en temps afegit. Des del 6 de maig de 2012, l'afició del Nou Sardenya no celebra un gol contra la Monta a casa (2-2). 

Les dues úniques victòries en partit oficial contra els groc-i-negres van ser en Copa Catalunya (1-5, el 12 d'octubre de 1989, quan encara es deia 'Copa Generalitat'), i en lliga de Primera Catalana, en el que va ser l'únic triomf a Gràcia contra el conjunt de 'la Prospe' (1-0, el 10 d'abril de 2005). Per tant, farà gairebé 11 anys d'aquella única victòria a casa. El balanç total de partits oficials entre Europa i Montañesa és de 15, amb 2 triomfs graciencs, 5 empats i 7 derrotes, amb 13 gols marcats i 17 de rebuts.

El 10 de abril de 2005, ara fa 11 anys, es va produir l'únic triomf a casa contra la Monta (1ª Catalana)
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa no va poder passar de l'empat a 0 a Nou Barris, per culpa d'una notable actuació de l'ex-porter escapulat Víctor Cócera:


FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Dimecres 23 març, 20h.

  10 euros General.
  5 euros Pensionistes (+ 65 anys), i socis Montañesa.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Previsió del temps per a dimecres
(FONT: meteosat.com)

FOTO: facebook Eskapulats

La incansable Peña Al Hueco també vindrà en massa al Nou Sardenya
(FOTO: facebook Peña Al Hueco)


JORNADA 28:

FONT: FCF.cat