dimecres, 18 de novembre del 2015

Rafa Leva: "A l'Europa cal donar-li temps i paciència, és un projecte nou"

Rafa Leva, en el partit Masnou-Europa de la passada temporada; diumenge defensarà la porteria local
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa juga aquest diumenge un partit importantíssim al camp del Masnou, en un partit en què els escapulats volen trencar diverses ratxes. La principal, les 8 jornades sense guanyar, davant un rival que també ha sumat només 6 punts dels últims 24 possibles. I per fer-ho, obviament, caldrà trencar amb la sequera golejadora que ja dura 216 minuts. Curiosament, l'encarregat d'evitar-ho serà l'home que va tancar a pany i forrellat la porteria gracienca en les 4 últimes temporades: Rafa Leva. Campió de Catalunya a l'abril, 3 play-off, 2 vegades Zamora i l'estima total del públic escapulat són algunes de les fites que va assolir en el seu pas pel Nou Sardenya aquest porter carismàtic que diumenge s'enfrontarà per primera vegada al seu ex-equip. Compartim amb ell aquest breu qüestionari per conèixer les sensacions prèvies a un partit tan especial:

1) A pocs dies de jugar per primera vegada contra l'Europa després de sortir del club, quines sensacions tens? Nervis, excitació, nostàlgia...? O és un partit més?

El partido del domingo, antes de empezar, será muy especial por momentos increíbles vividos en el Europa. Pero cuando el árbitro pite, todo se olvida durante 90 minutos.


2) Has parlat amb els ex-companys que encara segueixen a l'Europa? Molta conya? Alguna juguesca que hagueu fet?

La verdad es que, lo poco que he hablado, siempre hay risas. Pero ahora la situación de los dos equipo es complicada; será un partido muy complicado para ambos.

3) Ara que han passat uns mesos de la teva sortida, cóm la veus, quins sentiments et provoca? Creus que va ser injusta? Tens algun retret a fer al club o a algú en concret?

Mi salida en el club la verdad que no me la esperaba, pero tanto en el fútbol como en la vida, son ciclos y no hay que darle más vueltas. Yo fiché por el Europa por Pedro, y una vez el mister se marchó, es normal que no se contara conmigo.


4) Algun missatge per a l'afició de l'Europa?

El mensaje que le daría a la afición es darle mil gracias por el apoyo que me dieron, porqué me sentí muy querido y arropado por ellos. Son muy grandes.


5) Cóm estàs veient el nou Europa, i què creus que farà aquesta temporada?

Al equipo hay que darle tiempo, y más cuando es un proyecto nuevo; tienen que tener paciencia. Mi primer año en el Europa lo pasamos muy mal, y luego fueron tres play-off y una copa Catalunya. Eso sí, a partir del próximo domingo, jajaja.


6) I et pregunto també pel teu substitut a l'Europa, Gianni; de moment, és el segon equip menys golejat. Cóm l'estàs veient? Algun consell per a ell?

La verdad es que no lo conozco, pero seguro que hará un buen trabajo; y le diría que disfrute de esta experiencia.


7) I personalment per a tu, cóm està sent l'experiència al Masnou? Canvia molt el fet de lluitar a la zona baixa de la classificació, en contrast als últims anys a l'Europa?

La verdad es que está siendo una experiencia muy positiva; estoy aprendiendo muchísimas cosas. Es complicado luchar por estar arriba, pero más difícil es luchar por salvarse. No me arrepiento de fichar por el Masnou. Tenemos un gran equipo, aún siendo joven (menos yo jajaja), y un gran entrenador. Esta situación que estamos viviendo nos servirá para hacernos más fuertes y salir de la zona de descenso.

Rafa Leva, en el Masnou-Terrassa de fa un parell de jornades
(FOTO: TerrassaFC.com)


A PUNT EL 75 ANIVERSARI DEL SARDENYA


FONT: CEEuropa.cat

El pròxim 1 de desembre es compleixen 75 anys de l'actual estadi de l'Europa. El Sardenya va ser inaugurat en aquell primer dia del darrer mes de 1940, i 55 anys anys després, també en la ubicació actual al carrer de les Camèlies, entre Sardenya i Secretari Coloma, es va aixecar el renovat Nou Sardenya. Per celebrar aquesta onomàstica, el club ha fet públic al web i xarxes socials un logo commemoratiu, i l'organtzació de dos partit dels veterans de l'Europa, davant els del Barça i l'Espanyol. Dimarts 8 de setembre a les 12h, dia festiu, el rival seran els blaugranes; i diumenge 27 de desembre a les 12h, serà el torn dels blanc-i-blaus.

FONT: CEEuropa.cat