dilluns, 2 de novembre del 2015

Europa 1 - Vilafranca 2; col·lapse psicològic

Les cares dels jugadors ho deien tot en acabar el partit: sisena jornada seguida sense sumar els 3 punts
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A la vida, els factors psicològics i anímics resulten essencials en el devenir de les coses i els fruits que obtinguis de la teva tasca o voluntat; quan les coses et surten bé, tot sembla facilíssim sense gairebé gens d'esforç, però quan les coses surten malament, per molt que facis, sembla que no hi hagi manera de revertir-ho. L'Europa continua ara mateix immers en aquesta espiral de col·lapse mental, on les angoixes, les urgències i la pròpia autopressió que t'has marcat des del principi de temporada no et deixen rematar la bona feina que s'està fent per sumar els triomfs. El partit d'avui davant el Vilafranca n'és un exemple més, i ja en van 6 de seguits; 6 partits que hauries pogut guanyar, però que per una fatalitat o per una altra, s'han transformat en 4 empats i 2 derrotes, i un balanç de 4 punts dels últims 18.

Espiral de fatalitats; avui, amb un penal fallat
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Com en els 5 partits anteriors, i repetint per segona vegada consecutiva un esquema valent i atractiu de 3 defenses, l'Europa ha tingut ocasions per guanyar i assegurar els 3 punts: des del penal fallat per Poves, a una rematada de rosca meravellosa de Rovira abortada en un vol no menys esplèndid del porter rival Miguel Ramos, un cop de cap massa alt de Cano, una gardela desviada de Poves... També el Vilafranca hauria pogut avançar-se en diverses ocasions, en una primera part amb moments d'electricitat entre dues de les millors plantilles de la categoria. I, com el diumenge anterior davant el Cerdanyola, l'Europa ha tornat a fer el més difícil, com és avançar-se en el marcador, al poc de començar la segona meitat: ha estat en una altra canonada d'Abel Rita, que sumava així el seu quart gol en lliga i atrapava Montoro com a pitxitxi escapulat en el campionat. Amb tot, això no ha estat suficient per portar la calma i la serenor a les files escapulades. Al tram final de partit, el Vilafranca ha trobat premi a la seva valentia, amb gols de Sergi Moreno i David Fontanils que han deixat gelat el Nou Sardenya, i sense reacció als homes d'Albert Poch.

La segona derrota consecutiva a casa deixa l'Europa en la tretzena plaça amb 14 punts, a 11 del líder Prat, a 8 del play-off, i a només 3 del descens. Certament, la ratxa i les xifres són negatives i preocupants, però queden encara 26 jornades, el camí és el correcte, i l'única solució és la paciència, la persistència i la confiança en la feina, a més de l'autoestima, l'orgull i la convicció que l'aposta renovada d'aquesta temporada donarà els fruits esperats a mig termini. Tots recordem que ara fa 4 temporades l'equip va estar a punt de baixar i després van venir 3 play-off i 1 Copa Catalunya, així que tranquil·litat i bons aliments. Personalment, continuo convençut que l'equip farà play-off, i que tot es qüestió de sumar un triomf que aconsegueixi desembussar mentalment l'equip. Primera oportunitat per capgirar-ho tot, diumenge vinent a les 16:30h a Vilatenim: Figueres - Europa.


FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Albert Poch ha introduït Rovira i Uri en l'onze, per Rubi i Álex
(FONT: 'Vamos, escapulados')


Zona Mixta:

Aquestes són les valoracions en roda de premsa dels tècnics Albert Poch i Iván Moreno, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club. Lamentablement, algun responsable del club escapulat ha limitat la compareixença de Poch a només dues preguntes, en una decisió francament incomprensible i profundament desencertada. Limitar la feina dels periodistes (mers intermediaris per que els socis puguin escoltar les explicacions del tècnic i els jugadors dirigides, precisament, a tots els europeistes) no sembla la millor manera de transmetre la calma i la serenor que necessita ara mateix l'equip; confiem que situacions similars no es tornin a repetir en el futur.



FONT: CEEuropa.cat


FONT: twitter

Així ho han vist:

-Web oficial FC Vilafranca

-L'Independent de Gràcia

-FCF


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter


Resultats Jornada 12:


 FONT: FCF.cat


Júpiter - Morell

 FONT: BTV Esports

Rubí - Montañesa


 FONT: BTV Esports

Sabadell B - St. Andreu

 FONT: BTV Esports

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, l'Europa B ha recuperat el lideratge del grup 2 de Segona Catalana. Els de David Vilajoana han golejat la Grama per un històric 0-6, i ara és primer amb 20 punts, els mateixos que el Premià. Pel que fa al juvenil A, també ha golejat, 5-1 al Mercantil, per continuar dotzè, amb 11 punts. El femení A ha sumat el segon triomf consecutiu, 2-0 al Collerense, i puja fins a la desena plaça de Segona divisió (grup 3), amb 6 punts.

Històrica golejada de l'Europa B al camp de la Grama per 0-6
(FOTO: Nicolás Arlanzón / CEEuropa.cat)