divendres, 20 de novembre del 2015

Prèvia Masnou - Europa; que entri la piloteta

L'Europa necessita aquella petita dosi d'encert i fortuna per que entri la pilota i canviï la dinàmica
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El futbol és tan capritxós que el desig col·lectiu de l'europeisme el pròxim diumenge serà just l'oposat al que volia fins ara fa uns quants mesos: que Rafa Leva encaixi gols. L'Europa s'enfronta al nou equip del seu ex-porter, el Masnou, en un partit de màxima necessitat per a tots dos conjunts: graciencs i maresmencs són els dos equips que menys punts han sumat en les 8 darreres jornades (6), i tot i que a priori aspiraven a fites molt diferents en aquest campionat, es troben cara a cara amb la mateixa urgència: guanyar sí o sí per remuntar el vol.

La penya Eskapulats es va presentar per sopresa a l'entrenament de dimecres a donar suport a l'equip
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba al partit després de 8 jornades sense sumar una victòria; una mala ratxa que no patia des de feia 7 anys i 9 mesos. L'altra assignatura pendent a trencar en aquest partit és la sequera golejadora: ja són 216 minuts sense marcar, després dels empats a zero contra Gavà i Figueres de les dues últimes jornades. Amb tot, la mala sort ha de canviar algun dia, i cal confiar que sigui ja aquest mateix diumenge al camp del cuer, aprofitant que el rival tindrà tanta o més angoixa. A la part mig plena del got, els 189 minuts sense encaixar cap gol. Una base imprescindible per començar a construir la reacció.

Alberto torna després de sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Albert Poch no podrà comptar amb el lesionat de llarga durada Javi Iglesias, ni tampoc amb els centrals David López i Cano, que continuen recuperant-se de sengles lesions musculars. En canvi, recupera Alberto, un cop va complir davant el Gavà la sanció per acumulació de targetes.


EL RIVAL:

El Masnou del gran Miguel López, pròxim obstacle en el camí escapulat
(FOTO: CDMasnou.com)

Any complicat el que se li presenta al Masnou. Després de ser un dels equips revelació la passada temporada (sobretot en una magnífica primera volta), la plantilla ha sofert molts canvis, i enguany lluita per la permanència. Novament amb un tècnic experimentat i solvent com Miguel López a la banqueta, als masnovins els està costant arrencar, i ocupen l'última plaça de la classificació, amb 10 punts. Fins ara, el conjunt del Maresme només ha guanyat 2 dels 14 partits disputats (només un menys que l'Europa, compte...), i ara empalma 3 derrotes consecutives i 6 jornades sense guanyar. A 4 punts de la salvació ara per ara, els masnovins estan tenint molts problemes a casa: només han guanyat 1 dels 7 partits disputats en el Municipal de la riera d'Alella, i han sumat 5 punts de 21 com a locals. 

Rafa Leva serà un dels grans punts d'atenció del partit
(FOTO: Flama i Ginesta)

Només 6 jugadors continuen respecte la passada temporada: Dani Prieto, Juanma, David Márquez (fill de 'Tintín' Márquez, i que va ser seguit per l'Europa mesos enrere), Guti, Edu Domingo i David Llobet. Entre els que han arribat, homes com Edgar Mayor (Santfe), Mendo (Vilassar), Ferran Alabau (Montañesa), joves com Josevi (Tecnofutbol), Marc Priego (Sant Andreu juvenil), Óscar Arnau (Unif. Bellvitge) o, recentment, Nico Pandiani (fill de Walter Pandiani, que fa uns mesos va entrar com a tècnic en el futbol base del club). I, evidentment, el fitxatge més destacat i amb més vincles escapulats va ser el del porter Rafa Leva, després de 4 anys defensant la porteria de l'Europa. Ell mateix comentava aquesta setmana a aquest blog el component emocional extra que suposarà per a ell aquest primer partit contra l'equip de la Vila de Gràcia.

Ferran Alabau, la referència del Masnou en atac
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Miguel López no pot comptar amb Sebas, que ha patit un trencament fibrilar d'última hora que el farà ser baixa. Torna a l'equip després de sanció Edu Domingo. El tècnic masnoví no podrà seure a la banqueta, en haver de complir el segon partit de sanció per protestar als àrbitres en el partit contra el Terrassa.

Si voleu saber una mica més cóm juga el Masnou al seu camp, us podeu fer una idea amb el partit en què va rebre el Figueres, gràcies a la retransmissió que va fer La Xarxa (precisament el comentarista aquell dia va ser Albert Poch):


FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:


FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Masnou s'han enfrontat en 30 partits oficials, amb un balanç molt favorable per als escapulats: 17 victòries, 8 empats i 5 derrotes, amb 35 gols marcats i 21 d'encaixats. El camp del Masnou se li ha donat molt bé a l'Europa històricament: a les últimes 10 visites, 7 victòries (inclosa la del retorn a Tercera al 2005) i 3 empats (l'any passat, 0-0). I ja fa 36 anys de l'única derrota de l'Europa al Masnou a Tercera, al febrer de 1979 (1-0). 

La passada campanya, Masnou i Europa van empatar sense gols al Maresme
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


ESTADI:

MUNICIPAL, (C/ Rosa Sensat 2, Riera d'Alella, Masnou),
Diumenge 22 novembre, 12h

10 euros General
8 euros Jubilats i dones
Gratis socis CD Masnou i menors de 16 anys

FOTO: El Masnou.cat

FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge al Masnou
(FONT: meteosat.com)


JORNADA 15:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat