divendres, 6 de novembre del 2015

Prèvia Figueres - Europa; persistència i unió

Segurament la prèvia d'aquest partit podria ser exactament la mateixa que en les jornades anteriors. Si fes l'exercici de fer un 'copiar' i 'enganxar', tot el que ja s'ha comentat les darreres setmanes serviria també per a la complicada visita a Vilatenim. I precisament d'això es tracta: de persistència. Sí, és cert que els resultats darrerament no han acompanyat, i que som l'únic equip de tota la lliga que no ha guanyat cap partit en les últimes 6 jornades. Tots veiem que la feina que hi ha al darrere de cada partit no s'està veient reflectida en el rèdit de punts obtinguts. I és innegable que tot l'europeisme, començant per jugadors i tècnics, i acabant per tots i cadascun dels socis i aficionats, esperàvem viure una altra situació a aquestes alçades del campionat. Però també és igual de cert que queden més de dues terceres parts de la lliga per redreçar la situació. Aquestes dinàmiques de tap mental i anímic es capgiren en el moment que menys t'ho esperes, i de la manera més absurda. Que el camp del Figueres no sembla, a priori, el millor lloc per fer-ho, és una realitat. Però, sincerament, no crec que la plantilla de l'Europa s'hagi de sentir inferior a cap altra del campionat. 

Equip i afició han d'anar de la mà per tornar a guanyar
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba a Figueres després de caure contra el Vilafranca per 1-2, i amb un balanç de 4 punts dels últims 18. El darrer partit a fora es va saldar amb un empat al camp del campió Ascó que va deixar un regust amarg. Precisament el rendiment a fora està sent un dels talons d'Aquil·les de l'equip d'Albert Poch: una única victòria a domicili en 6 partits, i 5 punts de 18, són xifres molt millorables. En qualsevol cas, i com bé deien aquesta setmana a les xarxes socials, segurament el més intel·ligent ara mateix és oblidar-se d'estadístiques i classificació, i centrar-se només en el partit a partit. Sembla una bona forma de fugir d'autopressions. Mirat de manera freda, el Figueres té un magnífic equip, igual que l'Europa. I en un camp tan gran i amb espais com és Vilatenim, els escapulats tindran un bon escenari per intentar desplegar el seu joc combinatiu.

Javi Iglesias ha estat operat avui, i el club l'ha renovat un any com a mostra de suport
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Albert Poch no podrà comptar amb el lesionat de llarga duració Javi Iglesias. El lateral esquerre andalús, renovat pel club com a gest de suport, ha estat operat aquest divendres del lligament creuat anterior del genoll esquerre, i pot perdre's el que resta de temporada. Els dos altres jugadors que podrien ocupar el lateral esquerre, Rubi i David López, són dubte per problemes físics.

El tècnic escapulat creu que l'equip ha tocat terra, i ha de començar a anar ja cap amunt:


FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)


EL RIVAL:

FOTO: UEFigueres.cat

Continuant amb el 'Tourmalet' de calendari que viu l'Europa en aquestes darreres setmanes, diumenge s'enfronta a un altre gran equip. El Figueres d'Edu Vílchez és un equip compacte, disciplinat i amb qualitat, i un altre dels aspirants a lluitar pel play-off a finals de temporada. De moment, és vuitè amb 17 punts, i a les darreres setmanes també està vivint una situació d'irregularitat pel que fa a resultats obtinguts: només ha guanyat 1 dels últims 5 partits, per bé que diumenge passat va estar a punt de sorprendre el líder Prat al Sagnier (empat 1-1 amb gol encaixat en temps afegit). A casa, va golejar l'Ascó (3-0), Palamós (4-0) i Terrassa (3-1), però s'ha deixat punts contra equips de la zona baixa com Morell (1-1) i Santfeliuenc (0-0). L'única derrota a Vilatenim va ser contra el llavors líder Gavà (0-1).

Quimo va avançar el Figueres, però Jordi Sánchez va empatar en temps afegit, diumenge al Prat
(FOTO: E. Magre / L'Esportiu)

El Figueres manté el bloc que l'any passat va fer play-off, amb homes de la talla de Javi Revert, Serramitja, Pedro, Chicho, Cunill, Bona, Roger Vidal, Ferran Grau o Ritxi. Per si tot això fos poc, se'ls han afegit homes com Venzal, Adrià Casanova, Varese, Aleix Prunés o el descarat juvenil Roger Brugué. La setmana passada, també van incorporar el davanter del Girona B Moha. Pots repassar una mica més la manera de jugar del Figueres, amb la retransmissió íntegra del partit que els empordanesos van jugar al Masnou ara fa un mes i mig.

Javi Revert, pitxitxi de la Unió amb 6 gols
(FOTO: Dani Falcón / UE Figueres.cat)

De cara a aquest partit, Edu Vílchez té unes quantes baixes per lesió: el porter Aleix PrunésRamon Masó, Bona, Varese, i Roger Brugué. A més, és molt dubtosa la presència d'Alexis, també per problemes físics.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Europa i Figueres han disputat 53 enfrontaments oficials, amb balanç favorable als graciencs de 24 victòries, 14 empats i 15 derrotes, amb 94 gols marcats i 82 d'encaixats. A Tercera, 22 precedents, amb 9 triomfs, 8 empats i només 5 derrotes, 42 gols marcats i 38 d'encaixats. Des que el Figueres juga a Vilatenim, l'Europa ha visitat l'estadi en 4 ocasions, amb un balanç d'una victòria (el 0-1 de l'any passat amb gol de Javi Sánchez, que trencava amb 44 anys i 7 mesos sense guanyar a Figueres), dos empats (0-0 i 1-1 en les dues visites anteriors), i una única derrota (2-0 en partit de Segona B la temporada '94-'95; per tant, ja fa 20 anys de la darrera desfeta a Figueres).

L'Europa va trencar, la temporada passada, amb 44 anys sense guanyar a Figueres
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


ESTADI:

MUNICIPAL DE VILATENIM, Avgda. Jocs Special Olympics s/n, Vilatenim (Figueres)
Diumenge 8 novembre, 16:30h

10 euros, General
5 euros, Socis CE Europa
Gratis, Socis UE Figueres i menors 16 anys

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge a Figueres
(FONT: meteosat.com)

L'afició de l'Europa acompanyarà l'equip amb l'autocar organitzat pel club
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Més d'una trentena d'aficionats escapulats viatjaran cap a Figueres amb l'autocar que nolieja el club, i que sortirà del Nou Sardenya a les 13h., per tornar quan s'acabi el partit. Previsiblement, algun altre aficionat europeista viatjarà també en cotxes particulars, de manera que l'equip tindrà el suport des de la grada en un partit de vital importància per aixecar el vol.


JORNADA 13:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat