divendres, 13 de novembre del 2015

Prèvia Europa - Gavà; morbo i urgències

No pot passar ni una setmana més. Equip i afició necessiten sumar un triomf aquest diumenge com l'aire que respiren. Sigui com sigui. No hi ha més. Sí, el rival és tercer a la classificació, però acumula una dinàmica de resultats gairebé tan negativa com la de l'Europa (5 punts dels últims 21 els escapulats, sent el pitjor equip de les últimes 7 jornades; 7 punts de 21 els blaugranes). En un duel d'angoixes i urgències, qui colpegi primer pot tenir molt a guanyar, i caldrà sortir a mossegar des del principi, per fer-li sentir al Gavà tot el que s'està jugant l'equip gracienc. El factor ambiental també serà molt i molt important, i la grada del Nou Sardenya haurà de jugar també el seu paper per que els 3 punts es quedin a casa. L'Europa empalma dues derrotes consecutives a casa (Cerdanyola i Vilafranca) i l'empat davant el Sant Andreu, i no guanya al Nou Sardenya des del 2-0 amb el Rubí del passat 27 de setembre. Ja toca...

El míster de l'Europa, Albert Poch, s'enfronta per primer cop al seu ex-equip
(FOTO: Andrés Burgos / cfgava.blogpost.com)

L'Europa arriba al partit després d'un nou empat a zero, en aquest cas a Figueres. Un resultat que hauria estat bo en unes altres circumstàncies, però que va suposar una nova decepció per a l'afició gracienca. Sigui com sigui, el camí no varia, i l'únic que ho ha de fer és la serenor als metres finals per convertir en gol les nombroses ocasions que es generen. L'altre punt d'atenció serà a les banquetes: Albert Poch i Juanma Pons es veuran les cares per primera vegada des de la pol·lèmica destitució de l'actual tècnic escapulat quan era entrenador del Gavà, i la surrealista situació viscuda en el debut de Pons a l'equip blaugrana. Serà un partit especial també per als escapulats Rubi i Uri, sortits del futbol base gavanenc.


Els escapulats Rubi i Uri, en la seva etapa al futbol base del Gavà
(FOTOS: cfgava.blogpost.com)

De cara a aquest partit, Albert Poch no podrà comptar amb el lesionat de llarga durada Javi Iglesias, ni tampoc amb Alberto, sancionat per acumulació de targetes. Per acabar-ho d'adobar, David López i Cano arrosseguen molèsties físiques, i caldrà esperar fins a última hora per veure cóm poden resoldre els tècnics el disseny d'aquesta parcel·la del terreny de joc. A més del capità, també Padilla, Álex i Guzmán (que va fer un gol) van participar dimecres en l'amistós de la selecció catalana contra el Cornellà (4-1), i caldrà veure si això els afecta en termes de fatiga o sobreesforç muscular.


EL RIVAL:

El renovadíssim Gavà, fa unes setmanes al camp de Santfeliuenc
(FOTO: Esport Blanc-i-blau)

Qualsevol semblança del Gavà dels últims anys amb la realitat actual és pura coincidència: el club blaugrana ha passat de ser una entitat que podia presumir amb orgull de la seva aposta pel futbol base a convertir-se en un equip gairebé sense rastre de la sempre prolífica pedrera gavanenca. I de jugar un futbol atrevit i amb total protagonisme de la pilota a optar per un joc més pràctic i basat en la solidesa defensiva. Amb molts canvis en la seva estructura i direcció des de la destitució de Poch i el secretari tècnic Ramon López Adán, el Gavà ha construït pràcticament de nou una plantilla que res té a veure amb la de la passada temporada: de fet, segons explicava el magnífic blog de Havok, dels 39 futbolistes que van jugar la passada campanya al Gavà, només en continuen 3. I l'ambició de tornar a Segona B podria fer-se realitat si mirem l'inici de temporada que han fet els blaugranes, en què ocupen la tercera plaça a 3 punts del líder Prat, i han estat líders en diverses jornades.

El tècnic del Gavà, Juanma Pons
(FOTO: L. Serrat / El Punt Avui)

Aquest bon inici de temporada pot sorprendre en comparació amb el patiment de temporades anteriors, però no tant si ens fixem en la plantilla: han arribat jugadors contrastats com Cazorla (Prat), Dani Iglesias, Niko Kata o Jaime (Santboià), Cano (Castelldefels), Àlex Pla o Cervantes (Rubí), o l'ex-escapulat Cristian Del Moral (Palamós). També van fitxar homes no tan coneguts al futbol català però que estan donant un bon rendiment, com l'andalús Raïllo (pitxitxi de l'equip amb 5 gols), l'extremeny Chirri, el canari Felipe Vega, o fins i tot un neozelandès, Hobbs, tot i que finalment va rebre una oferta per tornar al seu país. Van marxar de l'equip homes de la talla de Xavi Civil, Fran Orellana, Gallas, o l'ara escapulat Rubi.

Raïllo, pitxitxi blaugrana amb 5 gols
(FOTO: Juanma Ramos / L'Esportiu)

De cara a aquest partit, Juanma Pons ha explicat a Gavà TV que té els dubtes de Fortià i Felipe Vega, però ja pot comptar amb Dani Iglesias. Tres jugadors blaugranes també van participar en l'amistós de la selecció catalana: CanoNiko Kata i Del Moral; caldrà veure si això condiciona la seva participació en el partit pel que fa a nombre de minuts que juguin, o en la titularitat o suplència per evitar sobreesforços o risc de lesions.

Us recomanem també dues prèvies del partit des del punt de vista gavanenc: la del blog de Havok, i la de Gavà TV:

FONT: Gavà TV (Marc Farré)


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segona el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Gavà s'han enfrontat en 56 ocasions en partit oficial. El balanç és de màxima igualtat: 24 victòries, 8 empats i 24 derrotes, amb 86 gols marcats, i 84 d'encaixats. Els escapulats han guanyat els 3 darrers precedents a la Vila de Gràcia. El de la temporada passada, just després de proclamar-se campions de Copa Catalunya 4 dies abans...

La passada campanya, el Gavà va fer el passadís de campió de Catalunya a l'Europa
(FONT: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 15 novembre, 12h

10 euros General.
5 euros pensionistes (+65 anys) i socis CF Montañesa.
Gratis socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys. 

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Previsió del temps per a dimecres a Ascó
(FONT: meteosat.com)

Per cert, els socis que assisteixin al Nou Sardenya es trobaran amb les obres de renovació de la tribuna, que està sent sotmesa a una neteja d'imatge i un canvi de seients, de cara al 75è aniversari de l'estadi (que es compleix l'1 de desembre). En principi, aquestes actuacions afectaran només aquest partit i el pròxim a casa, d'aquí a 15 dies contra el Palamós.


Imatge del rentat de cara i canvi de seients de la tribuna del Nou Sardenya
(FONT: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


JORNADA 14:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat