divendres, 31 d’octubre del 2014

Prèvia Gavà - Europa; examen de plantilla

Des de l'estiu tots hem elogiat el potencial de la plantilla de l'Europa aquesta temporada i la seva amplitud de banqueta, i arriba el moment de demostrar-ho. I és que amb només 15 jugadors disponibles del primer equip, i després de la derrota de diumenge passat a Rubí, el conjunt gracienc passa una bona prova de foc al camp d'un dels equips més joves i atrevits de la categoria: el Gavà d'Albert Poch serà un rival de gran exigència, i arriba el moment que l'Europa acrediti la seva condició de teòric favorit de la zona alta de la classificació.

L'Europa arriba a aquest partit després d'haver perdut 2 dels 3 últims partits, precisament els dos que ha jugat com a visitant. Ara fa gairebé un mes, l'Europa guanyava a Vilafranca i era un dels 6 equips de Tercera menys golejats de tot l'estat (només 1 gol rebut tots ells). Des de llavors, el mes d'octubre ha estat una muntanya russa de resultats i emocions: d'una banda, grans triomfs contra Pobla de Mafumet o Palamós, però de l'altra, ensurts i lesions d'Alegre, Pastells, Padilla, Poves i Cano, dues primeres derrotes des que es va posar en marxa el projecte 2014-2015, i 6 gols encaixats en només 4 partits. Toca deixar enrere tanta inestabilitat i recuperar l'equilibri i l'enorme solidesa de l'equip al tram inicial de la temporada.

Padilla, lesionat diumenge a Rubí, s'afegeix a les moltes baixes de l'equip
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A Gavà, el bicentenari Pedro Dólera no podrà comptar amb molts dels seus homes: a banda de Pastells i Sergio, Padilla i Poves també s'han afegit a la llista de baixes per les lesions musculars que van patir a Rubí; Cano encara arrossega molèsties del fort cop que va patir també a Can Rosés i és dubte; també ho és Alegre, que no ha jugat encara des de la topada que va patir amb el Palamós; i a més, Putxi serà baixa per la cinquena groga que va veure diumenge. Amb aquest panorama, el tècnic escapulat haurà de convocar a algun jugador del planter per completar la convocatòria.

Pedro Dólera valora així a BTV el partit de diumenge:

FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)


EL RIVAL:


FOTO: Jaime Blanco

Després de patir fins a l'últim segon de la passada temporada per assolir la salvació, el Gavà ha arrencat enguany amb força per evitar sofriments similars aquesta campanya. Ara mateix, l'equip d'Albert Poch és desè amb 15 punts, en una temporada de dues cares oposades: a casa, 4 victòries de 5 partits (només va perdre, i per la mínima, davant el líder Pobla de Mafumet), i 4 derrotes de 5 partits a fora (només va poder guanyar a Vilassar). Pecats de joventut, tot i que marca gols amb certa facilitat (13), també és dels que més encaixa (14), convertint els seus partits en un anar i venir dels que agraden als espectadors però potser no tant als tècnics.

L'ex-Europa Albert Vivó ha tornat a les files del Gavà
(FOTO: cfgava.blogspot.com)

Enguany el Gavà ha perdut peces importants de les últimes campanyes: ja no hi són el porter Pacheco, l'extrem i golejador David Jiménez, o d'altres jugadors ressenyables com l'excapità Aitor Unzué, Quiles, Zurita, Borreda, Masuet o Biyong. A canvi, Albert Poch ha recuperat la seva extensió al camp, l'ex-escapulat Albert Vivó, i també compta amb jugadors com Zambudio, Jesús Unzué o l'ex-Cornellà Xavi Civil, que amb les 7 dianes acumulades fins ara s'ha erigit com el màxim golejador de la lliga, juntament amb Santi Triguero.

Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen del Rubí
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, el tècnic gavanenc no pot comptar amb Miki, amb problemes al turmell, però recupera Rubén Cruz 'Rubi', absent a Terrassa per sanció. Aquesta és la valoració d'Albert Poch a Gavà TV:

FONT: Gavà TV


Si voleu saber més coses d'aquest Gavà i de la prèvia del partit, com sempre recomanem l'excel·lent blog de Havok sobre l'equip blaugrana.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Ara fa 3 anys que l'Europa no perd amb el Gavà. En els 4 darrers enfrontaments, 3 victòries i un empat per als homes de Pedro Dólera. Segons el CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa, la igualtat en els precedents entre tots dos equips és màxima: 54 precedents, 23 victòries, 8 empats i 23 derrotes, amb 83 gols marcats i 81 d'encaixats.

Ara fa 20 anys, l'Europa va guanyar a Gavà amb doblet de Codina
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:


ESTADI MUNICIPAL LA BÒBILA, (Passatge Elisenda Montcada s/n, Gavà)
Diumenge 2 de novembre, 11:30h

12 euros General
7 euros Abonats, residents Gavà, acompanyants socis CF Gavà
Gratis Socis CF Gavà





FONT: Google Maps


FONT: meteocat.cat


PARTITS JORNADA 11:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (8ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (9ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com


-FEMENÍ (6ª jornada Segona Divisió, Grup 3):

FONT: Futbolme.com

FONT: CEEuropa.cat