divendres, 24 d’octubre del 2014

Prèvia Rubí - Europa; primera defensa del lideratge

Camacho, celebrant un dels gols del triomf de l'any passat a Can Rosés
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La lliga no té ni un moment de treva, i aquest diumenge l'Europa haurà de defensar el lideratge assolit el passat cap de setmana, en un dels camps més complicats de la categoria: Can Rosés. O el que és el mateix, el camp del Rubí, actual quart classificat, i un dels favorits a lluitar per les places de play-off i/o pel títol. Serà el primer dels dos partits seguits lluny de Gràcia, i és que el calendari continua fent pujada per als homes de Pedro Dólera, que jugaran com a visitant 3 dels 4 pròxims partits de lliga. Un nou repte per a una plantilla dissenyada per afrontar amb garanties aquestes situacions.

L'equip arriba al partit amb bones sensacions, després de derrotar diumenge passat al que probablement ha estat fins ara el rival més dur contra el que s'ha hagut d'enfrontar, la Pobla de Mafumet. Amb un Poves en ratxa golejadora, un Javito amb ganes de jugar contra el seu ex-equip, i una davantera on tothom aporta gol (avui L'Esportiu n'ha fet aquest reportatge), l'Europa sembla arribar bé en la vessant ofensiva, i tot i que davant tindrà un rival molt potent, ara l'objectiu és recuperar la fèrria fermesa defensiva de les primeres jornades. I és que dels 5 gols encaixats pels escapulats, 3 han estat en els 2 últims partits.

Alegre torna per donar guerra a la banda esquerra gracienca
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, la bona notícia pot ser el retorn d'Albert Alegre, gairebé 3 setmanes després del seu ensurt davant el Palamós. Un retorn molt oportú, ja que un altre dels laterals de l'equip, Sergi Pastells, estarà 15 dies de baixa per la lesió a l'isquiotibial de la cama esquerra que va patir diumenge passat. També el porter Sergio continua treballant per recuperar-se de la lesió que va patir a la pretemporada. Un altre que serà baixa, però ja de manera definitiva, és Joan Vives, que degut a la poca presència que ha tingut fins ara (en lliga només 13 minuts al camp del Masnou), ha decidit fitxar pel Cerdanyola.

Joan Vives marxa al Cerdanyola
(FOTO: CFC.cat)

Aquest, per cert, serà el partit de lliga nº 200 del tècnic Pedro Dólera a la banqueta de l'Europa, xifra a la que no havia arribat mai cap altre entrenador en la història del club gracienc. Serà també el seu partit oficial nº 216 com a tècnic escapulat (sumant-ne els 6 de play-off + 10 de Copa Catalunya), ampliant encara més el récord històric europeista. Aquesta és l'habitual valoració prèvia al partit que fa a BTV l'entrenador del conjunt de la Vila de Gràcia:

FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)


EL RIVAL:


FOTO: Àlex Gallardo / gallardophoto.com

Després de quedar-se fora del play-off l'any passat per un gol en temps afegit del Terrassa a Cerdanyola, el Rubí parteix enguany en el grup de favorits per batallar novament a la part alta de la classificació. L'equip de Julià Garcia va començar molt fort el campionat i va ser líder, tot i que ara fa 4 jornades que no guanya, diumenge va perdre a Gavà el primer partit de la temporada, i només ha aconseguit un triomf en els 5 últims enfrontaments. A casa està invicte, però curiosament només ha guanyat 1 partit, ara fa 2 mesos davant el Figueres, havent empatat els altres 3 contra Masnou, Vilafranca i Prat. Ara mateix, els rubinencs són quarts a la classificació a només 2 punts de l'Europa, de manera que el partit de dimenge es presenta per a ells com una bona oportunitat de superar els graciencs i, fins i tot, tornar a assaltar la primera plaça, en funció del que passi a l'altre partidàs de la jornada que enfrontarà tercer (Pobla de Mafumet) contra segon (Peralada).

Julià Garcia ha renovat enguany el vestidor rubinenc. S'ha quedat amb una base de jugadors de l'any passat (com ara Kiki, Fontanils, Ferran Vila, Jonatan Collado o l'ex-escapulat Aitor Torres), però ha hagut de substituir a molts altres d'importants que ja no hi són, com Segovia, Unzué, Zambudio, Del Moral o els davanters Matamala i Ernest Forgas. Entre les cares noves, els porters Miguel Ramos i Buyo, David López, Carricondo o el golejador Boris Garrós, que ja suma 5 dianes des que va començar el campionat.

Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen del Rubí
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, el tècnic rubinenc no pot comptar amb el sancionat Kiki (expulsat diumenge a Gavà), ni tampoc amb el lesionat de llarga durada Jonatan Collado ni amb Guillem Castell, que es va fer mal a l'abductor davant el Prat, ara fa 3 jornades.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

El Rubí ha estat un rival complicat però propici en les dues últimes temporades, i és que l'Europa ha aconseguit guanyar els 4 darrers partits de lliga contra l'equip vallesà, incloses les dues últimes visites a Can Rosés: l'any passat, 0-2 amb gols de Cebri i Camacho, i ara en fa dos, 0-1 amb diana de Rovira. En 20 precedents oficials tant a Rubí com a Gràcia, balanç clarament favorable a l'Europa, que ha guanyat 13 vegades, ha empatat una, i ha caigut en 6 ocasions, amb 29 gols marcats i 18 d'encaixats.

Diego i Raul Verdú van signar el triomf a Rubí el 21 de setembre de 1997
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

ESTADI MUNICIPAL CAN ROSÉS, (Avinguda de Les Olimpiades s/n, Rubí)

Diumenge 26 d'octubre, 12h

12 euros General
Gratis Socis UE Rubí



FONT: Google Maps


FONT: meteocat.cat

Per a aquells que no us pugueu desplaçar fins a Can Rosés, el partit serà emès en directe per streaming a través del web de FutbolCatMedia:


FONT: twitter FutbolCatMedia


PARTITS JORNADA 10:


FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (8ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (9ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com

*L'Europa femení no juga aquest cap de setmana.

FONT: CEEuropa.cat