dissabte, 11 d’octubre del 2014

Prèvia Prat - Europa; màxima dificultat

Un ex-potablava, Javi Lara, en l'última visita de l'Europa al Sagnier
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El futbol és tan gran que la visita al camp del cuer pot ser qualificada de partit d'extrema dificultat. Ara fa un mes i mig, quan començava la lliga, tots posàvem el Prat a les travesses dels favorits per guanyar la lliga. I per molt que l'equip potablava hagi començat el campionat amb mals resultats que l'han situat en una sorprenent última plaça de la classificació (i encara sense guanyar en 7 jornades), a ningú se li pot escapar que té una de les millors plantilles de la categoria i arriba en una situació de màxima necessitat. Per tant, que ningú dubti que el partit de diumenge serà de màxima exigència, i més tenint en compte que serà el tercer i darrer d'una setmana amb jornada intersetmanal.

Amb tot, l'Europa arriba al partit amb un estat emocional molt positiu: no només pels triomfs amb excel·lent imatge davant Vilafranca i Palamós d'aquesta setmana, sino sobretot per la recuperació d'Albert Alegre després de l'esgarrifosa topada en el partit de dimecres que va fer patir tot el Nou Sardenya durant 22 minuts molt angoixants. Amb l'equip retornat a la zona de play-off en la tercera plaça, i a 2 punts del Peralada (que té un partit més) i a 1 de Pobla de Mafumet, el partit al Sagnier es presenta com un dels examens més durs des que es va iniciar la temporada. A més, amb l'enfrontament aquesta jornada entre dos equips de play-off (Pobla de Mafumet - Rubí) i després de l'empat aquest dissabte del líder Peralada a Palamós (0-0), l'Europa té l'oportunitat d'assaltar el lideratge per primera vegada aquesta temporada.

Alegre ha visitat l'entrenament de divendres
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Pedro Dólera no pot comptar amb Albert Alegre, que estarà uns dies en repós per acabar de recuperar-se de la topada de l'altre dia (per cert, segons ha explicat al programa 'En Joc' de la Xarxa el company de TV Costa Brava Pere Subirana, els pares d'Alegre han anat avui al partit del Palamós a agrair personalment al fisioterapeuta Rubén Siqueira i als responsables del club degà de Catalunya el suport impagable en l'incident de dimecres passat al Nou Sardenya). Tampoc podrà jugar Alberto, expulsat dimecres davant el Palamós, i també continua de baixa el porter Sergio.

Un joveníssim Pedro Dólera, el dia que signava com a jugador del Prat, la seva ciutat natal; ja ha plogut...
(FOTO: Arxiu personal Pedro Dólera / 'Vamos, escapulados!')

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat 
Víctor Durán, Javi Lara i Ignacio Rosillo; tres escapulats que han vestit també la samarreta del Prat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Per cert, molts són els jugadors d'Europa i Prat que han jugat als dos equips. Al cantó escapulat, l'ara entrenador Pedro Dólera, o jugadors com Víctor Durán, Javi Lara o Ignacio Rosillo han defensat les files potablaves en algun moment de la seva carrera. Precisament, Rosillo comentava dijous al Prat Ràdio el seu retorn al Sagnier:

FONT: El Prat Ràdio

I un altre jugador de l'Europa que ha passat per les ones radiofòniques a les darreres hores és Carlos Guzmán, que ha estat el convidat del programa 'Do You Speak Futbol?' de Radio Kanal Barcelona, i ha comentat tota l'actualitat futbolística, des del futbol de seleccions fins a la de l'Europa:

FONT: Radio Kanal Barcelona


EL RIVAL:


Sascha, Cazorla, Toni Teixiera, Fernando, Pedro Bilbao... el Prat té un equipàs
(FOTO: AEPrat.com / Francisco Carrasco)

Equipàs. Diguin el que diguin els resultats aconseguits fins ara, el Prat té una de les millors plantilles de Tercera, i segurament fins ara està pagant el preu de la readaptació a la categoria després del descens patit a l'estiu. No hem d'oblidar tampoc que només 4 jugadors continuen respecte l'any passat, i aquest és un altre handicap que segurament té ancorat l'equip de Pepe Delgado a la zona baixa de la classificació. Cuer amb 2 punts, els potablava són l'únic equip del grup català de Tercera que encara no coneix la victòria, i no tinc cap mena de dubte que diumenge sortiran amb moltíssima intensitat a la recerca d'aquesta fita.

Charly Ruiz, un dels potablaves amb passat escapulat, serà baixa per lesió
(FOTO: AEPrat.com)

Els únics supervivents del Prat que va perdre la categoria a l'estiu, a banda del tècnic que va a estar a punt de salvar-lo miraculosament, són el porter Toni TeixeiraRafa Murillo, Oriol Ricarte i l'ex-escapulat Fernando (cóm oblidar el seu gol al Miniestadi en la final de Copa Catalunya 1998 contra el Barça!). Lògicament, el conjunt potablava està notant, i molt, la pèrdua d'homes claus com Óscar SierraFran Bea, KanteArtabeLariosRosillo... però el cert és que s'ha reforçat molt bé amb homes contrastats per mirar de fer-se fort en el retorn a Tercera: retorns com Cazorla o l'ex-escapulat Charly Ruiz, o fitxatges com Pedro BilbaoSaschaOriol Molins, JuliXavi Muñoz, etc són arguments de pes com per pensar que, abans o després, el Prat ressucitarà i començarà a escalar posicions a la classificació. Tant de bo ho faci a partir de la jornada 9...


Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen del Prat
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, Pepe Delgado no pot comptar amb Charly Ruiz lesionat. També es recupera d'una pubàlgia el jove Ferran Vega però no està descartat per a diumenge, mentre Oriol Ricarte també és dubte pels problemes musculars que li van impedir acabar el partit de dimecres a Rubí.

Pepe Delgado, el míster del Prat
(FOTO: AEPrat.com)

Delgado, per cert, elogiava l'Europa en unes declaracions que recull el web oficial de l'AE Prat: “L’Europa és un equip amb una plantilla increïble, amb molts futbolistes de nivell per la categoria, i que figura en una de les places capdavanteres de la lliga per mèrits propis. A més a més, es troba en un moment de forma espectacular, amb una dinàmica de resultat totalment oposada a la nostra. Serà un partit molt complicat, però gaudim dels arguments futbolístics necessaris per endur-nos la victòria. En els dos darrers partits, se’ns han escapat els tres punts per ben poc i diumenge saltarem a la gespa a guanyar.”


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Prat i Europa tornaran a veure's les cares 3 anys després, ja que en les dues darreres temporades els potablava van viure el somni de la Segona B. El balanç global d'enfrontaments entre potablava i escapulats és molt equilibrat: 28 partits, 10 triomfs graciencs, 6 empats i 12 derrotes, amb 28 gols marcats i 26 de rebuts.

El capi etern Àlex Delmàs va forçar i transformar el penal de l'únic triomf gracienc a Tercera al Sagnier
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

A Tercera, pratencs i graciencs s'han enfrontat en 18 ocasions, amb un balanç per a l'Europa de 7 triomfs, 3 empats i 8 derrotes, 28 gols marcats i 26 d'encaixats. Les dues darreres visites al Sagnier es van saldar amb derrotes (i amb males notícies com la greu lesió de Cebri). Fa 4 anys de l'última vegada que l'Europa va puntuar al Prat, gràcies a un gol en temps afegit de Padilla, encara en la seva primera etapa com a escapulat. L'única victòria gracienca al Sagnier en partit de Tercera es va produir ara fa 7 anys i mig, amb Manolo Márquez a la banqueta europeista, en un 0-1 amb gol de penal de Delmàs.

Aquest golàs de Padilla al 2010 va donar l'últim punt conquerit per l'Europa al camp del Prat
(FONT: Youtube Torcida Escapulada)


ESTADI:

MUNICIPAL SAGNIER (C/ Roure s/n, El Prat de Llobregat)
Diumenge 12 d'octubre, 12h.

12 euros General
Gratis socis AE Prat (també parelles), i menors de 14 anys acompanyats

FOTO: Schalke-fotos.de


Ver mapa más grande
FONT: Google Maps

FONT: meteocat.cat


PARTITS JORNADA 8:


FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (6ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (7ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com

-FEMENÍ (5ª jornada Segona Divisió, Grup 3):

FONT: Futbolme.com

FONT: CEEuropa.cat