dissabte, 4 d’octubre del 2014

Prèvia Vilafranca - Europa; retorn a un camp talismà

L'Europa va sumar l'any passat el vuitè triomf consecutiu a Vilafranca i ara en busca el novè
(FOTO: 'Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa torna a la competició dues setmanes després, un cop ha acabat ja la fase intermèdia de la Copa de les Regions UEFA disputada per la selecció catalana. Dues setmanes en què l'equip ha entrenat sense els 5 internacionals convocats amb Catalunya, en què va jugar i guanyar un amistós a Viladecans, i en què els jugadors lesionats han avançat en els seus processos de recuperació. I també un interval de temps en què l'Europa ha pogut per fi tornar a entrenar al Nou Sardenya, després de 2 mesos d'obres a l'estadi gracienc. Un cop deixat enrere tot això, toca posar-se les piles, i és que comença un mes d'octubre molt i molt carregat, tant pel que fa a nombre de partits com a l'entitat dels rivals a enfrontar-se: Vilafranca, Palamós, Prat, Pobla de Mafumet i Rubí esperen en només 21 dies...

A l'Europa li espera un mes d'octubre molt dur
(FONT: 'Vamos, escapulados!')

El primer d'aquests rivals, però, és el més propici que ha tingut l'Europa en els últims anys, i és que els 16 darrers enfrontaments oficials davant el Vilafranca s'han completat amb un balanç de 14 triomfs, 1 empat i 1 única derrota. Obviament, totes aquestes dades no serviran de res diumenge si no es fa la feina com toca des del primer minut, i més tenint en compte que l'equip porta aturat dues setmanes, mentre el seu rival va jugar aquest diumenge el partit de la jornada intersetmanal del pròxim dimecres. Per tant, màxima concentració i intensitat seran elements claus per tornar del Municipal de Vilafranca amb els 3 punts en joc.

De cara a aquest partit, Pedro Dólera ja pot comptar amb homes que havien estat tocats darrerament com Víctor Durán, Alegre o Poves. Continua de baixa el porter Sergio, i tampoc podrà jugar Alberto, expulsat en el darrer partit davant el Sabadell B.

Alberto, expulsat davant el Sabadell B, serà baixa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Per cert, l'àrbitre del partit de diumenge serà el col·legiat del Maresme Rubén Mancera Antón, un dels protagonistes de la pol·lèmica suspensió al camp del Cerdanyola la passada temporada. Confiem que li posin més fàcil del que es va trobar en aquella ocasió a La Bòbila Pinetons.


EL RIVAL:


Santi Triguero, l'actual pitxitxi de Tercera divisió
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El renovat Vilafranca ha començat la temporada amb irregularitat de resultats, però deixant clar que pot complicar-li la vida a qualsevol. De moment és tretzè amb 7 punts, i tot i que té un partit més, és l'equip més golejador (11 dianes) i més golejat (14). Ja ha estat capaç de guanyar-li a Palamós o al Prat, o d'empatar a Rubí, i aquest passat diumenge, va estar guanyant molt minuts en el partit avançat al camp del líder Peralada, que no va poder capgirar el marcador fins al darrer suspir del partit per establir el definitiu 3-2. Els 2 gols penedesencs van ser del pitxitxi de Tercera, Santi Triguero, que als seus 38 anys fets aquest dissabte continua regalant el seu talent pels camps de tot Catalunya, i ja suma 6 gols en 6 jornades (tants com tot l'Europa).

FONT: twitter Lluís Montaner / Ràdio Vilafranca

Iván Moreno ha agafat les regnes del Vilafranca i ha renovat completament l'equip. De la Pobla de Mafumet han vingut amb ell dos puntals com Víctor Oribe i Marc Durán, i també han reforçat el degà penedesenc homes com Iván Munta (Rapitenca), Aitor Casas (Sabadell B), Guti (torna dels Estats Units) o David Cuéllar (Reus). Continuen a la plantilla jugadors com els porter Marc Ramírez, Antolínez, Gerard Boira, Creixell o el susdit Santi Triguero, mentre ja no hi són d'altres com Adri Ruiz, Javi González, 'Magic' Valerio, Alberto Edjogo-Owono, o l'ex-escapulat Iván Álvarez.



Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen del Vilafranca
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, Iván Moreno no pot comptar amb Cuéllar, operat del menisc. L'equip penedesenc no té baixes per sanció, i és que tot i que Robert Font va ser expulsat en la jornada 5, va complir el partit de sanció diumenge passat, emn el partit avançat de la jornada 7 al camp del Peralada.


PRECEDENTS:


 
FONT: Futbolme.com

Com deia a l'inici, el Vilafranca és el rival contra el que l'Europa ha sumat millors resultats als últims anys; ja no només pel susdit balanç de 14 victòries, 1 empat i 1 derrota en els últims 16 enfrontaments oficials, sino també pel rendiment assolit a les darreres visites al Municipal penedesenc: i és que els 8 últims partits a Vilafranca han acabat amb victòria gracienca. De fet, l'equip escapulat no perd a terres vilafranquines des del 24 de gener de 1988, quan va caure 3-1 en partit de Regional Preferent. A Tercera, la darrera desfeta va ser el 27 d'octubre de 1985, ara fa gairebé 29 anys, quan va caure per un contundent 5-0.

Com a curiositat, serà la segona vegada que Vilafranca i Europa s'enfrontin en un 5 d'octubre. El cop anterior, al 1969, derrota escapulada per 3-1.

Pel que fa a dades globals a casa i a fora en totes les competicions oficials, les xifres que revela el CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa són: 58 enfrontaments, 30 triomfs, 6 empats i 22 derrotes, 97 gols a favor i 82 en contra.

Crònica del Vilafranca-Europa de 1998, signada pel recentment desaparegut Pep Sauleda
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

MUNICIPAL (Avinguda Catalunya 25, Vilafranca del Penedés)
Diumenge 5 d'octubre, 12:15h.

10 euros General
Gratis socis Vilafranca

FOTO: Vilafranca.org


FONT: Google Maps


FONT: meteocat.cat

El partit serà emès en directe via streaming pel web FutbolCatMedia.cat.


PARTITS JORNADA 6:

FONT: FCF.cat

Amb els triomfs de Vilassar i Rubí de dissabte a la tarda, l'Europa encara està més obligat a guanyar per fer-se un lloc a la zona alta. Aquest és el resum del Vilassar de Mar 1 - Manlleu 0 recollit per La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (5ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (6ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com

-FEMENÍ (4ª jornada Segona Divisió, Grup 3):

FONT: Futbolme.com

FONT: CEEuropa.cat