dimarts, 7 d’octubre del 2014

Prèvia Europa - Palamós; retorn a casa

I 4 mesos després, el Nou Sardenya tornarà a acollir un partit del primer equip de l'Europa (i gairebé 5 mesos després de l'últim partit de lliga regular). Tot i la bona rebuda dels responsables de Can Peixauet (agraïments a la Fundació Grama per haver ajudat el club gracienc a solucionar la papereta de quedar-se sense estadi durant 2 mesos per obres), res com tornar a casa, i recuperar les facilitats per que tots els socis i aficionats graciencs puguin tornar a veure el seu equip i recuperar el caliu de les grades del Nou Sardenya aconseguit la darrera temporada. Per als nous fitxatges, serà la primera oportunitat d'experimentar-ho i viure-ho en primera persona, i tot i que un partit entre setmana en dia laborable no són les condicions ideals, ja toca començar a fer-se fort com a casa, després d'haver cedit ja 4 dels 9 punts disputats fins ara com a local. Jugadors i tècnics esperen que avui hi pugui haver el millor ambient possible, tal i com ha quedat reflectit a les xarxes socials a les darreres hores:

FONT: twitter Pedro Dólera

Després del retorn a la competició amb el notable triomf a Vilafranca, l'Europa es planta al partit de dimecres amb un nou petit repte per anar conquerint, pas a pas, els petits objectius de la temporada: i és que, amb un triomf, l'equip de Pedro Dólera recuperaria plaça de play-off sí o sí, i també retallaria distàncies respecte al lideratge, passi el que passi a la resta de partits. I això té una explicació molt fàcil: dos dels equips que estan per sobre a la taula, el líder Peralada i el tercer Ascó, van jugar per avançat els partits d'aquesta jornada intersetmanal durant l'aturada per la Copa de les Regions UEFA. Per tant, si l'Europa guanya, avançaria i li trauria la plaça de play-off a l'Ascó (que es troba 2 punts per sobre amb un partit més), i es quedaria a 1 punt del Peralada (o a 2 del Rubí, que si guanya al Prat, seria el nou líder de Tercera. També hi ha la opció que la Pobla fos nou líder per goalaverage, amb 1 punt més que l'Europa). Sigui com sigui, és molt aviat encara i hi ha diverses opcions en funció del que passi dimecres a tots els partits, però la realitat és que amb un triomf contra el Palamós, l'Europa entrarà a play-off i es quedarà a 1 o 2 punts del lideratge

Dimecres toca recuperar la comunió grada-gespa al Nou Sardenya!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera recupera Alberto, absent a Vilafranca per sanció. L'única baixa serà la de l'encara lesionat porter Sergio Fernández.

Per cert, el programa televisiu 'Esports En Xarxa' de La Xarxa de Comunicació Local ha escollit el gol de diumenge a Vilafranca de l'escapulat Roberto Camacho com el millor de la jornada al futbol català. Aquesta és l'entrevista que li ha fet Joan Barberà a la versió radiofònica del programa:

FONT: La Xarxa

El golàs de Camacho a Vilafranca, el millor de la jornada per a 'Esports En Xarxa'
(FONT: La Xarxa)


EL RIVAL:

Vizuete i l'ex-escapulat Cristian Del Moral, dos dels reforços d'un renovadíssim Palamós
(FOTO: Pere Subirana / L'Esportiu.cat)

Quinzè amb 6 punts, el nou Palamós es troba en ple procés de reconstrucció. De la mà del retirat davanter Jordi 'Cueta' Martínez, el Degà del futbol català ha patit una profunda renovació de la plantilla aquesta temporada; i possiblement per això ha començat la lliga amb molta irregularitat de resultats: ha estat l'únic equip capaç fins ara de derrotar la Pobla de Mafumet de Martín Posse, o també ha derrotat un dels teòrics favorits com era el Prat, però ha perdut els 4 partits restants i ha donat senyals d'estar amb els lògics dubtes d'un equip nou adaptant-se a un tècnic també nou.

Només 5 jugadors continuen respecte l'any passat: el porter Bayona, Subi, Álex Fernández, Venzal i Sergi Arimany. D'entre els molts que han marxat, el gran golejador Javi Revert, però també d'altres jugadors importants com Chicho, Raul Calvo, Cunill o l'ex-europeista Dani Romero. Jordi Martínez s'ha endut a alguns ex-companys del Santboià per començar a edificar el seu nou projecte, com Javi Calvo, Alberto Manga o, la setmana passada, també va incorporar un altre il·lustre del futbol català com Eloi Fontanella. L'ex-escapulat Cristian Del Moral (també ex-Santboià amb el 'Cueta') o jugadors d'equips gironins com Jordi Matamala, David Cano o Axel Vizuete són altres de les noves cares del Palamós 2014-2015.

El 'Cueta' Jordi Martínez, nou tècnic del Degà 
(FONT: CFPalamós.cat)

De cara a aquest partit, Jordi Martínez no pot comptar amb el migcampista de 20 anys José Flores, que aquest dimarts s'ha desvinculat del club empordanès per motius laborals. Tampoc podrà jugar l'última incorporació, Eloi Fontanella, que arrossegava una sanció de 5 partits de la darrera jornada de la passada lliga, en el pol·lèmic partit del descens del Santboià. El davanter Sergi Arimany va patir una luxació a la clavícula en el partit contra el Prat, però ha consensuat amb els metges de l'equip fer un tractament conservador per poder jugar, encara que sigui amb molèsties, i al final de temporada decidir si s'opera o no. Així ho explicaven avui a Ràdio Palamós, amb declaracions del futbolista:


FONT: Ràdio Palamós

Aquesta és la roda de premsa prèvia al partit de l'entrenador palamosí:

FONT: Youtube PalamósCF

Per cert, que tot i les magnífiques relacions entre les penyes de tots dos equips, la Penya Sport Palamós ha anunciat a través de twitter que no podrà desplaçar-se a la Vila de Gràcia per les dificultats que comporta l'horari entre setmana i dia laborable.

FONT: twitter @PenyaSportDegà


PRECEDENTS:

Fa gairebé 2 anys que l'Europa no li marca ni guanya al Palamós; i més de 3 anys de l'últim triomf a Gràcia
FONT: Futbolme.com

Així com diumenge parlàvem que Vilafranca és un camp molt propici darrerament per a l'Europa, el Palamós no ho és pas en els últims anys. I és que dels 18 últims enfrontaments en lliga entre graciencs i palamosins, l'Europa només ha sumat dues victòries. Als altres 16 partits, 6 empats i 10 derrotes són les xifres que completen aquest pobre bagatge escapulat contra el Degà. En els 3 darrers precedents, l'Europa ni tan sols ha estat capaç de marcar-li un gol al Palamós, per bé que en un d'aquests partits l'empat 0-0 va servir per certificar el play-off d'ara fa dues temporades.

A nivell global, al CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa trobem 35 precedents oficials entre Europa i Palamós, amb un balanç força equilibrat: 11 victòries, 14 empats i 10 derrotes, amb 48 gols marcats i 45 d'encaixats. A Tercera, 28 enfrontaments, amb 7 triomfs, 12 empats i 9 desfetes, i 35 gols a favor i en contra. I d'aquests, els 14 precedents a Gràcia s'han saldat amb un fluix balanç de només 4 victòries (la darrera, fa 3 anys), 4 empats i 6 derrotes (dels últims 7 partits al Nou Sardenya, només 1 triomf, 1 empat i 5 derrotes). El repte és clar: començar a redreçar dimecres mateix aquesta mala ratxa.

L'any passat, l'Europa va ser molt superior i va fer 4 pals... però va acabar perdent 0-1
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Dimecres 8 octubre, 20:15h

10 euros General
7 euros socis del Palamós
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


FONT: meteocat.cat


PARTITS JORNADA 7:


FONT: FCF.cat