diumenge, 30 de març del 2014

Vilassar 0 - Europa 1; victòria contra els elements

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Ni el vent, ni la pluja, ni els traus al cap, ni les expulsions, ni un rival combatiu han pogut amb l'Europa. L'equip gracienc ha tornat a mostrar avui la seva cara més sòlida i competitiva, i s'ha endut 3 valuosos punts de Vilassar, per afiançar-se en la zona alta i obrir ja un forat de 5 punts sobre el cinquè classificat. Amb la porteria a zero per segona setmana consecutiva, i 232 minuts sense encaixar cap gol en contra, hi ha hagut prou amb un altre gol guanyador de Javi Sánchez per endur-se els 3 punts del Xevi Ramon, i començar de la millor manera la setmana dels 3 partits. Feia 2 mesos i 25 dies que l'Europa no guanyava a fora, i avui ha sumat el primer triomf a domicili de la 2ª volta.

Com ja va passar al partit d'anada, el Vilassar ha demostrat de bon inici que és un equip molt més complicat del que diu la classificació, i seves han estat les primeres opcions clares de marcar: al minut 7, Rafa Leva rebutja una rematada de Mendoza traient una mà providencial, i el rebuig el torna a rematar Ricky, que veu com el capi escapulat Àlex Cano treu la pilota gairebé sobre la línia de gol. Al minut 18, rematada de lluny de Mendoza i Leva torna a posar un puny salvador. 3 minuts després, la primera de l'Europa, en un llençament de falta de Cebri que rebutja Imanol, que ha de fer una segona intervenció espectacular per evitar el gol de Xavi León en semitisora des de la frontal de l'àrea.

La pluja ha fet que el públic s'acumulés sota la coberta de la tribuna
 (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Al poc de començar la 2ª part, Cebri ha rebut un cop al cap que li ha obert la cella. Quan es reincorporava al camp, l'àrbitre gallec David Novás Benavides ha expulsat Pedro Dólera interpretant que havia protestat, davant la total incomprensió de l'entrenador escapulat (tot i que a l'acta del partit del web de la Federació posa que l'expulsat ha estat el segon entrenador Dani Contreras, posteriorment l'àrbitre ha rectificat i Dólera no podria seure a la banqueta dimecres a Cerdanyola ni, segurament, diumenge contra el Santfeliuenc). Minuts després, l'Europa ha canviat el 4-42- inicial pel 4-4-3, quan Cebri ha estat substituït per Diego; i precisament l'extrem de La Mina ha tingut una altra opció molt clara, després d'una bona jugada de Camacho apurant línia de fons i fent la passada de la mort. Llàstima que la rematada final de Diego ha estat fluixa i centrada. Al minut 68, però, han aparegut el màxim assistent i el màxim golejador de l'Europa, per decantar la balança: falta que llença Javi Lara, i Javi Sánchez remata per fer el seu dissetè gol del curs i el vuitè de cap. Poca broma amb la dada que explicava Roger Sánchez a Tercera.cat: l'Europa no ha perdut mai quan Javito ha marcat (11 victòries i 3 empats). L'últim quart d'hora, els graciencs han hagut de jugar amb un home menys, per doble groga de Rovira. La sangria de cartolines continua augmentant: 110 grogues i 10 expulsions per a l'Europa; 89 i 10 per als rivals...

Amb el triomf, l'Europa continua segon a 4 punts de la intractable Muntanyesa. Amb tot, la nota positiva de la jornada és que els 4 primers obren una petita esquerda a la classificació, i ara la primera plaça que et deixaria fora dels play-off és 5 punts per sota. Dimecres, l'equip gracienc tindrà la oportunitat de fer crèixer encara més aquesta distància, ja que jugaran a Cerdanyola els 51 minuts de represa del partit suspès el passat mes de febrer.

Per cert, el twitter oficial de l'Europa ha confirmat que Cebri ha patit 4 punts de sutura, però ja descansa a casa:

FONT: twitter CEEuropa


FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)




FONT: La Xarxa


FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En la seva edició de diumenge tarda, el programa 'En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local ha parlat amb un dels protagonistes del partit, el porter escapulat Rafa Leva:

FONT: La Xarxa

Instants després d'acabar el partit, al 'Marcador Catalunya' de Ràdio Marca han parlat amb el golejador Javi Sánchez (minut 13'20" del player):




FONT: Ràdio Marca

Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial UE Vilassar de Mar

-Golcat
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-Passió Esportiva
-El 9 Esportiu

-L'Independent de Gràcia


 Resultats Jornada 31:

FONT: FCF.cat

Aquest és el videoresum dels diumenges que fa La Xarxa de la jornada de Tercera:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)


Pel que fa als altres equips principals de l'Europa, les noies del femení han empatat 0-0 en el partidàs contra L'Estartit, i continuen terceres, però ara amb un triple empat a 45 punts, que afavoreix el Lleida. L'Europa B ha deixat la lliga gairebé sentenciada, en vèncer l'Olympia per 3-0, i situar el seu màxim perseguidor 9 punts per sota. I l'Europa juvenil torna a caure en zona de descens, després de perdre 0-1 amb el Mallorca.