divendres, 21 de març del 2014

Prèvia Europa - Rubí; combat directe

De final en final, i jugo perquè em toca. Després de l'important partit a Ascó, l'Europa afronta aquest diumenge al Nou Sardenya un enfrontament de tanta o més rellevància davant un altre rival directe: el Rubí. Un cop salvada una situació delicada diumenge passat, arriba l'hora de fer bo l'empat a terres tarragonines amb un triomf que permetria superar el Rubí a la classificació, i assegurar-se també un altre goal-average particular amb un nou rival directe en la lluita pels play-off i/o el títol. Ara que l'equip ha recuperat sensacions, autoconfiança i estripada golejadora, els deures per a diumenge són clars: tornar a deixar la portera a zero 5 setmanes després (no compto el partit incomplet contra el Cerdanyola).

Un cop deixat enrere el mal moment de setmanes anteriors, l'equip afronta el partit de diumenge amb la càrrega d'autoestima que va deixar la gran segona part a Ascó. Evitar destensions i desconnexions com els de la primera part de diumenge passat serà clau en aquests 10 darrers partits (9 més el partit ajornat a Cerdanyola), i cal recuperar la versió més fiable de l'Europa en aquest tram final de lliga tan i tan igualat. I aquí el Nou Sardenya haurà de tornar a jugar un paper clau en els 5 partits que queden a casa, començant pel de diumenge davant el Rubí.

Charly Ruiz, lesionat a Ascó, serà baixa diumenge (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A banda d'Alegre, aquesta setmana coneixíem que Charly Ruiz haurà d'estar unes 3 setmanes de baixa pel petit trencament muscular que es va fer a Ascó. En principi Guzmán i Javi Lara ja han fet net de les molèsties de les darreres setmanes i haurien d'estar disponibles per jugar si els tècnics ho creuen oportú. Un altre que podria tornar és Albert Cuadras, un cop complert el partit de sanció per l'expulsió contra el Figueres. L'entrenador gracienc Pedro Dólera complirà el segon i últim partit de sanció per l'expulsió en aquell partit, i haurà de veure el matx des de la grada.

Així valora Dólera a BTV el partit contra el Rubí (als 35"):

FONT: BTV Esports

Per cert, dijous la plantilla i membres de la directiva van celebrar el récord de partits de Pedro Dólera i les xifres rodones de Cano i Valderas (150 partits), Guzmán i Alberto (100 partits) amb la samarreta de l'Europa. Ho podeu llegir i veure en imatges al web oficial del club.


EL RIVAL:

FOTO: UERubi.cat

Juntament amb la Montañesa, el Rubí està sent segurament l'altra gran revelació de la temporada. Amb la marxa del tècnic Alberto Fernández i homes claus com l'ara escapulat Javi Sánchez (22 gols l'any passat amb l'equip vallesà), feia la sensació que aquest seria un any de transició per als rubinencs. Amb el jove Martí Cifuentes d'entrada a la banqueta, un equip completament renovat va rendir molt bé des de principis de temporada, i tret d'algun petit moment de la lliga en què va baixar una mica el rendiment, arriba a la recta final en zona de play-off (tercer a 3 punts del líder i 1 per sobre de l'Europa, però amb un partit menys per als graciencs), i amb les opcions intactes de lluitar fins i tot pel títol de lliga. Amb la marxa de Cifuentes al Sant Andreu, Julià Garcia va agafar el relleu a la banqueta, i després d'uns inicis dubitatius, el Rubí sembla haver recuperat la fiabilitat dels últims mesos, amb 2 triomfs als últims 3 partits. Per ara, el balanç de Garcia és de 7 punts de 15 disputats. Els vallesans arriben al Nou Sardenya després d'un contundent triomf per 3-0 contra un dels millors equips de la 2ª volta, el Castelldefels. Compte, perquè és el tercer equip més golejador de la lliga (46 dianes); i amb 24 punts de 45 possibles, el conjunt vallesà és el segon millor visitant del campionat, només superat pel Manlleu (amb 27 de 45).

Respecte al partit d'anada, el Rubí arriba amb alguna cara nova, més enllà del canvi de tècnic: a més de Martí Cifuentes, també van marxar amb la temporada començada Dani Del Río (San Cristóbal) i Montoya i Ríos (a la Grama), i han anat arribant l'ex del Martinenc Jesús Unzué, l'ex davanter del Prat Roger Matamala i un jugador que va començar la temporada amb l'Europa i va marxar al Molletense abans d'aterrar a Can Rosés: l'extrem Cristian Del Moral.

Precisament un altre ex-futbolista escapulat serà la baixa destacada d'el Rubí per a aquest partit: el defensa Aitor Torres (que enguany està fent més de central que de lateral) va patir ara fa 4 setmanes un esquinç del lligament lateral intern del genoll, i no podrà enfrontar-se als seus ex-companys. En canvi, el tècnic rubinenc Julià Garcia recupera Roger Garcia i el golejador Ernest Forgas, un cop complerts els respectius partits de sanció diumenge passat. Precisament, el duel de golejadors Forgas (17 dianes) / Javi Sánchez (16) serà un altre dels grans atractius del matx.

Julià Garcia parlava sobre el partit a Ràdio Rubí, assegurant que "serà una final".


PRECEDENTS: 

FONT: Futbolme

El Rubí ha estat un rival prou bo per als interessos escapulats en els darrers temps: 3 victòries seguides de l'Europa al Nou Sardenya, 5 triomfs en els 6 últims enfrontaments a casa, i 3 victòries consecutives en els últims partits, a casa o a fora. En 19 precedents oficials tant a Gràcia com a Rubí, balanç clarament favorable a l'Europa, amb 12 triomfs, 1 empat, 6 derrotes, 28 gols marcats i 18 d'encaixats.

El triomf més clar, al 1997, amb 2 gols de Diego i 1 de Raul Verdú
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

En un trist diumenge en què va morir Lou Reed, l'Europa havia aconseguit pel matí un meritori triomf al camp del llavors líder Rubí. Va ser el dia que Cebri marcava el seu primer gol després de la greu lesió, i en què els escapulats recuperaven plaça de play-off i es plantaven a només 2 punts del lideratge:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 23 de març, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis Manlleu, Montañesa, Cerdanyola i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 30:

FONT: FCF.cat


L'Europa-Rubí serà el partit destacat del programa 'En Joc' de La Xarxa, amb els comentaris tècnics del fins fa pocs dies entrenador del Vilassar Toni Fuentes. Com sempre, tots els detalls del partit els podreu conèixer des d'una hora abans, a les 11h, a través del 882 AM, la vostra emissorra municipal més pròxima, o en directe per internet.


ALTRES PARTITS CE EUROPA:


-Dissabte 16:30h, Les Comes: IGUALADA - EUROPA FEMENÍ (22ª jornada Segona Divisió, grup 3)

-Dissabte 16:30h, Complex Esp. Fort-PiencPARC - EUROPA B (26ª jornada Quarta Catalana, grup 17)

-Diumenge 16:15h, Ciutat Esportiva Saragossa: SARAGOSSA - EUROPA JUVENIL (27ª jornada Divisió d'Honor Juvenil, grup 3)


FONT: CEEuropa.cat