dilluns, 24 de març del 2014

Europa 1 - Rubí 0; ja som aquí!

Calia guanyar, i s'ha guanyat. Un Europa molt intens a la 1ª part, i molt sòlid i pràctic a la 2ª, ha sabut endur-se 3 punts que valen per 7 (goal-average inclòs) davant un rival directe, i que permeten l'equip gracienc tornar a la zona de play-off i situar-se ja segon. El gol de Camacho ha estat suficient per guanyar un partit que completa una ratxa de 7 punts de 9 per confirmar la recuperació anímica de l'equip. L'extraordinari ambient a la grada del Nou Sardenya i un parell de decisions arbitrals molt discutides han estat els altres punts destacats del partit.

L'equip ha sortit molt intens, i ja al primer minut s'ha demanat penal per una sortida del porter rubinenc Segovia que ha fet caure Cebri. Sincerament, no m'ha semblat pas penal. Amb tot, l'Europa ha anat per feina: al minut 11, Rovira ha posat una falta al segon pal, Cano l'ha penjat a la frontal de l'àrea petita, i Camacho, lliure de marca, ha marcat de cap. És el catorzè gol amb el cap de l'Europa dels 41 totals (i això sense comptar 4 més que van ser anul·lats de manera, com a mínim, dubtosa), i el cinquè que fa Camacho en aquesta lliga (també sense comptar els anul·lats, és clar). Ell mateix hauria pogut deixar el partit encarrilat en una gran acció individual just abans del descans, que Segovia ha tret amb els peus. Abans, però, 3 accions més que han provocat protestes: instants després del 0-1, pilota dividida a l'interior de l'àrea de l'Europa, Alberto i Matamala la lluiten en la típica jugada d'enganxades de la samarreta mútues que acaba amb tots dos per terra, però l'àrbitre ha xiulat un mà prèvia del davanter del Rubí en el control. I com la setmana passada, l'Europa ha ubicat la pilota a la porteria rival el dues ocasions més que no han pujat al marcador: en una primera, Rovira treu una falta lateral amb rosca que s'enverina, Javi Sánchez fa la intenció de tocar-la i l'àrbitre aixeca la bandera assenyalant fora de joc del davanter just abans que la pilota entri. Però la jugada realment clamorosa ha estat al minut 36, quan Cano trenca la defensa del Rubí i fa la passada de la mort per Javi Sánchez, que remata a plaer en posició més que possiblement correcta, i l'àrbitre l'anul·la a instàncies del línier. A mi em sembla que la imatge és molt clara...

FOTOCAPTURA DE BTV: 'Vamos, escapulados!'

Si a la primera part, l'Europa ha jugat amb el vent a favor, a la segona ha passat el contrari. I això, ajuntat amb l'entrada d'un segon punta del Rubí com el golejador Ernest Forgas, ha fet que els visitants anessin guanyant terreny, tot i que sense crear ocasions clares. L'Europa ha optat per assegurar la defensa i buscar la sentència a la contra, tot i que tampoc ha generat massa perill. Amb el partit adormit i travat, han anat passant els minuts amb una certa placidesa, fins que als darrers instants ha tocat patir. L'entrada de Roger i Zambudio ha deixat el Rubí amb només 3 defenses i ha fet guanyar en profunditat els rubinencs, que han gaudit de les dues úniques opcions clares en el darrer quart d'hora: primer amb una rematada al lateral de la xarxa d'Ernest, i ja a l'últim minut amb una jugada embolicada que ha acabat traient Cano de l'àrea petita, quan Fontanils arribava al segon pal. El bagatge de l'Europa han estat bàsicament un parell d'accions de Camacho (en una ha rematat el pal, però la jugada havia estat invalidada per un altre fora de joc).

L'ambient a la grada ha estat espectacular (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Al final, triomf per la mínima que permet l'Europa tornar a play-off i situar-se segon, a 4 punts de l'imparable Montañesa. A més, l'equip deixa la porteria a zero 5 jornades després, i ho fa per desena vegada en 29 partits (encara pendent de la represa de Cerdanyola). La setmana vinent, visita a un equip de la zona de descens, el Vilassar, que avui ha vist debutar a la banqueta l'ex de la Grama Toni Romero.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

També ha gravat imatges del partit Jawoi.cat, que ha fet aquest vídeo amb algunes jugades destacades.

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Al final del partit, hem parlat amb el golejador Roberto Camacho i el tècnic Pedro Dólera:

FONT: La Xarxa

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Així ho han vist:

-Futbolcatalunya

Resultats Jornada 30:

Aquest és el vídeoresum dels diumenges que fa La Xarxa:

El cap de setmana ha estat rodó per als principals equips de l'Europa, amb ple de victòries: el femení va guanyar 1-3 a Igualada en un partit endarrerit una hora i mitja per la incompareixença de la tripleta arbitral. Diumenge vinent a les 12h, finalíssima al Nou Sardenya davant l'Estartit, amb tots dos equips empatats a punts en la segona i tercera plaça. L'Europa B va guanyar 0-3 al camp del Parc i manté el lideratge i els 6 punts sobre l'Olympia. I el juvenil ha obtingut una importantíssima victòria 0-1 a Saragossa que li permet sortir de la zona de descens, amb 1 punt de marge sobre el San Francisco.