diumenge, 16 de març del 2014

Ascó 2 - Europa 2; remuntada atòmica!

2 gols del matador Javito han aixecat un 2-0 en contra a la 2ª part (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Com si fos el guió d'una pel·lícula de cinema, l'Europa ha passat d'estar gairebé mort en una mala primera part, a reviure i reenganxar-se a la lluita pel títol en una segona meitat notable. Si en el partit d'anada, van ser els graciencs els que van colpejar primer i van poder aguantar la reacció visitant, en aquesta tornada l'equip de Pedro Dólera sí que ha estat capaç d'igualar dos gols en contra, i per ben poc que no s'acaba enduent els 3 punts. El doblet de Javi Sánchez (avui novament suplent) permet rescatar un punt amb sabor a triomf, per una reacció que ha de retornar definitivament la confiança a l'equip, i perquè permet assegurar-te el goal-average amb l'Ascó. Curiosament, però, l'Europa cau de la zona de play-off, tot i que un triomf a Cerdanyola en el partit pendent el situaria novament a la segona plaça, a només 1 punt del líder Montañesa.

Eskapulats, Pep Rovira, Torcida o Caliu Gracienc han tornat a acompanyar l'equip a Ascó (FOTO: twitter @eskapulats)

La primera part ha resultat decebedora per als interessos escapulats: l'equip no ha acabat d'endollar-se i ha concedit facilitats defensives poc habituals en el conjunt gracienc. Tot i així, l'Europa hauria pogut posar-se per davant en el marcador al minut 15, en una gran centrada de León que Camacho ha rematat de cap al fons de la xarxa. L'àrbitre, però, ha anul·lat el gol per una presumpta empenta de l'atacant escapulat que les imatges televisives no acaben d'aclarir si existeix o no. En un quart d'hora fatídic, el partit s'ha posat molt coll amunt: al minut 24, Genís Soldevila trenca la defensa escapulada i defineix meravellosament amb l'esperor. 5 minuts després, lesió de Charly Ruiz, substituït per Rovira. I al 38, l'Europa torna a defensar molt tou, i el rebuig de Rafa Leva a xut de Genís el remata Roca a plaer per fer el 2-0. Amb el goal-average perdut i ni rastre de l'equip, el descans ha estat la millor notícia per al conjunt gracienc.

Al descans, Dólera (que ha vist el seu partit 190 de rècord des de la grada per l'expulsió de diumenge passat) ha tret Valderas i Diego i ha fet entrar a la gespa Vivó i Javi Sánchez. Rafa Leva ha exercit el seu paper de líder, primer amb una rotllana per esperonar l'equip abans de començar la represa, i després amb un vol amb aturada salvadora per evitar el 3-0. Les incursions per banda de Rovira han començat a donar clarividència al joc d'atac, i l'equip ha començat a donar sensació de perill real. Cebri ha rematat de cap fora, a Camacho li han tornat a anul·lar un segon gol per fora de joc, i quan més se'l necessitava, ha aparegut el killer: al minut 62, centrada de Ruvi que remata Javi Sánchez de cap per fer el 2-1; i quan pràcticament encara celebràvem el primer, falta que torna a posar Rovira a la frontal de la petita, mal rebuig del jove porter de 16 anys Nogales, Alberto i Cano es destorben per rematar a boca de canó, però el tauró Javito olora la sang i engalta una canonada amb tota la ràbia per fer el 2-2 i portar la bogeria a prop d'una setantena d'aficionats escapulats desplaçats a Ascó (amb autocar inclòs de la Penya Pep Rovira). Setzè gol del pitxitxi gracienc... i el seu primer amb cama esquerra de tota la temporada! Amb un Europa crescut i l'Ascó empetitit, l'equip ha pogut fins i tot fer el 2-3, amb un cop de cap de Javi Sánchez, una forta rematada a la frontal de Vivó rebutjada per Nogales, o un córner rematat per Cano que ha tornat a treure amb molt de mèrit el jove porter de l'Ascó. Per no ser menys, i amb l'Ascó jugant amb 10 per una trepitjada d'Ermengol sobre León, Rafa Leva ha acabat salvant l'empat amb un altre vol amb mà salvadora a la creueta, en la sortida d'un córner en la darrera acció del partit.

Al final un empat amb regust a victòria, rècord de partits a la banqueta de Dólera, i l'Europa que ara és cinquè a 4 punts de la Montañesa, però amb un partit menys. Diumenge vinent al Nou Sardenya, un altre partidàs de vital importància davant un altre rival directe: el Rubí, que ara és tercer, amb 1 punt més que els escapulats.



FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

El programa 'En Joc' de La Xarxa, en l'edició de diumenge tarda, ha parlat amb el bigolejador escapulat Javi Sánchez:

FONT: La Xarxa

-Rodes de premsa tècnics (web oficial CE Europa)


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial FC Ascó

-Golcat
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-Passió Esportiva
-El Travesser
-El9.cat

-L'Independent de Gràcia

-Diari de Tarragona
-Esports del Camp


Resultats Jornada 29:



FONT: FCF.cat

I aquest és l'habitual videoresum dels diumenges al vespre de La Xarxa:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)

I pel que fa als altres equips principals de l'Europa, treballada victòria de l'Europa femení per 1-0 sobre el filial del Sant Gabriel, per mantenir-se terceres amb els mateixos punts que el segon, l'Estartit. Nou triomf de l'Europa B, que ha tornat a passejar-se amb un contundent 13-0 sobre el Monterols per mantenir-se líder amb 6 punts sobre l'Olympia. I cruel empat del juvenil, que ha vist com el Menorca li empatava 2-2 als últims instants del partit. Els d'Angoy continuen en zona de descens, ara ja a 2 punts de la salvació que marca el San Francisco.