dilluns, 10 de març del 2014

Europa 2 - Figueres 1; si no és mariscada, que sigui un pica-pica!

Sabeu quan un acaba amb un mal de panxa agut que durava feia estona? Doncs així s'ha quedat avui l'europeisme, després d'un triomf balsàmic per posar fi a un mes sense guanyar i 328 minuts sense ni tan sols marcar. L'Europa ha substituït brillantor per pragmatisme, i amb la mateixa intensitat que no havia faltat en els partits que no es guanyaven, avui sí que ha vist com la feina tenia recompensa. Els resultats matinals han acompanyat i l'equip torna a dependre de sí mateix per recuperar el lideratge, ja que ara és tercer a 2 punts del nou líder (Montañesa) i a 1 de l'Ascó, amb un partit menys. Les expulsions de Cuadras i Pedro Dólera (que avui igualava el rècord de partits a la banqueta de Pep Moratalla), i l'escandalosa diferència de criteri arbitral a l'hora d'ensenyar targetes, úniques notes negatives d'un partit per recuperar confiança i sensacions.

Minut de silenci per l'avi d'en Xavi i en Juan León (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'equip tenia clar que avui era el dia, i ha sortit a mossegar el Figueres de bon inici. Fruit d'aquesta pressió inicial, ha forçat 2 córners en només 2 minuts, i en un d'ells, Marc Esteban l'ha pentinat per que Camacho, al segon pal i a l'àrea petita, afusellés contra el cos del porter Ureña. També Diego ho ha provat sense sort, i al minut 14, ha arribat el moment que feia 1 mes i 7 dies que no es produïa: pilota centrada al cor de l'àrea, Cebri la baixa amb el pit, i aprofitant el sobrebot, engalta una volea de semitisora al fons de la xarxa de la porteria rival. 328 minuts després, hem tornat a cantar (alguns amb gall inclós, minut 10 del player) un gol de l'Europa. Des d'aquest moment, l'Europa ha nedat i ha guardat la roba, anul·lant completament els tímids intents atacants d'un Figueres possiblement cansat per l'esforç de dimecres a la Copa Catalunya. Camacho, Guzmán i Marc Esteban de taló ho han provat abans d'arribar al descans, però s'ha arribat a la mitja part amb 1-0.

A la segona meitat, el panorama no ha canviat massa: molt de joc travat al mig del camp, poques arribades a les àrees, i alguna rematada que ni anava entre pals. Al minut 68, l'animós públic del Nou Sardenya ha cridat "Cebri, Cebri!" per acomiadar el primer golejador, i el seu substitut avui, Javi Sánchez, també s'ha volgut sumar a la festa escapulada: al poc d'entrar, ja ha tingut un primer u contra u pel mig de l'àrea abortat per un defensa; i al minut 82, en la segona jugada pràcticament igual, ha deixat enrere els 3 defenses que el perseguien, i des del semicercle de l'àrea ha col·locat la pilota per tot l'escaire esquerre de la porteria figuerenca (minut 34 del player), provocant una emotiva celebració en pinya de tot l'equip amb el seu entrenador, després de dies molt difícils. Catorzè gol per al pitxitxi escapulat, o el que és el mateix, la xifra amb la que Pedro Dólera li havia promès una mariscada. Com que Javito és al·lèrgic al marisc, el tècnic haurà de convidar a un pica-pica a tota la plantilla.

La grada del Sardenya ha estat una festa (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Al tram final del partit, Dólera ha tingut una enganxada verbal amb el tècnic del Figueres Francesc Cargol; el línier s'ha pensat que li deia alguna cosa a ell, i l'àrbitre ha expulsat l'entrenador gracienc, que no podrà asseure's a la banqueta diumenge vinent a l'importantíssim partit a Ascó en què entrarà a la història del club escapulat. Per aquelles coses que passen, tampoc podrà jugar Cuadras, expulsat per doble groga al temps afegit. Producte de la falta que li ha costat l'expulsió, el figuerenc Guillem Cornellà ha fet un preciós gol de falta directa que ha posat punt i final al partit.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En acabar el partit, parlàvem amb els dos golejadors, Cebri i Javi Sánchez:

També Pedro Dólera es mostrava alleujat per un triomf i uns gols que l'equip necessitava:

Així ho han vist:

-Futbolcatalunya

Resultats Jornada 28:

FONT: La Xarxa

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, l'Europa femení ha cedit un empat 1-1 al camp del Transportes Alcaine B, i ara són terceres empatades amb l'Estartit (que les supera per goalaverage); l'Europa B ha destroçat els Lions per 0-10, i és méslíder, amb 7 punts sobre l'Olympia, però amb un partit més que el seu perseguidor. I l'Europa juvenil ha patit una cruel derrota al derbi al camp del Sant Andreu per 4-0, que fa caure els escapulats a la zona de descens.