dissabte, 8 de març del 2014

Prèvia Europa - Figueres; la Unió fa la força!

Els grans equips es forgen en grans dificultats, i diumenge l'Europa afrontarà un gran repte. Segurament en el partit més important del que portem de temporada, l'equip gracienc buscarà retrobar-se amb la normalitat golejadora i de resultats, i dissipar els dubtes de qui doni per mort a un equip que s'ha guanyat prou crèdit com per creure que sabrà sortir-se del mal moment dels últims partits (314 minuts sense marcar, i 7 punts de 21 a la 2ª volta). Ja amb la certesa que el Cerdanyola - Europa es reprendrà el 2 d'abril, i en la setmana abans del decisiu partit a Ascó, l'equip afronta enrabiat i ferit en l'orgull la visita del Figueres al Nou Sardenya d'aquest pròxim diumenge. Tot un examen d'accés per a la glòria d'una temporada a la que resten encara 3 mesos de competició, i en què si l'Europa guanya el partit pendent que li queda, arriba més ben ubicat a la classificació que l'any passat.

Al vestidor ha estat una setmana d'autoreflexió, autocrítica i autoreforç, i gens fàcil per molts motius. Segurament el més positiu és que l'equip afronta el partit amb un plus de motivació i sense baixes, al marge del lesionat Alegre. Cuadras ha patit molèsties musculars, però hauria d'estar recuperat per a diumenge, així com també Víctor Durán, un cop ja ha superat la bronquitis que li va impedir jugar a La Pobla de Mafumet. 

El partit tindrà un altre protagonista destacat: i és que diumenge Pedro Dólera complirà 189 partits com a entrenador de l'Europa, igualant el rècord de Pep Moratalla, i convertint-se en el primer tècnic de la història escapulada que els compleix de manera consecutiva en una sola etapa. La setmana vinent, ni més ni menys que a Ascó, Dólera entrarà en els llibres d'història del club, superant el rècord de Moratalla i situant-se en el Top-1 en aquest àmbit. Precisament, l'entrenador pratenc ha estat també protagonista durant la setmana per la carta oberta de la Torcida Escapulada, en què la penya europeista qüestionava la gestió del tècnic. Aquest va ser un dels temes que va tractar el vicepresident de l'Europa i màxim responsable de la Fundació escapulada, Juanjo Isern, entrevistat dijous al programa 'Marcador Catalunya' de Ricard Vicente a Ràdio Marca:


FONT: Ràdio Marca Barcelona


EL RIVAL:

FOTO: UEFigueres.cat

Per tercera jornada consecutiva, el rival de l'Europa és un equip de zona alta ubicat en mitja taula. Igual que Manlleu i Pobla de Mafumet, el Figueres té plantilla i història recent per a més, però ara mateix viu en aquest zona mitja que pot ser tan i tan perillosa i convertir-lo en un rival desimbolt i sense pressió ni angoixes classificatòries, però alhora, sense grans alicients: onzè amb 35 punts, es troba a 13 punts del play-off, i 10 per sobre del descens, de manera que resulta imprevisible saber per on et sortirà l'equip empordanès aquest diumenge. Un factor que pot ser favorable a l'Europa és la fatiga acumulada pels homes de Francesc Cargol, que dimecres van jugar fins a la pròrroga i penals el partit de Copa Catalunya contra el Girona (que van perdre als penals després d'empatar a 0 fent un molt bon partit):

FONT: La Xarxa (TV Girona)

A la lliga, els figuerencs venen de guanyar 1-0 al Castelldefels, acumulant 3 victòries als 5 últims partits.

El principal canvi respecte al partit d'anada és a la banqueta: i és que l'ex-tècnic del Manlleu Francesc Cargol se'n va fer càrrec en el lloc de Xavi Punsí quan començava la 2ª volta de la lliga. També la plantilla compta amb algunes novetats respecte al partit d'anada, com les baixes de Mabil, Jairo i Pol Compte, i les incorporacions de l'ex-Olot Ferron i també de Marc Fageda. Per ara, destaquen en l'aspecte golejador Bona amb 7 gols, Teixi amb 6, o Moñino i Xavi Ferrón amb 4. No ens podem oblidar tampoc a altres homes de pes com Guillem Cornellà o Ivan Cristino

De cara a aquest partit, Cargol no pot comptar precisament amb els seus dos màxims golejadors, Bona i Teixi, per lesió; en canvi, recupera els sancionats Ferran Grau i Adrià Serra.


PRECEDENTS: 

FONT: Futbolme

En els 50 precedents oficials entre Europa i Figueres (abans i després de la refundació dels empordanesos), el balanç és lleugerament favorable a l'equip de Gràcia: 22 victòries, 13 empats i 15 derrotes, amb 91 gols marcats i 81 d'encaixats. L'any passat, l'Europa va guanyar al Nou Sardenya gràcies a un gran gol d'Epitié a la part final del partit:

FONT: BTV Esports

A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va empatar sense gols a Vilatenim, curiosament en un altra ratxa de sequera golejadora, i en el primer empat d'aquesta temporada:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 9 de març, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis Manlleu, Montañesa, Cerdanyola i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Per cert, si pel que sigui no podeu acompanyar l'equip al Nou Sardenya en aquest partit transcendental, una altra opció per veure'l és a través de la transmissió on line que fan a Tramuntana TV en aquest enllaç. L'Europa - Figueres serà també partit destacat en el programa 'En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local, que podeu seguir en directe per ràdio o per internet.


PARTITS JORNADA 28:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:


-Diumenge, 12h, Calvo Pedros: TRANSPORTES ALCAINE B - EUROPA FEMENÍ (20ª jornada Segona Divisió, grup 3)

-Diumenge 16h, Camp de l'Àliga: LIONS - EUROPA B (24ª jornada Quarta Catalana, grup 17)

-Diumenge 18:15h, Narcís Sala: SANT ANDREU - EUROPA JUVENIL (25ª jornada Divisió d'Honor Juvenil, grup 3)

FONT: CEEuropa.cat