dijous, 27 de març del 2014

Alberto González: "Cada cop que vesteixes la samarreta de l'Europa, has d'estar a l'alçada"

FOTOMUNTATGE: 'Vamos, escapulados!'


Dies enrere, al web d'Arrels Europeistes, Agustí Tenllado advertia que un dels capitans de l'Europa, Alberto González s'havia convertit en centenari. Concretament, el central de l'Europa és el 63è jugador escapulat que arriba als 100 partits des de la temporada 50/51. Fitxat del Cornellà l'estiu de 2010, compleix la seva quarta temporada al Nou Sardenya, i és un altre dels 'homes-Dólera', amb qui ja havia coincidit a Marianao Poblet o l'Escola de Futbol Prat Blaugrana. Repassem amb ell la trajectòria centenària al club gracienc. I que en vinguin molts més, Alberto!

 FOTO: Albert Benet


1) Sensacions en haver-te convertit en centenari de l'Europa? 

És per estar content. Significa que tan malament no estàs fent les coses. Vol dir que estàs molt de temps a un mateix club, que el mister et dóna la seva confiança i que hi ha una estabilitat institucional que permet fites com aquesta. 

El Marianao de Dólera, bressol de futurs escapulats (FOTO: Àlex Cano)

 2) Què recordes del dia del debut? 

Doncs com tots els debuts. Jugàvem a Amposta, fa tres temporades, i vam guanyar 1-3. Comences amb nervis de jugar a un club històric, de voler fer-ho bé davant una afició molt exigent com és la nostra. Cada cop que vesteixes la samarreta del Europa, i més al Nou Sardenya, és una responsabilitat i has d’estar a l’alçada. 

29 d'agost de 2010, debut amb titularitat i triomf a Amposta (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

3) Quins són els 3 millors moments de la teva trajectòria a Gràcia?

Sens dubte un dels millors moments va ser aconseguir el playoff la temporada passada. També alguna remuntada de mèrit, el primer gol marcat al Nou Sardenya contra el Llagostera, o guanyar els Històrics al Sant Andreu. 

24 d'octubre de 2010. Qui és aquest jovenet que celebra el gol del triomf contra el futur campió Llagostera?
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

1 de juny de 2013, fent de capità al partit de play-off a Aranda de Duero (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

8 d'agost de 2010, celebrant el Torneig dels Històrics (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

 4) I els pitjors?

La temporada abans de playoff, que no sortien els resultats i estàvem en posicions difícils. Teníem un molt bon equip, però els resultats no sortien. Aquell any érem un dels tres equips menys golejats però això no era suficient. Ens va servir per aprendre a controlar millor els partits i a saber patir. 

La maleïda temporada 2011-2012: un any per patir i aprendre (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

 5) Què t'ha sorprès més de l'Europa? És com t'ho imaginaves?

És un club dels “grans” de la categoria. Té un seguiment especial, tant pel nivell mediàtic de tot el que passa, com per la motivació extra que tenen els rivals quan juguen contra l’Europa. Tothom vol venir al Nou Sardenya, enfrontar-se a l’Europa per guanyar-lo. També s’ha de destacar el tracte del club amb els jugadors. És excel·lent, cuiden molt al seu primer equip i tots el detalls que l’envolten, i això s’agraeix en una categoria com Tercera. 

Sopar-celebració de récords i xifres rodones (FOTO: Albert Benet)

6) Somnis pendents amb l'Europa?

Aconseguir un campionat de lliga i perquè no, somniar en assolir l’ascens a una categoria on es mereix un club com aquest. 

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

 7) Portar el braçal de capità què suposa per a tu?

És un orgull i una responsabilitat. Sens dubte el nostre “encara capità” Àlex Delmàs va deixar el llistó molt alt. En aquest club el braçal va més enllà del partit del diumenge. Per sort, puc afirmar que aquesta plantilla està molt unida i la gestió del vestidor és automàtica i no necessita de capitans fóra del terreny de joc. 

El capi Delmàs; tot un referent al vestidor escapulat (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Un capità feliç, després d'un dels tradicionals gols contra el Cornellà (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

 8) Això de marcar sempre contra el Cornellà és una revenja contra el teu ex-equip?

Al contrari. Només tinc paraules d’agraïment al Cornellà. Em varen brindar, de la mà de l’entrenador Quique Pérez Cabedo, l’oportunitat de debutar en Tercera. Van apostar per mi, i això els hi agrairé sempre. 

Marcant el gol del triomf al Cornellà la lliga passada (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

9) Estàs una mica cansat d'allò de ser "el germà de Sergio"? Ell i el teu pare s'han convertit en dos escapulats més, eh? A casa parleu de coses que no siguin futbol?

Mai pots cansar-te d’una cosa així. És tot un orgull i referent per a mi. Viure a casa, de primera mà, cóm es viu de forma professional això del futbol, és una eina que no tothom ha tingut i del que he intentat aprendre en tots el sentits. El cap de setmana a casa, tant els meus pares com la meva germana i el seu marit, des de fa anys, es reparteixen per anar a veure al meu germà o a mi. Fins i tot la meva germana ve al Sardenya ara que està embarassada! Això s’agraeix, tot i que són els principals crítics quan comentem el post-partit. 

Els González, família futbolera... i escapulats habituals al Nou Sardenya! (FOTO: twitter @esportsenxarxa)

10) I una de present/futur: us heu recuperat bé d'un moment delicat. Expectatives per al final de temporada? Teniu entre cella i cella el primer títol de Tercera de l'Europa en 51 anys?

Ara l’únic que tenim en ment és el partit del Vilassar. En aquesta lliga tant igualada no pots mirar més enllà del partit següent tot i ser conscients que estem a la recta final de la lliga. Tenim en aquesta setmana pròxima tres partits, jugant dimecres, i aquesta setmana ha de ser important per a nosaltres. Tenim ganes, som ambiciosos, i estem amb confiança i units per afrontar aquest últim tram de lliga amb garanties, però aquesta igualtat entre tants equips farà que sigui encara més difícil.

Un grup amb ganes de fer coses grans (FOTO: 'Vamos, escapulados!')