divendres, 14 de març del 2014

Prèvia Ascó - Europa; partit de 7 punts i rècord


FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat

PARTIDÀS. Tal i com està d'igualada la lliga, amb 7 equip separats només per 4 punts, no es pot parlar de final, però està clar que diumenge a Ascó, l'Europa pot donar un salt endavant en les seves aspiracions de títol i/o play-off. Ara tercers a 1 punt d l'Ascó i a 2 de la Montañesa, però encara amb el partit de Cerdanyola pendent, un triomf a terres tarragonines seria un cop de puny sobre la taula i un triomf d'aquells que valen 7 punts: els 3 que guanyes tu, els 3 que perd el rival directe, i l'afegit del goal-average (que pot arribar a ser clau en una lliga amb tants aspirants). Aquest diumenge 16 de març de 2013, a més, serà una data històrica, ja que Pedro Dólera sumarà el seu partit nº 190 al capdavant de l'equip i es convertirà en l'entrenador amb més partits oficials dirigits en 107 anys de vida del club gracienc, superant el mític Pep Moratalla.

Després de setmanes difícils, l'equip ha pogut preparar aquest important partit amb la tranquil·litat que donen les victòries. Javi Lara és el gran dubte a l'Europa, encara amb les molèsties a l'abductor que el van fer ser baixa de darrera hora diumenge passat. Alegre continua de baixa per lesió, i a Ascó tampoc podrà jugar Albert Cuadras per la doble groga davant el Figueres. Per aquest mateix motiu, Pedro Dólera haurà de viure l'històric partit des de la grada, ja que ha estat sancionat amb 2 partits per l'expulsió de diumenge.

El tècnic escapulat i el seu homòleg de l'Ascó, Miguel Rubio (renovat aquesta setmana amb l'equip tarragoní), han passat avui pels micròfons de La Xarxa:

FONT: La Xarxa


EL RIVAL:

FOTO: FCAscó.com

Amb una plantilla construïda per estar als play-off, en cap cas es pot dir que sigui una sorpresa la trajectòria de l'Ascó en l'any del seu retorn a Tercera. Ara mateix els de Miguel Rubio són segons a 1 punt del líder Montañesa i 1 punt per sobre de l'Europa (però els escapulats encara amb un partit menys), i com la resta d'aspirants a títol i play-off, estan fent un campionat irregular, com demostren les 6 derrotes acumulades en 28 jornades. L'equip tarragoní arriba al partit amb urgències, i és que ha perdut 2 dels últims 3 partits de lliga, a banda de caure eliminat als penals en la Copa Catalunya davant el Sabadell. Això sí, a casa són un equip molt fiable: tot i no ser el millor local de la lliga, han sumat 28 punts de 39 disputats al seu camp, i són el conjunt que menys derrotes ha patit al seu estadi (només una, per 1-2 davant el Rubí, fa 3 mesos i mig: el passat 1 de desembre). 

A la prèvia del partit d'anada ja destacàvem el potencial de la plantilla tarragonina: Chiné, Sangrà, Edu Vives, Denis Coch, Roger Canadell, Genís Soldevila, Virgili, Sergi Galceran, Sergi Moreno, Ermengol... una constel·lació de noms del futbol català que en la segona part del partit al Nou Sardenya ja van demostrar del que són capaços, després d'una primera meitat en què l'Europa va ser superior. Un equip que segurament vindrà amb l'orgull ferit, després de la sorprenent derrota per 4-0 a Castelldefels de la darrera jornada.

De cara al partit de diumenge, Miguel Rubio no pot comptar amb els lesionats Edu Vives i Virgili, ni tampoc amb Sergio Durán per acumulació de targetes.

Si voleu repassar amb detall cóm juga l'Ascó, tenen un canal de Youtube on pengen els videoresums dels seus partits:

FONT: Youtube @futbolclubasco


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme

Segons ressenya el CD oficial d'Història i Estadístiques de l'Europa, només hi ha 3 precedents oficials de partits contra l'Ascó, i el fet destacat és que l'equip gracienc no ha perdut cap d'ells. Fins ara, el balanç és de dues victòries a Gràcia i un empat a Ascó, en el partit de lliga d'ara fa 3 temporades. En aquests 3 partits, l'Europa ha marcat 5 gols i n'ha encaixat 2.

10/10/10, empat en temps afegit amb gol de Parres en un córner (FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

El duel de titans no va decebre ningú: l'Europa va ser clarament superior a la primera meitat i es va avançar 2-0, però a la represa els tarragonins van espavilar i van fer un gol que van portar el patiment final al Nou Sardenya. Patiment que hauria desaparegut si l'àrbitre hagués assenyalat un penal clamorós sobre Cebri al minut 85. Una més...

FONT: BTV Esports


ESTADI:

MUNICIPAL ASCÓ (Carretera Mora-Flix s/n - 43791, Ascó)
Diumenge 16 de març, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes
Gratis socis FC Ascó


FONT: FCAscó.com / Gencat.cat


PARTITS JORNADA 29:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

-Diumenge, 12h, Nou Sardenya: EUROPA FEMENÍ - SANT GABRIEL B (21ª jornada Segona Divisió, grup 3)

-Diumenge 15h, Nou Sardenya: EUROPA JUVENIL - MENORCA (26ª jornada Divisió d'Honor Juvenil, grup 3)

-Diumenge 17:30h, Nou Sardenya: EUROPA B - MONTEROLS (25ª jornada Quarta Catalana, grup 17)


FONT: CE Europa.cat